Mijn familielid helpen een “gratis” 4G-telefoon van T-Mobile te krijgen was verrassend ingewikkeld, vooral omdat de draadloze provider heel duidelijk maakte dat zijn 3G-netwerk over enkele weken met pensioen ging. Ze ontvingen wel een sms waarin stond dat ze in aanmerking kwamen voor een nieuwe 4G-compatibele OnePlus-telefoon – maar in tegenstelling tot andere providers die gratis 4G-telefoons uitdelen – had T-Mobile een inruilapparaat nodig dat in goede staat verkeerde.

Die eis maakte het moeilijk. Mijn familielid heeft een iPhone 5S gebruikt die voor het eerst in 2014 werd gekocht, en het scherm van de telefoon scheidt zich gestaag af van de rest van het lichaam van de telefoon. Deze iPhone 5S is oorspronkelijk gekocht voor Verizon en was niet compatibel met het LTE-netwerk van T-Mobile. De telefoon wordt verder zelden gebruikt, omdat dit familielid thuis liever een iPad gebruikt, dus we hebben ze met een zeer goedkoop prepaid-abonnement van $ 3 per maand.

Moet ik proberen de duidelijk beschadigde iPhone in te ruilen? Moeten we een andere werkende telefoon uitgraven en die inruilen? En aangezien we uiteindelijk voor service betalen, wat gebeurt er dan als we dit familielid geen nieuw apparaat kunnen geven voordat de 3G wordt afgesloten?

Door deze complicaties ging ik me meer afvragen dan alleen deze T-Mobile-ervaring, en ik nam contact op met de drie grote providers, T-Mobile, Verizon en AT&T, om erachter te komen hoe deze providers klanten helpen die mogelijk meer tijd nodig hebben voordat ze naar een nieuwere telefoon.

Logo's van draadloze providers op telefoons

De 3G-netwerken voor T-Mobile, Sprint en AT&T zijn stopgezet en die van Verizon is de volgende.

Angela Lang/CNET

Het beëindigen van 3G-netwerken kan een goede zaak zijn

Hoewel het afsluiten van 3G-netwerken oudere telefoons en apparaten loskoppelt van de toegang tot mobiele netwerken, creëert het verschillende mogelijkheden om de telefoonfunctionaliteit op basistelefoons en smartphones te verbeteren.

Anshel Sag, een mobiliteitsanalist van Moor Insights and Strategy, merkte op dat het verwijderen van klanten van deze minder veilige apparaten hen ook in de richting van betere belervaringen brengt, zoals voice-over-LTE-audiogesprekken van hogere kwaliteit.

“Ik denk dat de consument een bepaald keuzeniveau moet hebben, maar tegelijkertijd kunnen de achterblijvende gebruikers een last worden voor de rest van het gebruikersbestand in termen van toegang tot nieuwe diensten”, zei Sag. Die verbeterde VoLTE-gesprekken zijn nu bijvoorbeeld beschikbaar op zowel smartphones als 4G-compatibele basistelefoons.

En hoewel Verizon, T-Mobile en AT&T openlijk hun 5G-netwerken ontwikkelen, hoeven klanten die overstappen op 4G-apparaten zich geen zorgen te maken dat ze in de nabije toekomst op een andere telefoon worden gedwongen. Sag schatte dat 4G LTE-netwerken nog veel te leven hebben.

“We zijn waarschijnlijk nog 10 jaar tot de 4G-shutdown”, zei Sag. Hij merkte op dat radiogolven die eerder voor 3G werden gebruikt, ook kunnen veranderen om snellere 5G-netwerken te verbeteren, aangezien de providers werken aan het verbeteren van hun dekking.

Hoewel Sag opmerkte dat er altijd een percentage klanten zal zijn dat ervoor kiest om niet naar een nieuwer apparaat over te stappen, zei hij dat het in het belang van de vervoerders blijft om te helpen bij het leveren van nieuwe apparaten of om de facturering stop te zetten.

“Deze klanten zijn legacy-klanten die ze al heel lang hebben, afhankelijk van hoe lang 3G al bestaat”, zei Sag.

T mobiel logo

Het 3G-netwerk van T-Mobile is met pensioen, maar het 2G-netwerk is nog steeds actief.

James Martin/CNET

T-Mobile (en Sprint’s) netwerkuitschakeling

T-Mobile is de meest recente provider die zijn 3G-netwerken heeft stopgezet, nadat het op 1 juli zijn 3G UMTS-netwerk heeft uitgeschakeld. Naast dat netwerk heeft T-Mobile op 31 maart ook het 3G-netwerk van Sprint stopgezet. T-Mobile heeft nog steeds een ouder 2G-netwerk dat gepland staat om met pensioen te gaan, maar er zijn nog geen duidelijke data gegeven.

Een woordvoerder van T-Mobile zei dat getroffen klanten op de hoogte zijn gebracht en nog steeds in aanmerking komen voor een gratis vervangend apparaat door hun oudere 3G-telefoon in te ruilen.

“Klanten met 3G-afhankelijke telefoons die nog geen actie hebben ondernomen om te upgraden, komen nog steeds in aanmerking voor een gratis vervanging door hun oudere 3G-apparaat in te ruilen. De overgrote meerderheid van degenen met UMTS-apparaten die nog niet zijn geüpgraded, vallen onder T-Mobile’s 2G GSM-netwerk en blijf service ontvangen”, aldus de woordvoerder.

T-Mobile wees ons ook op de klantenondersteuningspagina voor netwerkevolutie, die dieper ingaat op de inspanningen om klanten te bereiken en de datums waarop elk vorig netwerk met pensioen ging.

AT&T-logo op een mobiele telefoon

AT&T’s 3G-netwerkzonsondergang in februari.

James Martin/CNET

AT&T stopt met het in rekening brengen van klanten die niet hebben geüpgraded

Het 3G-netwerk van AT&T werd op 2 februari gesloten. 22. In de aanloop naar de sluiting heeft de koerier op zijn ondersteuningspagina gepost dat er contact is opgenomen met getroffen klanten en mogelijk gratis telefoons of simkaarten per post heeft ontvangen om hun dekking te behouden.

In het geval dat een AT&T-klant geen 4G-compatibel apparaat heeft geactiveerd, worden er geen kosten meer in rekening gebracht voor de service.

“Als de factureringscyclus van een klant eindigde na de sluitingsdatum van de 3G-service, hebben we een krediet verstrekt en zullen ze geen extra facturen ontvangen”, zei AT&T in een verklaring aan CNET.

verizon-logo

Het 3G-netwerk van Verizon wordt eind 2022 afgesloten.

Sarah Tew/CNET

De sluiting van Verizon is de laatste en er is tijd om een ​​gratis telefoon te krijgen

Het 3G-netwerk van Verizon wordt op 31 december uitgeschakeld, waardoor klanten maanden de tijd hebben om over te stappen op een apparaat dat compatibel is met ten minste het 4G LTE-netwerk.

Verizon is bezig met het verzenden van gratis 4G-compatibele telefoons naar getroffen klanten, dit zijn oudere flip-telefoons gemaakt door TCL, Nokia en Orbic. De apparaten vereisen geen inruil en worden proactief verzonden. Klanten die geen van deze telefoons willen, kunnen de klantenservice bellen om het aanbod af te wijzen.

Als een klant besluit dat hij zijn service niet naar een 4G-apparaat wil verplaatsen, stopt Verizon met opladen zodra het 3G-netwerk is uitgeschakeld.

“Als een klant besluit om op het 3G-apparaat te blijven (ondanks extra aandringen van call-agents of winkelvertegenwoordigers), dan zou dat apparaat bij zonsondergang stoppen met werken. De klant zou niet worden gefactureerd zodra de verbinding met het netwerk is verbroken”, zegt een vertegenwoordiger van Verizon. zei in een e-mail aan CNET.

Als je meer tijd nodig hebt om van telefoon te wisselen, kun je je telefoon nog steeds gebruiken om een ​​back-up van belangrijke gegevens te maken

Nadat 3G-netwerken volledig zijn uitgeschakeld, is de telefoon die je hebt niet helemaal onbruikbaar. Hoewel het geen verbinding kan maken met mobiele data, heb je mogelijk nog steeds beperkte toegang tot functies via wifi, zoals toegang tot je contacten en bellen via wifi, waar dit wordt ondersteund.

Hoewel de exacte processen verschillen, afhankelijk van of u een smartphone met alleen 3G of een standaardtelefoon gebruikt, moet u ervoor kunnen zorgen dat er een back-up van uw belangrijke contacten, agenda’s en notities op de telefoon wordt gemaakt naar een andere service of worden opgeslagen, zodat ze kunnen worden opgeslagen. later in een ander apparaat worden geladen.

Veel 3G-telefoons zijn waarschijnlijk geen beveiligingsupdates meer ontvangenen hoewel het apparaat misschien werkt, is het van cruciaal belang ervoor te zorgen dat dit niet de enige plaats is waar belangrijke informatie wordt opgeslagen.

iPhone SE en iPhone 8

Een gepensioneerde iPhone SE uit 2016 (vergelijkbaar met het model dat hier links te zien is, gecombineerd met een iPhone 8) kon de 3G-overgang van mijn gezin herstellen.

Cesar Salza/CNET

De overgang van mijn gezin oplossen zonder hulp van T-Mobile

Terugkerend naar de 3G-overgang van mijn familielid, besloot ik zowel de beschadigde iPhone 5S als een lang gepensioneerde Moto E uit 2014 als back-up naar de winkel van T-Mobile te brengen. Beide telefoons werden geweigerd en toen we de vertegenwoordiger naar andere opties vroegen, vertelde hij me dat hij niets kon zeggen.

De ervaring was begrijpelijkerwijs teleurstellend en het leek erop dat we nog maar een paar weken hadden om te beslissen of het de moeite waard zou zijn om een ​​telefoon te kopen waarvan we wisten dat deze slechts spaarzaam zou worden gebruikt.

We hebben dit uiteindelijk opgelost door de gepensioneerde iPhone SE van een ander familielid te vinden en de simkaart daarop te verwisselen, maar de ervaring maakte het vrij duidelijk dat een ander gezin misschien niet zomaar geluk zou hebben met een nieuw toestel.

De woordvoerder van T-Mobile vertelde me dat de weigering van de winkel niet het beleid van de koerier is, verontschuldigde zich voor die ervaring en bood aan om het probleem op te lossen via het klantenserviceteam.

Categories: Homephone app

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *