• Tech-aandelen zijn misschien wel het meest interessante en volatiele deel van de financiële markten.
  • Er zijn reuzen die iedereen kent zoals Meta en Tesla maar er zijn ook verborgen pareltjes te vinden.
  • Een expert op het gebied van robotica en AI-bedrijven heeft 5 namen onder de radar getipt om te kopen.

Tech-aandelen zijn misschien wel het meest interessante en volatiele deel van de financiële markten.

Geliefd bij met name particuliere beleggers, spreken technologiebedrijven tot de verbeelding op een manier waarop industriële, financiële en andere sectoren dat zelden kunnen.

Het vooruitzicht om een ​​relatief vroege investeerder te zijn in een technologiebedrijf dat grote dingen doet, is voor veel investeerders de heilige graal en kan leiden tot levensveranderende rijkdom.

Binnen de brede techsector is robotica een van de onderdelen waar de meeste innovatie plaatsvindt.

Zeno Mercer, onderzoeksanalist bij robotica en AI-beleggingsspecialist ROBO Global, stelt dat er bij sommige kleinere, minder bekende bedrijven betere investeringsmogelijkheden te vinden zijn dan bij reuzen als Meta en Tesla.

“De S&P 500 biedt een te grote toewijzing aan grote technologie en ondermaatse toewijzing aan honderden bedrijven”, zei hij. “Hoewel dat zijn doel dient, biedt het ook niet voldoende voordeel voor de golf van toewijzing en adoptie van AI op korte termijn, aangezien het zich in verschillende stadia over de wereld verspreidt.”

Mercer ziet AI- en roboticabedrijven als een belangrijke aanjager van investeringsrendementen in de komende jaren als gevolg van grote verschuivingen in de economie.

“Omdat je 20% verwijderd bent van een door stimulering veroorzaakt hoogtepunt, zul je in een omgeving met stijgende tarieven een verschuiving zien van hoge arbeidskosten te midden van arbeidstekorten naar AI en automatisering bij $ 30 biljoen aan marktkapitalisatiebedrijven in de VS, die naar verwachting zullen verdubbelen in de komende 3 jaar te besteden.”

“Dus het is logischer om de komende jaren een afweging te maken tussen kleine, middelgrote en grote kapitalisatiemiddelen voor AI-infrastructuur en tactische toepassingen op gebieden zoals fintech, design en e-commerce dan een brede, op marktkapitalisatie gewogen strategie, waardoor hele industrieën zouden kunnen worden ontwricht. .”

Mercer voegde eraan toe dat cyberbeveiliging, zowel als direct spel als ingebouwd spel van deze gebieden, ook een grote rol speelt omdat “niets werkt als het onderliggende vertrouwen er niet is.”

Het terugtrekken van de productie naar Europa en de VS is een andere trend die investeerders kunnen aanboren via robotica en AI-aandelen.

“Dit is goed voor banen en alleen mogelijk dankzij verhoogde automatisering en verbeteringen in productierobots en cobots (collaboratieve robots)”, zei hij.

“Cobots zijn nog relatief vroeg in gebruik, maar de markt heeft een sterke vraag en zal de komende tien jaar een enorme groei zien. Er is nog steeds een inherent risico in de toeleveringsketen en afhankelijkheid van veel grondstoffen, maar er is meer controle en decentralisatie van de productie van veel kernproducten, zoals halfgeleiders, is over het algemeen goed voor de wereld als geheel.”

Hij tipte het in Massachusetts gevestigde bedrijf voor collaboratieve robotica Teradyne en de Japanse robotmaker Fanuc als twee goede investeringsopties in deze categorie.

De metaverse is een ander gebied waar Mercer dol op is. Terwijl Facebook misschien heeft genomen Meta zoals de nieuwe naam, zijn er kleinere bedrijven die betere investeringen in deze ruimte zouden kunnen zijn.

“Meta’s focus op de metaverse is logisch omdat slimme, real-time AR/VR binnen 10 jaar mogelijk is dankzij verbeteringen in connectiviteit, beveiliging en energie-efficiëntie van chiparchitectuur”, aldus Mercer. “[This is] het mogelijk maken van software-ontwikkelingen die een heilzame cyclus veroorzaken van het verbeteren van de andere verschillende delen van het ecosysteem.”

“Echter, veel sterke bedrijven houden van Arista Networks en PureStorage profiteren van hun investeringen en de overgang naar de metaverse, waarvoor ongekende uptime nodig is, vooral omdat het bedrijfskritischer wordt, van infrastructuurnetwerken en slimme, schaalbare opslag.”

Tesla’s waarderingskrimp dit jaar maakt het bedrijf weer aantrekkelijker op lange termijn, en natuurlijk zijn er andere zakelijke kansen zoals de consumentenrobot, die vele jaren kan duren.”

“Er zijn veel partijen die bereid en in staat zijn te betalen voor geautomatiseerde technologieën op gebieden die geen enkele hoeveelheid menselijke arbeid zou kunnen vergroten of vervangen vanwege de enorme hoeveelheid gegevens en automatisering die nodig zijn om veilige, betrouwbare best-practice producten en diensten te leveren.”

Mercer koos een Californisch tracking- en analysebedrijf uit samsara als een goede gok op dit gebied. Het bedrijf ontwerpt technologie die veel verschillende aspecten van logistiek en supply chain management automatiseert.

“Met een marktkapitalisatie van $ 7 miljard kan het gemakkelijk 10x de omzet van hieruit halen als zowel een spel om de kosten te verlagen als om de operaties voor de overheid, logistiek, bouw en productie over de hele wereld te verbeteren, zowel in een recessie als in een stijgende markt.”

“Dit is te danken aan de ROI aan klanten voor zowel het bedrijfsleven, de naleving als de omgeving voor het analyseren en volgen van wagenparken en het verenigen van de technische stapel van ongelijksoortige, nicheproducten en -diensten.”


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *