Door Shalini Bhardwaj |
Bijgewerkt:
08 sep 2022 03:46 SOA

New Delhi [India]8 september (ANI): All India Institute of Medical Sciences (AIIMS) ontwikkelt een mobiele app voor oogpatiënten om bewustzijn te creëren over ziekenhuisopname, transplantatie en follow-up na een operatie.
Dr. JS Titiyal, Chief, RP-centrum, AIIMS, Delhi zei: “Ik denk dat het een kwestie van tijd is. COVID heeft ons ook doen beseffen dat je mensen op een andere manier moet benaderen omdat een fysieke benadering soms moeilijk kan zijn. voor mensen die uit verre oorden komen.”
“Als we deze app zouden kunnen ontwikkelen, een op telefoons gebaseerde app waar we de directe interactie met de patiënt kunnen hebben en we gaan een camerasysteem hebben dat de foto van het oog kan maken, vooral het binnenste deel, het hoornvlies , en deze foto kunnen we zien in de nationale oogbank, die elke dag 24 uur per dag werkt en aan de patiënt rapporteert als ze aan een of andere ziekte lijden. Ze komen voor opname en transplantatie, “voegde Dr. Titiyal er woensdag aan toe.
Hij wees ook op de moeilijkheid bij de follow-up van een patiënt na een operatie.
“Het derde belangrijke punt is dat nadat we een transplantatieoperatie voor patiënten hebben gedaan, hun follow-up soms erg moeilijk wordt, want als iemand na een transplantatie een afstoting krijgt, moet deze binnen een paar dagen worden behandeld. Als een patiënt na een of twee weken, dan kun je de afwijzing ongedaan maken, er is zo’n kritiek moment. En als deze patiënt door deze app kan worden opgepikt, kan die patiënt zich naar een ziekenhuis in de buurt haasten, “zei Dr. Titiyal over het nut en het belang van de app voor de opvolging van patiënten.
Hij zei dat de app ook gebruikt kan worden om verschillende ziekenhuizen met elkaar te verbinden waar mensen worden opgeleid voor transplantatie.
“Dit wordt ook gebruikt om verbinding te maken met onze verschillende ziekenhuizen waar mensen worden opgeleid voor transplantatie of ze kunnen zorgen voor onze post-transplantatiepatiënten. We kunnen ze trainen en met hen overleggen zodat we kunnen adviseren welke behandeling kan worden gestart voor die patiënt op dat specifieke moment,” zei hij.
Dr. Titiyal liet verder weten dat de app alleen een AIIMS-entiteit zal zijn en dat het een eenvoudige app zal zijn.
“De app wordt alleen een AIIMS-entiteit. “Deze app wordt een AIIMS-entiteit omdat dit niet het zeer buitengewone type is, het wordt een eenvoudige app waarmee je een fotografische relatie gaat hebben. Gelukkig is in India nu elke hoek verbonden met wifi. Dus dit wordt een eenvoudige aanpak”, zegt Dr. Titiyal. (ANI)

.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *