Sluit je aan bij leidinggevenden van 26-28 juli voor Transform’s AI & Edge Week. Luister naar topleiders die onderwerpen bespreken rond AL/ML-technologie, conversatie-AI, IVA, NLP, Edge en meer. Boek nu uw gratis pas!


Eugenio Zuccarelli, een datawetenschapper op het gebied van innovatie bij CVS Health uit Rhode Island, begon geen carrière in AI omdat hij in de gezondheidszorg wilde werken. Hij wilde gewoon werk doen waar mensen baat bij hebben.

“De afgelopen jaren heb ik gewerkt aan mensgerichte AI – het gebruik en analyseren van gegevens om het leven van mensen en de samenleving te beïnvloeden”, zei hij. “Ik ben niet specifiek geïnteresseerd in gezondheidszorg, maar ik denk dat het voor ons een geweldige manier is om een ​​sterke impact te hebben op het leven van mensen.”

Gelukkig ziet hij zijn rol bij CVS Health precies zo. voor zorgconsumenten.

De inwoner van Genua, Italië, trad in oktober 2020 toe tot CVS Health, dat eigenaar is van CVS Pharmacy, een apotheekketen voor detailhandel, CVS Caremark, een manager van apotheekvoordelen en zorgverzekeraar Aetna. het bedrijf, met name in complexe chronische zorg – waaronder ziekten zoals diabetes en hypertensie.

Hij werkt momenteel aan een voorspellend model dat het ontstaan ​​en het verloop van deze chronische ziekten kan identificeren, en wordt al gebruikt door tientallen grote bedrijven en enkele federale organisaties. De oplossing helpt de patiëntrisico’s te begrijpen, bewaakt therapieën en verbetert de medische besluitvorming.

“Alles wat we doen op het gebied van innovatie, draait om het maken van producten”, zei hij. “We commercialiseren deze innovatieve AI-oplossingen en verkopen ze aan enkele van de grootste bedrijven ter wereld.”

Eugenio Zuccarelli, innovatie datawetenschapper bij CVS Health

VentureBeat vroeg Zuccarelli naar zijn mening over enkele van de toptrends die hij ziet in de AI-ruimte in de gezondheidszorg. Dit zijn er vier die hij in de hele branche als top-of-mind beschouwt:

AI-gestuurde gepersonaliseerde zorgoplossingen

Er is al lang een groeiende interesse in de gezondheidszorg om over te stappen op gepersonaliseerde geneeskunde, die genetische of andere biomarkerinformatie gebruikt om de behandelingsbeslissingen van patiënten te bepalen.

Maar organisaties gebruiken AI om oplossingen te personaliseren op basis van alles, van gedrag tot levensstijl.

“Het gaat erom hoe we gepersonaliseerde oplossingen kunnen ontwikkelen die voor elk individu uniek zijn”, zegt Zuccarelli. “Een persoon kan bijvoorbeeld een hoger risico lopen op verergering van diabetes of hypertensie vanwege het verkeerde dieet. Andere mensen nemen misschien niet het juiste medicijn.”

Een AI-gestuurde oplossing kan leiden tot gepersonaliseerde aanbevelingen voor elke persoon, afhankelijk van waar er hiaten in de zorg zijn. Zuccarelli vergelijkt het met Netflix, als een oplossing die specifieke gebruikers aanbevelingen op maat biedt.

Over het algemeen stelt Zuccarelli dat gepersonaliseerde geneeskunde een revolutie teweeg zal brengen in de gezondheidszorg – en AI en data zullen de tools zijn die die verschuiving ondersteunen.

“Ik ben er sterk van overtuigd dat artsen altijd het belangrijkste onderdeel zullen zijn in de gezondheidszorg en de reis van de patiënt, maar het zal geen ‘one size fits all’ zijn – het gaat om oplossingen op maat,” zei hij.

Ethische AI-toepassingen in de gezondheidszorg

Hoewel de focus op AI de afgelopen jaren vaak lag rond het creëren van beter presterende, nauwkeurigere modellen, zegt Zuccarelli dat zorgorganisaties zich steeds meer richten op hoe applicaties zich verhouden tot de mensen die ze gebruiken en door hen worden beïnvloed.

“Daarom is ethische AI ​​zo’n groot onderdeel, vooral in de gezondheidszorg, waar privacy, eerlijkheid en ethiek zo belangrijk zijn”, zei hij. “Elke dag zien we AI-toepassingen die beter zouden kunnen worden gedaan als we nadenken over hoe krachtig ze zijn als hulpmiddelen en hoe ze richtlijnen zouden moeten hebben en inzicht zouden moeten hebben in de kosten van vooringenomenheid.”

Zelfs in een gereguleerde sector als de gezondheidszorg is er vanuit ethisch oogpunt nog veel om aan te werken met gegevens, voegt hij eraan toe, erop wijzend dat veel bedrijven en onderzoeksinstellingen modellen kunnen (en zullen) gebruiken zonder enig toezicht op vooringenomenheid of discriminatie die kan bestaan, gerelateerd aan etniciteit, leeftijd of andere zaken.

“Het uitzoeken van deze nuances en hoe het systeem beter kan worden, zal een van de belangrijkste componenten zijn voor de” [healthcare AI] de industrie gaat vooruit’, zei hij.

Interoperabiliteit van zorggegevens

Ziekenhuizen, bedrijven en particulieren beschikken over een enorme hoeveelheid gezondheidsgerelateerde gegevens, maar die gegevens zijn niet interoperabel. Dat wil zeggen, gegevens leven vaak in verschillende soorten systemen, via verschillende leveranciers, of bestaan ​​zelfs gewoon op stukjes papier, en daarom kunnen de gegevens niet met elkaar communiceren, zei Zuccarelli.

“Ik denk dat dat een van de belangrijkste componenten is die nog moet worden benut en opgelost”, legde hij uit. “Zodra er een oplossing is voor interoperabiliteit van data, zal AI in de gezondheidszorg een flinke boost krijgen.”

AI kan helpen bij het oplossen van deze problemen – niet de algoritmen zelf – maar hoe ze worden gebruikt en gemaakt. Federated learning is bijvoorbeeld een techniek die een algoritme traint op meerdere gedecentraliseerde edge-apparaten of servers die lokale gegevensmonsters bevatten.

“In plaats van de gegevens te verplaatsen en in het model in te passen, neem je het model en verplaatst het naar alle locaties waar gegevens zijn opgeslagen,” zei hij. “Dus de data kunnen blijven waar ze zijn, en het model heeft nog steeds toegang tot alle data.”

Impact van grote tech-spelers die in de gezondheidszorg stappen

“Het wordt heel interessant om te zien”, zei Zuccarelli in reactie op de aankondiging van Amazon vorige week dat het One Medical, een netwerk van meer dan 180 klinieken, zal overnemen voor bijna $ 4 miljard. Na zijn push in de apotheekruimte in 2020, is het duidelijk dat het bedrijf probeert een leider te worden in de gezondheidsruimte, legde hij uit.

“Hoe meer spelers in deze industrie we kunnen hebben, vooral technische spelers, het zal waarschijnlijk de hele sector vooruit helpen als het gaat om het vinden van oplossingen voor gezondheidszorgtechnologie”, zei hij.

Gezondheidszorg, zo wees hij erop, is een sector die historisch geïnteresseerd is in privacy en data-eigendom, voegde hij eraan toe.

“Het wordt dus heel interessant om te zien hoe Amazon privacy kan garanderen, misschien interoperabiliteit kan helpen en ook het gezondheidszorgsysteem kan laten bloeien.”

Een ‘heilige graal’ van AI in de gezondheidszorg

Zuccarelli zegt dat als hij zijn eigen ‘heilige graal’-project zou kunnen kiezen, hij de problemen met gegevensinteroperabiliteit in de gezondheidszorg zou aanpakken.

“Ik zou waarschijnlijk proberen dat op te lossen omdat er alleen al in CVS Health een enorme hoeveelheid gegevens is”, zei hij. “Het is zeker een van de grootste zorgbedrijven ter wereld, maar het is één enkel particulier bedrijf. Als we in staat zouden zijn om één enkel dataframework te maken waarin we de mogelijkheid zouden hebben om gegevens van ziekenhuizen over de hele wereld te delen met intacte privacy, zouden we de mogelijkheid hebben om de gezondheid en het welzijn van zoveel mensen te verbeteren.”

De missie van VentureBeat is een digitaal stadsplein voor technische besluitvormers om kennis op te doen over transformatieve bedrijfstechnologie en transacties. Leer meer over lidmaatschap.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *