• Als uw iPhone-agenda niet synchroniseert, start u de Agenda-app opnieuw of vernieuwt u de weergave.
  • Zorg er ook voor dat de agenda’s zijn ingeschakeld en ingesteld om een ​​back-up te maken naar iCloud.
  • Hier zijn zeven manieren om problemen op te lossen en op te lossen met de agenda die niet synchroniseert op uw iPhone.

Je iPhone is niet alleen voor oproepen en sms-berichten (en duizend andere communicatie- en sociale-media-apps) – het is ook je planner. De app Agenda van Apple houdt de meeste iPhone-gebruikers op de hoogte van hun dagelijkse reisschema. Maar soms synchroniseert de iPhone-agenda niet goed. Als dat je is overkomen, zijn hier zeven veelvoorkomende trucs voor het oplossen van problemen om de iPhone-agenda correct te laten werken.

Start de Agenda-app opnieuw en vernieuw uw agenda

Als de Agenda-app je planning niet goed weergeeft, is het soms zo simpel als een tijdelijke storing in de app en kun je dit oplossen door de app te vernieuwen of opnieuw te starten.

Begin met het vernieuwen van de app — open de Kalender app en veeg van boven naar beneden om het te dwingen te vernieuwen en te synchroniseren met de online gegevens in iCloud. Als dat het probleem niet oplost, kunt u de app geforceerd sluiten en vervolgens opnieuw starten.

Zorg ervoor dat alle agenda’s worden weergegeven

Soms kun je niet al je agendagegevens zien omdat ze worden gecombineerd uit meerdere agenda’s en een of meer ervan zijn ‘uitgeschakeld’. Dit kan per ongeluk gebeuren, of u heeft in het verleden opzettelijk een agenda gemuteerd als deze informatie bevatte die u niet hoefde te zien. Om te controleren, start de Kalender app en tik op Kalenders onderaan het scherm. Zorg ervoor dat alle agenda’s – of in ieder geval alle agenda’s die u nodig hebt – zijn geselecteerd. Je kunt gewoon tikken op Toon alles onderaan het scherm en tik vervolgens op Gedaan.

Agendaselecties in de iPhone Agenda-app.

Zorg ervoor dat alle agenda’s die u wilt zien, zijn geselecteerd.

Dave Johnson


Zorg ervoor dat de agenda’s van uw account zijn ingeschakeld

Als u meerdere e-mailaccounts op uw iPhone heeft, heeft elk account mogelijk ook een eigen agenda. Gmail-accounts hebben bijvoorbeeld allemaal hun eigen agenda. Het is mogelijk dat de agenda in een of meer van deze accounts is uitgeschakeld en niet wordt gesynchroniseerd met uw iPhone. Om te controleren, start de Instellingen app en tik vervolgens op E-mail. Tik op de Mail-pagina op rekeningen. Tik vervolgens op een accountnaam en, als je ziet Kalenders, zorg ervoor dat deze is ingeschakeld door de knop naar rechts te vegen. Herhaal dat voor elk van uw accounts.

De e-mailaccountinstellingen in iOS.

Schakel agenda’s in voor elk van uw e-mailaccounts.

Dave Johnson


Controleer of de iCloud-agendaservice online is

Om de agenda’s van je iPhone gesynchroniseerd te houden, vertrouwt Apple op een online service. Het heeft een zeer hoge uptime, maar het is altijd mogelijk dat de service tijdelijk offline is. Ga voor meer informatie naar de Apple System Status-webpagina en kijk of: iCloud-agenda heeft een groen statuslampje. Als dit niet het geval is, moet u wachten tot het systeem weer online is.

Apple System Status-webpagina.

Controleer de systeemstatuspagina van Apple om te zien of de agendaservice online is.

Dave Johnson


Schakel iCloud-back-up in voor agenda’s

U maakt waarschijnlijk al een back-up van uw iPhone naar iCloud en een deel van die back-up omvat uw agenda’s. Maar als je meerdere apparaten hebt, zoals een iPhone en iPad, moet je een back-up van ze allemaal maken naar iCloud. Als u bijvoorbeeld een agenda-item op uw iPad hebt toegevoegd, wordt het mogelijk niet gesynchroniseerd met uw iPhone, tenzij u een back-up maakt van zowel de iPad als uw iPhone naar iCloud. Er zijn natuurlijk uitzonderingen: een Google Agenda-gebeurtenis moet bijvoorbeeld een back-up maken via Google, ongeacht of er een back-up is gemaakt van de agenda-gebeurtenis naar iCloud. Maar over het algemeen is het een goed idee om dit te doen.

Start op uw iPhone de Instellingen app en tik op je accountnaam bovenaan het scherm. Tik iCloud en zorg dan dat Kalenders wordt ingeschakeld door de knop naar rechts te vegen. Herhaal dat proces op uw iPad om ervoor te zorgen dat uw agenda’s op beide apparaten worden weergegeven.

iCloud-instellingen in iOS.

Zorg ervoor dat iCloud een back-up maakt van uw agenda’s om ze gesynchroniseerd te houden.

Dave Johnson


Opnieuw synchroniseren met iCloud

Het is mogelijk dat uw agenda’s in iCloud staan, maar door een storing vinden sommige items hun weg naar uw telefoon niet. U kunt dit probleem mogelijk oplossen door iCloud uit en weer in te schakelen. Begin Instellingen op je iPhone en tik op je accountnaam bovenaan het scherm. Tik iCloud en vervolgens uitschakelen Kalenders door de knop naar links te vegen. Kies in het pop-upmenu Blijf op mijn iPhone. Wacht even en veeg die knop vervolgens naar rechts om hem weer in te schakelen. Selecteer samenvoegen om de contacten van uw telefoon te combineren met iCloud.

Update je iPhone

Hoewel het enigszins onwaarschijnlijk is dat dit het agendaprobleem oplost – en daarom hebben we het voor het laatst bewaard – is het altijd mogelijk dat een bug of incompatibiliteit ervoor zorgt dat de agendagegevens niet correct worden weergegeven. Controleer of het besturingssysteem van uw iPhone volledig up-to-date is en zorg ervoor dat de Agenda-app ook up-to-date is.

Categories: Homephone app

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *