Android Auto-interface tata harrier

Palash Volvoikar / Android-autoriteit

Telefoons zijn zo veelzijdig geworden dat ze het infotainmentsysteem zijn binnengedrongen in een groot aantal nieuwere auto’s. Android Auto en Apple CarPlay zijn nu de beste opties voor een ervaring in de auto, vooral als je een beetje vertrouwdheid en consistentie wilt.

Hoewel ik net zo besluiteloos ben geweest als de algemene consensus over het Android- versus iPhone-debat in de mobiele ruimte – ik heb in de loop der jaren verschillende keren tussen de twee heen en weer geslingerd – denk ik dat mijn keuze deze keer eindelijk zal worden gemaakt. Allemaal vanwege de ervaring in de auto. Android Auto is zo slecht dat ik, waarschijnlijk voorgoed, terugging naar de iPhone.

Voor je lijden: Android Auto-problemen en hoe u ze kunt oplossen

Dit stuk weerspiegelt mijn ervaring met het gebruik van Apple CarPlay op de iPhone 12 Mini, gevolgd door Android Auto op de OnePlus 10 Pro en opnieuw CarPlay op de iPhone 13 Mini. De auto in kwestie is een Tata Harrier XTA+ Dark Edition, die bekabelde versies van Android Auto en Apple CarPlay ondersteunt.

Verbindings- en consistentieproblemen

Android Auto in Volkswagen ID.4 Verbinding maken met smartphone

C. Scott Brown/Android Autoriteit

Laat me om te beginnen uitleggen waarom ik zulke hoge verwachtingen had van Android Auto. Toen ik mijn auto kreeg, gebruikte ik een iPhone 12 Mini en CarPlay was een makkie. Ik heb er zelden problemen mee gehad, en de twee keer dat het niet meteen verbinding maakte met mijn auto, was het gewoon de kabel opnieuw aansluiten. Ik stapte over naar de OnePlus 10 Pro en dacht dat Android Auto op zijn minst acceptabele gebreken zou hebben. Ik had niet verwacht dat het zo veel erger zou zijn dan CarPlay.

Android Auto was echter vanaf de eerste dag een teleurstelling. De algemene inconsistentie die deel uitmaakt van het DNA van Android, die we tolereren en vaak genieten vanwege de vrijheid die het met zich meebrengt, wordt honderd keer erger wanneer het wordt geprojecteerd op het infotainmentscherm van uw auto en u niet de tijd of de luxe hebt om ermee omgaan. Zeker als je haast hebt om ergens heen te gaan of al aan het rijden bent en je ogen niet langer dan een seconde van de weg kunt houden.

Android Auto vereist dat ik mijn telefoon minstens vier of vijf keer aansluit om eindelijk de handdruk uit te voeren die de verbinding in mijn auto herkent. Bluetooth inschakelen telkens als ik mijn telefoon op mijn auto moet aansluiten, is ook vervelend. Toch zouden deze prima zijn geweest als de algehele ervaring consistent was.

Ik deed er alles aan om ervoor te zorgen dat mijn setup niet het probleem was.

Ik heb verschillende kabels, verschillende Android-telefoons en ook verschillende auto’s geprobeerd, om er zeker van te zijn dat dit niet alleen een probleem was met mijn installatie. De conclusie? Android Auto was inconsistent, zelfs in hoe slecht het was in verschillende opstellingen, maar het was nog steeds slecht in het maken en behouden van een verbinding met de auto. Ik heb snel op internet gekeken om drie keer te controleren of ik niet vervloekt was, en het lijkt erop dat verbindingsproblemen slechts een onvermijdelijk onderdeel zijn van Android Auto.

Een oplossing: Draadloze Android Auto gebruiken in een niet-ondersteunde auto

CarPlay doet de auto-interface beter

Android Auto korrelig pictogram

Palash Volvoikar / Android-autoriteit

De ontwerpelementen van Android Auto laten ook veel te wensen over. Over het algemeen zijn de ontwerpelementen van CarPlay beter: duidelijker, gemakkelijker te navigeren en mooier. Dit laatste kan tot op zekere hoogte subjectief zijn, maar de eerste twee geven CarPlay een duidelijk voordeel. Beide systemen draaiden met een resolutie van 800 x 480 in mijn auto, maar Android Auto zag er opvallend korrelig uit dankzij de lagere DPI.

Een auto-interface moet gemakkelijk te zien zijn tijdens het rijden. Het ontwerp van Google is een doorn in het oog, met kleine elementen en veel pixelvorming, vooral op die ronde pictogrammen. Dit is een gebied waar ik de voorkeur geef aan de gedurfde en luide benadering die Apple gebruikt met zijn pictogrammen en knoppen, met een mijl.

De gebruikerservaring heeft ook problemen. Wat me meer dan wat dan ook frustreerde, is Google Maps. Tijdens het rijden schakelt Google Maps op Android Auto het schermtoetsenbord volledig uit, waardoor je overgeleverd bent aan een kieskeurige Google-assistent. Anders moet je je telefoon pakken en het toetsenbord erop gebruiken om een ​​bestemming te typen – een zeer onveilige manoeuvre tijdens het rijden.

Wie dacht dat het een goed idee is om je tijdens het rijden je telefoon op te nemen om een ​​bestemming in te typen?

Het gebruik van Google Assistant zou acceptabel zijn geweest, behalve dat het niet zo goed is in het begrijpen van de namen van de locaties in mijn omgeving (Goa, India). Niet één keer heeft het een niet-Engelse bestemmingsnaam correct opgepikt, na meerdere pogingen, zelfs als ik het fonetisch aanpaste. Siri is niet de beste, maar ik was nooit gedwongen om het op CarPlay te gebruiken, en het mooie toetsenbord van CarPlay is altijd aanwezig op het autoscherm als ik het nodig heb.

Onze keuzes: De beste Android Auto-apps om er het maximale uit te halen

Google Apps zijn op de een of andere manier beter op CarPlay

CarPlay YouTube-muziek

Palash Volvoikar / Android-autoriteit

Of ik nu een Android-telefoon of een iPhone gebruik, de meeste van mijn favoriete apps zijn Google-apps. In de auto zijn dat Google Maps en YouTube Music. Verrassend genoeg gedragen ze zich allebei merkbaar beter op CarPlay dan op Android Auto.

Ik heb het hierboven gehad over de grootste beperking van Google Maps, maar er is meer. In mijn ervaring werkt het beter op CarPlay met bijna nul problemen. Op Android Auto zou het echter achterblijven bij verkeersupdates. De interface voelt jankier aan en ziet er ook slechter uit, dankzij de pixelvorming.

Zelfs de eigen apps van Google gedragen zich beter op CarPlay dan op Android Auto. Dat is een groot probleem.

Het verhaal was vergelijkbaar met YouTube Music. Op Android Auto begroette de app me vaak met een lege bestemmingspagina. Audio viel af en toe weg en de geluidskwaliteit was merkbaar slechter. Dat gebeurde niet op CarPlay.

Ik ben dol op de services van Google, ook al kunnen ze soms rotsachtig zijn. In mijn ervaring doet CarPlay echter zelfs het Google-gedeelte van auto-interfaces beter dan Android Auto. Dat is een groot probleem.

We hebben het getest: De beste auto-apps voor Android voor bestuurders en eigenaren

Heeft u Android Auto-problemen gehad?

192 stemmen

Android Auto is een inconsistente (en onherstelbare) puinhoop

PoleStar 2 Android Automotive-tablet

Ik zou echt willen dat Android Auto beter werkte, maar dat zal waarschijnlijk nooit gebeuren, en waarschijnlijk ook niet.

Google heeft een geschiedenis van trapsgewijze fouten met bepaalde services, en die services herstellen meestal nooit. Ze gaan bijna altijd naar het graf, na meerdere iteraties die niet veel verbeteren. Android Auto lijkt op dat pad te zijn. Google werkt naar verluidt aan een herontwerp van Android Auto, maar zou het zich daar zelfs druk over moeten maken als het al Android Automotive heeft?

Automotive is al jaren in de maak en is pas onlangs begonnen met verzending in sommige auto’s. Het is de volgende stap in de Android-ervaring in de auto, en Google moet samenwerken met autofabrikanten. Als zodanig belooft het een beter allround product te worden dan Auto. (Op WWDC 22 zei Apple dat het ook CarPlay 2.0 opvolgt, wat een vergelijkbaar gerichte iteratie is.)

Google plant Automotive niet als een vervolg op Auto – voorlopig. We weten echter allemaal dat Automotive de richting volgt die de auto-industrie al opgaat: een infotainmentsysteem met een eigen besturingssysteem, in plaats van dat je telefoon slechts een beperkte interface op een scherm projecteert. Waarom zou Google de voorkeur geven aan of zelfs werken aan het verbeteren van Auto als het al een stap in de deur heeft met Automotive? Misschien is het tijd om zijn verliezen te verminderen en verder te gaan.

Schermprojectie vanaf een telefoon zal de komende jaren minder relevant worden en ik verwacht niet dat Android Auto of Apple CarPlay 1.0 nog meer sprongen zullen maken.

Voor nu is CarPlay echter bijna perfect zoals het is, terwijl Android Auto veel hits en missers is. Hoewel ik zou willen dat het niet zo was, alleen om meer keuze te hebben, kan ik het gebruiksgemak niet opofferen of de veiligheid tijdens het rijden negeren. Dus ik zal het bij een iPhone moeten houden voor een solide en betrouwbare auto-interface, en dat geldt ook voor iedereen die niet verder kan kijken dan de flagrante problemen in Android Auto.

Volgende: Je kunt vandaag al gebruikmaken van de nieuwe CarPlay-ervaring van Apple

Categories: Homephone app

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *