Apple heeft AirPods Pro 2 aangekondigd tijdens zijn “Far Out” -evenement. Terwijl iedereen blijft praten over het nieuwe Dynamic Island op de iPhone 14 Pro-serie, is er één product dat het bedrijf Cupertino zichzelf overtrof – en dat is AirPods Pro 2. AirPods Pro 2 heeft alles wat je nodig hebt – en meer – maar Apple moet nog een functie aankondigen dit product zou kunnen bieden.

AirPods Pro 2 ziet er op het eerste gezicht misschien hetzelfde uit, maar Apple heeft deze draadloze oordopjes opnieuw opgebouwd. Hoewel we nog moeten zien hoe het in het echte leven is verbeterd, zijn de beloften van het bedrijf indrukwekkend.

Persoonlijk passen de originele AirPods Pro prima in mijn oren. Actieve ruisonderdrukking is geweldig en dit zijn mijn favoriete draadloze oordopjes als ik in de metro zit, een busreis maak of de verbinding met de wereld wil verbreken. Nu Apple beweert dat de nieuwe H2-chip ruis tot twee keer beter kan onderdrukken, is dit iets waar ik naar uitkijk om te testen.

En als ANC is verbeterd, heeft de Transparantiemodus dat ook. Apple noemt het nu Adaptive Transparency, waarvan het bedrijf zegt dat het “luid omgevingsgeluid kan verminderen, zoals een passerende voertuigsirene, bouwgereedschap of zelfs luide speren tijdens een concert.”

airpods-pro-2

Daarnaast heeft AirPods Pro 2 nog een langverwachte functie, namelijk aanraakbediening. Gebruikers kunnen het volume eindelijk zachter of harder zetten door met hun vingers over de achtersteven van AirPods te schuiven.

Terwijl Apple de eerste AirPods Pro-case had aangepast om te werken met de Find My-app, heeft het bedrijf eindelijk de U1-chip in zijn MagSafe-oplaadcase toegevoegd, waardoor het gemakkelijker dan ooit is om de draadloze oordopjes te vinden – en ook om een ​​geluid te laten spelen dankzij naar de ingebouwde luidsprekers.

Last but not least voegt het bedrijf extra kleine oordopjes toe, zodat AirPods Pro 2 in meer oren past. Met dat alles in gedachten, is er nog een laatste ding dat Apple niet noemde tijdens de keynote, maar zou kunnen betekenen dat dit product zelfs beter zou kunnen zijn dan we hadden verwacht

AirPods Pro 2 biedt ondersteuning voor Bluetooth 5.3, kan nieuwe codec-ondersteuning bieden en “Lossless” afspelen

Een paar maanden geleden kondigde Bluetooth SIG aan dat het de LE Audio Spec had afgerond, wat betekent dat bedrijven gebruik konden maken van deze technologie.

De communicatiecodec met lage complexiteit – kortweg LC3 – kan met veel lagere bitsnelheden verzenden zonder de audiokwaliteit die we momenteel zien met de Bluetooth-standaard te verliezen – en het goede is dat Apple het al aan het testen is met AirPods Max.

Een ontwikkelaar kon deze codec activeren met de nieuwste bètafirmware van AirPods en zei dat het de geluidskwaliteit bij oproepen verbetert, maar er ontbrak iets aan de hardware van AirPods: ondersteuning voor Bluetooth 5.2.

HomePod Lossless-ondersteuning

Gelukkig bieden AirPods Pro 2 en iPhone 14 het, wat betekent dat Apple niet alleen een hogere bitrate kan ondersteunen met deze producten, maar ook een soort Lossless-streaming met Apple Music kan bieden.

Met deze nieuwe codec kun je naar nummers luisteren, films kijken en meer, terwijl meerdere draadloze oordopjes tegelijkertijd zijn aangesloten. Momenteel kunt u maximaal twee AirPods van dezelfde bron aansluiten.

Hoewel Apple deze functie nog lijkt te testen, zou het bedrijf een revolutie in audiostreaming kunnen aankondigen dankzij deze nieuwe codec en deze nieuwe beschikbare hardware.

Inpakken

Hoewel ik ernaar uitkijk dat Apple de AirPods Pro 2-mogelijkheden uitbreidt, zou ik ook zeggen dat je niet mag verwachten dat het bedrijf officieel ondersteuning voor deze nieuwe codec aankondigt. De nieuwe Apple TV 4K zou bijvoorbeeld een verversingssnelheid van 120 Hz kunnen bieden dankzij HDMI 2.1-ondersteuning, maar na een jaar heeft het bedrijf de settopbox niet bijgewerkt om deze technologie aan gebruikers aan te bieden.

Wat vind je van de nieuwe AirPods Pro 2? Denk je dat Apple deze nieuwe codec uiteindelijk zal ondersteunen en de muziekervaring met deze oordopjes zal verbeteren? Deel uw mening in de commentaarsectie hieronder.

FTC: we gebruiken auto-affiliate links die inkomsten genereren. Meer.


Bekijk 9to5Mac op YouTube voor meer Apple-nieuws:

Categories: HomeMobile

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *