Dit verhaal maakt deel uit van WWDC 2022CNET’s volledige berichtgeving van en over Apple’s jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie.

Er zijn nog maar een paar dagen tot we de zeer waarschijnlijke officiële aankondiging krijgen over iPhone 14 deed Apple’s “Far Out”-evenement op woensdag. We verwachten dan ook meer te weten te komen over de releasedatum voor het volgende grote iPhone-besturingssysteem van Apple — iOS 16.

De nieuwe versie van iOS werkt op de iPhone 8 en hogeren er zijn al bètaversies beschikbaar voor ontwikkelaars of de algemeen publiek. iOS 16 biedt een heleboel veelgevraagde functies, zoals de mogelijkheid om pas je vergrendelingsscherm aan goud bewerken voelt iMessages. Maar als je goed naar het nieuwe besturingssysteem kijkt, kan iOS 16 ook enkele aanwijzingen over de iPhone 14 onthullen.

Hoewel Apple ons veel vertelde over nieuwe functies die op de huidige iPhones komen, werd er niet specifiek vermeld wat we konden verwachten van de iPhone 14. Dat is niet verrassend; Apple bespreekt nooit nieuwe producten voordat ze deze aankondigen. Soms reserveert het bedrijf bepaalde software-aankondigingen voor zijn jaarlijkse iPhone-evenement, zodat het deze functies als exclusief voor de nieuwste iPhone kan debuteren.

Bijvoorbeeld, Filmische modus was afwezig in de iOS 15-aankondiging van Apple en werd in plaats daarvan in de herfst gelanceerd als een iPhone 13-functie. Maar als je goed kijkt, waren er enkele subtiele hints in iOS 15. Sinds de lancering van Apple Portretmodus voor FaceTime-gesprekken in iOS 15het is gemakkelijk voor te stellen dat Apple een portretmodus maakt voor video-opnames – wat in wezen is wat de filmmodus is.

iOS 16 lijkt niet anders te zijn. Verschillende functies lijken het potentieel te hebben om hints te geven over wat we kunnen verwachten van de iPhone 14-serie. Een van deze aanwijzingen is eigenlijk begraven in de code voor iOS 16.

De iPhone 14 heeft mogelijk een altijd-aan-scherm

Ik was teleurgesteld om dat te zien Apple heeft geen always-on display toegevoegd aan iOS 16. Het is een handige functie die te vinden is op tal van Android-telefoons en zelfs op de Apple Watch. Een always-on display toont basisinformatie zoals de tijd of het weer terwijl je telefoon slaapt. In plaats van je hele scherm te verlichten zoals je vergrendelingsscherm doet, activeert een altijd-aan-scherm slechts een deel van het scherm om energie te besparen. Het is een groot gemak en zou de iPhone oogvriendelijker maken.

De op Apple gerichte site 9to5Mac meldt dat het meerdere referenties in iOS 16 heeft ontdekt die suggereren dat ondersteuning voor een altijd-aan-scherm in de toekomst van de iPhone zou kunnen zijn. De blog vond verwijzingen naar tools voor het beheer van achtergrondverlichting en verborgen vlaggen voor technici waarmee ze de functie op een iPhone 13 Pro konden testen.

altijd op display

De Xiaomi Mi 10 Pro heeft een always-on display dat de datum, tijd, batterijduur en een avatar van een astronaut toont.

Sareena Dayaram/CNET

Maar altijd-aan-schermondersteuning kan beperkt zijn omdat de verversingssnelheid van het scherm naar 10Hz of zelfs lager zou moeten dalen om minder stroom te verbruiken; ver onder de typische verversingssnelheid van 60 Hz van de normale iPhone. Het always-on display voor de Apple Watch werkt op 1Hz, wat niet wordt ondersteund op een huidige iPhone (de 13 Pro kan zo laag gaan als 10Hz) en dat zou kunnen betekenen dat het debuteert op de iPhone 14 Pro en 14 Pro Max sinds het zou waarschijnlijk nieuwe hardware nodig hebben.

Zelfs zonder deze aanwijzingen in de code, verwijst het vernieuwde en aanpasbare vergrendelscherm ook naar een altijd-aan-display. Vooral de manier waarop iOS 16-meldingen onderaan het scherm worden weergegeven, doet me afvragen of Apple aan het experimenteren is met manieren om schermruimte te behouden. Dat is belangrijk voor een altijd-aan-scherm, omdat die functie alleen specifieke delen van het scherm gebruikt om stroom te besparen.

De nieuwe widgets voor het vergrendelscherm van iOS 16 zijn een andere mogelijke aanwijzing, omdat ze meer lijken op Apple Watch-complicaties en daarom beter zichtbaar zijn. Sommige Android-telefoons hebben vergelijkbare widgets op hun eigen always-on-schermen.

Tijdens de WWDC liet Apple zien dat iemand de hond op een foto aantikte en vasthield en hem van de achtergrond optilde om in een bericht te delen. Het maakt deel uit van een vernieuwde Visual Look Up.

Appel

Visual Look Up kan een krachtigere filmmodus betekenen

Een van de subtielere functies van iOS 16 is een vernieuwde Visual Look Up die objecten, mensen, huisdieren en oriëntatiepunten in foto’s kan identificeren en aanvullende informatie of context kan bieden. Een handige toevoeging dit jaar is de mogelijkheid om op een foto te tikken om de achtergrond te verwijderen. Je kunt letterlijk een onderwerp op de voorgrond, zoals een persoon of een hond, wegtikken van de achtergrond en de “uitsnede” toevoegen aan andere apps om te delen of een collage te maken.

Ik kon zien dat de filmmodus een boost kreeg van de machine learning die ervoor zorgt de nieuwe Visual Look Up-tool voor tikken en optillen. Die versnelling van machine learning in combinatie met een waarschijnlijke nieuwe A16 Bionic-chip zou ervoor kunnen zorgen dat video’s in Cinematic-modus er beter uitzien. Onderwerpen kunnen betrouwbaarder worden “uitgesneden” en achtergronden hebben een meer consistent onscherp uiterlijk. Apple zou de scheidingstechnologie ook kunnen gebruiken om de filmmodus meer dingen te laten doen die lijken op de portretmodus, zoals de achtergrond vervangen door een zwarte kleur of je onderwerp tegen een witte achtergrond plaatsen.

De filmmodus maakte zijn debuut op de iPhone 13-serie en is in feite Apple’s kijk op een portretmodus voor video. Hoewel de filmmodus leuk is om te gebruiken, kunnen de resultaten wisselvallig zijn. Het doet denken aan toen Apple de portretmodus introduceerde met de iPhone 7 Plus: aanvankelijk werkte het, maar het was niet geweldig. Gedurende een aantal jaren heeft Apple de portretmodus verbeterd tot het punt waarop het eigenlijk best geweldig is.

Een Pro-modus voor de Camera-app

Zonder ook maar een enkel gerucht te lezen, zou je kunnen raden dat de camera’s op de iPhone 14-serie beter zullen zijn dan die op de iPhone 13-reeks. Veel van die verbeteringen zullen waarschijnlijk afkomstig zijn van computationele fotografie-aangedreven functies zoals SmartHDR en Deep Fusion, die direct correleert met de chip die de telefoon van stroom voorziet. Dus een iPhone 14 die op een A16-chip draait, zou in theorie nieuwe camerafuncties of verbeterde fotoverwerkingstechnieken hebben die de iPhone 13 niet heeft.

Apple’s toevoeging van een aanpasbaar vergrendelingsscherm in iOS 16 geeft me hoop op een herziening van de Camera-app op de iPhone 14 Pro en 14 Pro Max. Nieuwe professionele functies zoals ProRaw en ProRes video-opname kunnen ervoor zorgen dat de interface van de Camera-app een beetje krap aanvoelt. Misschien is er een Pro-modus die kan worden in- en uitgeschakeld en die snelkoppelingen biedt om de camera-instellingen meteen aan te passen. Of misschien zal Apple de interface van de Camera-app opschonen om het visueel aantrekkelijker te maken.

Apple ProRes-schakelaar weergegeven op het display van een iPhone 13 Pro

Apple ProRes debuteerde in 2021 op de iPhone 13 Pro en 13 Pro Max.

Patrick Holland/CNET

Begrijp me niet verkeerd, de iPhone heeft nog steeds een van de beste camera-apps op elke telefoon die tegenwoordig wordt verkocht. Maar net zoals een gezin een huis kan ontgroeien, begint het aantal functies en modi voorbij de oorspronkelijke bedoeling van de app te groeien.

Dit is echter allemaal speculatie en we zullen niets weten over de volgende iPhone totdat Apple deze aankondigt. Maar als er één zekerheid is, is het dat het iOS 16 zal draaien.

Categories: Homephone app

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *