Technologie heeft altijd een hand gehad in kunst, van het penseel tot de camera. De afgelopen jaren is de affiniteit tussen kunst en technologie echter veel intiemer geworden, waarbij kunstenaars inventiever worden met hun expressie en de grenzen van kunst en haar beleving verleggen. Twee mensen die op deze technologische golf varen, zijn oprichters larry jones en Adam Gross van ADLAR Studiotoonaangevend in de wereld van AR-afdruk.

Larry W. Jones, Adam Gross, Victoria Chapman, Marc Walker (Dollhouse360.com), Analia Saban,
Darcy Ripley en Angel of Analia Saban Studio

ADLAR Studio werkt samen en helpt gerenommeerde kunstenaars bij het samenvoegen van beeldende kunst met augmented reality om een ​​meeslepende ervaring te creëren. Zodra een stuk is gescand via een mobiele app, begint het avontuur verzamelaars open te stellen voor deze nieuwe kunstwereld als een ervaring. De huidige edities van de Studio zijn met gevierde artiesten Analia Sanban, Kenny Scharf en Shane Guffogg.

Jones en Gross hebben een sterke en uitgebreide zakelijke, creatieve en kunstachtergrond. Dat omvat het verzamelen van kunst, beheer, tentoonstellingen en het creëren van inhoud, inclusief het bouwen en vermarkten van internationale merken van meerdere miljarden dollars, waardoor het paar een goed afgeronde kennis en perspectief op kunst en technologie krijgt.

In dit interview vertellen Jones en Gross hoe ze in de kunst zijn begonnen, waarom ze ervoor hebben gekozen om Augmented Reality met kunst te integreren en wat de toekomst in petto heeft voor ADLAR Studio.

Vraag: Hallo, Adam en Larry. Bedankt dat je de tijd hebt genomen om met ons te praten. Kunt u zich alstublieft voorstellen voor degenen die u niet kennen?

LJ: Ik ben Larry Jones. Ik heb jarenlange ervaring in het werken voor Viacom/CBS met het creëren van digitale en lineaire inhoud, terwijl ik ook internationale merken van meerdere miljarden dollars bouw en vermarkt. De afgelopen zes jaar heb ik met Academy Award-winnende VFX-meesters gewerkt aan het creëren van 6DOF-content (Six Degrees of Freedom) in virtual reality. Ik verzamel de afgelopen drie decennia kunst en ADLAR is een perfecte combinatie van al mijn passies … kunstenaars, kunst, technologie en inhoud.

AG: Ik ben Adam Gross. Mijn achtergrond ligt in de beeldende kunst, met meer dan 25 jaar samenwerking met kunstenaars om inhoud, tentoonstellingen, projecten en vele, vele edities te produceren. Vóór ADLAR leidde ik de Lapis Press, waar ik de grote eer had om met een aantal zeer getalenteerde kunstenaars en kunstprofessionals te werken. Werken met artiesten om hun stem te versterken en hen te helpen hun betrokkenheid bij hun publiek te verdiepen, stond centraal in mijn inspanningen. ADLAR brengt al die interesses samen.

Vraag: Kun je ons vertellen hoe jullie allebei in de kunstindustrie zijn begonnen, hoe kunst een rol heeft gespeeld in jullie leven en waarom jullie besloten hebben om in de kunst te gaan werken?

LJ: Ik werk al jaren met schrijvers en acteurs bij het maken van tv-sitcoms, zodat blootstelling aan en deelname aan het creatieve proces verslavend werden. In mijn persoonlijke leven, als verzamelaar, was het een levenslange vreugde om beeldend kunstenaars te leren kennen. Vandaag, bij ADLAR, geeft het echt voldoening om beeldend kunstenaars te kunnen helpen hun praktijk digitaal tot leven te laten komen in augmented reality. Veel van de artiesten die we spreken, waren niet bekend met de mogelijkheden van wat AR kan doen, dus het was leuk om hun ogen te openen voor deze mogelijkheden.

AG: Ik begon als verzamelaar toen ik halverwege de twintig was, maar pas toen ik eind twintig was, overwoog ik een carrière in de kunst. Kunst speelt nu een centrale rol in mijn leven. Ik kan me geen leven voorstellen zonder omringd en geïnspireerd te zijn door kunst, en het is een vreugde die ik met anderen wil delen. Toen ik eenmaal besefte hoe cruciaal kunst voor mij was, besloot ik dat als ik kon, ik in de kunst zou werken. En dat is precies wat ik deed. Nu, met ADLAR, heb ik eindelijk een plek gevonden waar mijn interesses in het delen van kunst en het samenwerken met kunstenaars kunnen bloeien.

V: ADLAR Studio loopt voorop op het gebied van Augmented Reality en opent een nieuwe wereld van mogelijkheden voor kunstenaars en kunstverzamelaars, door fine art-edities van gerenommeerde kunstenaars aan te bieden. Kun je iets meer vertellen over de edities, de technologie en waarom je ervoor kiest om Augmented Reality te integreren met kunst?

LJ: Hoe vaak heb je niet naar een kunstwerk gekeken om te zeggen: “Ik kan hier gewoon de beweging in zien.” Met ADLAR AR-prints kunnen we die beweging echt laten gebeuren! De edities beginnen allemaal met een gesprek en we laten dat creatieve proces onze beslissingen leiden. De gebruikte druktechniek (zeefdruk, lithografie, digitaal, enz.) wordt door het project zelf gekozen. We merken dat wanneer we ons door het project laten leiden, veel van de beslissingen met betrekking tot afmetingen, oplagegrootte enz. allemaal op hun plaats vallen.

AG: Het afgelopen jaar hebben we veel gehoord over NFT’s, wat niet onze kern is, maar het is een mogelijkheid voor ons als de artiest geïnteresseerd is, omdat dit allemaal te maken heeft met technologie. Omdat we deze geavanceerde technologie combineren met traditionele kunstdrukkunst, vinden we dat ons bedrijf daar perfect tussenin past. Het is een ruimte waar we hopen met veel kunstenaars en kunstverzamelaars in contact te komen.

V: In de afgelopen jaren hebben merken, bedrijven en artiesten de fysieke en digitale wereld naadloos geïntegreerd om hun klanten, community en fans een meer meeslepende en realistische ervaring te bieden. Wat is volgens u de drijvende kracht achter deze aanpak?

LJ/AG: Omdat we dat kunnen, denk ik dat het wordt gedreven door mensen die op zoek zijn naar nieuwe manieren om zich te engageren, om verbinding te maken … of het nu is met artiesten, onze klanten of elkaar. Met de verdere inzet van 5G, edge computing en web3 zullen de technologische mogelijkheden de komende jaren de grenzen blijven verleggen van wat mogelijk is. Zoveel van deze technologie wordt gebruikt door bedrijven en grote bedrijven. Wij bij ADLAR zijn verheugd om die golf de toekomst in te gaan door deze technologie beschikbaar te maken voor artiesten en een breder kunstpubliek.

V: Denkt u dat de toekomst van kunst, met de toenemende integratie van technologie in kunst, meer zal gaan over digitale media en minder over traditionele media?

LJ/AG: De golf waar we nu mee bezig zijn, zal gewoon meer mensen meer opties geven over hoe ze kunst willen consumeren. Het gaat er niet om één medium achterhaald te maken. Het gaat erom nieuwe gebruikers aan te trekken en hen enthousiast te maken voor kunst en de kunstenaars die zich uiten.

V: Ben je het afgelopen jaar artiesten tegengekomen wiens werk je graag zou willen uitbrengen in een augmented reality-editie?

LJ/AG: Er zijn zoveel artiesten geweest waar we mee wilden werken, te veel om op te noemen! We hebben te maken met een gevarieerd aanbod van artiesten uit elk medium, dus dit is een zeer spannende tijd. Blijf kijken!

V: Wat biedt de toekomst voor ADLAR Studio?

LJ/AG: Meer kunst. Meer activeringen. Meer samenwerkingen met artiesten.

https://www.instagram.com/ADLARstudio/

©2022 ADLAR Studio, Analia Saban,

.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *