Terugkijkend op een nieuwe week vol nieuws en krantenkoppen uit Cupertino, bevat de Apple Loop van deze week Apple bevestigingen van lanceringsgebeurtenissen, snel opladen op de iPhone 14 Pro, de verrassende prijs van iPhone 14, nieuwe MacBook Pro-lanceringsdatum, de terugkeer van de Mac Pro, Apple Watch-lekken, FlickType-rechtszaak opgelost en bliksemkabel vervangen.

Apple Loop is hier om je te herinneren aan enkele van de vele discussies die de afgelopen zeven dagen rond Apple zijn gevoerd (en je kunt mijn wekelijkse samenvatting van Android-nieuws hier op Forbes lezen).

Apple bevestigt lanceringsevenement, wat kunnen we verwachten?

Het Apple-evenement van volgende week zal vol zitten met productlanceringen uit een aantal categorieën, maar zoals altijd zal de iPhone zowel de ster van de show zijn als de grootste financiële bijdrage aan de inkomsten van Apple als geheel. Wat kunnen we verwachten? Laten we beginnen met de langverwachte iPhone 14 Pro en Pro Max:

“Apple zal natuurlijk de gloednieuwe iPhone 14 in september onthullen, maar het standaardmodel zal waarschijnlijk niet de ster van de show zijn. De iPhone 14 Pro en Pro Max zullen naar verwachting het grootste deel van de nieuwe en opwindende functies bevatten. Er worden drie grote functies verwacht in de 14 Pro en Pro Max: een always-on display (een functie die Android-telefoons al jaren hebben); een 48-megapixel camera aan de achterzijde met een grotere sensor; en een scherm dat de inkeping wegneemt in het voordeel van kleinere camera-uitsparingen.”

(De rand).

Maximaal vermogen voor de Pro Max is misschien niet genoeg

Sterke berichten dat Apple dit jaar sneller opladen van 30 W naar de iPhone Pro-handsets zal brengen, waardoor de oplaadtijd van eerdere modellen met een opmerkelijke marge wordt verbeterd. De vergelijking gaat niet op tegen de Android-ruimte, waar 100 W snel opladen gebruikelijk is en sommige handsets tot 240 W ondersteunen. Maar het is een vooruitgang voor de iPhone, zij het een die mogelijk zijn limieten heeft bereikt:

“Het slechte nieuws is echter dat er veel kanttekeningen bij geplaatst worden. DuanRui zegt dat 30W snel opladen beperkt zal zijn tot iPhone 14 Pro-modellen, een verrassing gezien eerdere lekken beweerden dat het naar het hele assortiment zou komen. De leaker onthult ook de beperkingen van Lightning, die zegt dat het piekvermogen van de interface beperkt is tot “slechts 27W (9V 3A) en 14,5V kan niet worden gebruikt.”

(Forbes).

iPhone-prijzen omhoog en omlaag

De andere grote vraag over de nieuwe iOS-smartphones is de prijs. Er is een algemene acceptatie dat de prijs dit jaar zal stijgen, problemen met de toeleveringsketen, de algemene economische wind en de noodzaak om marges te behouden; maar hoeveel gaat de prijs omhoog? Niet alles hoeft met hetzelfde bedrag omhoog. Een tipgever suggereert inderdaad dat de iPhone 14 kan worden gezien als een prijsverlaging, ter vervanging van de iPhone 13 Mini voor $ 699. Een nadere blik op de specificaties kan enige schaalvoordelen en lagere onderdelen laten zien, maar de koppen van ‘prijsverlaging’ zouden door Tim Cook en zijn team worden verwelkomd:

“Dus het is niet onredelijk voor Apple om de iPhone 14 te prijzen op $ 699, waarbij het bereik wordt gekoppeld aan hetzelfde instappunt als de iPhone 13 Mini. Daarboven zou een iPhone 14 Max van $ 799 als warme broodjes worden verkocht, en Apple zou met succes de kloof tussen iPhone 14 en iPhone 14 Pro tot $ 300. Dit sluit aan bij de pogingen van het bedrijf om het onderscheid tussen Pro- en niet-Pro-modellen te vergroten.”

(Forbes).

Komt de nieuwe MacBook Pro vroeg aan?

Dankzij de vroege lancering van de M2 ​​MacBook Air en MacBook Pro tijdens de WWDC van deze zomer, biedt Apple’s traditionele MacBook-lancering tijdens het evenement eind oktober een verleidelijke mogelijkheid, ondersteund door details uit de toeleveringsketen. De high-end 14-inch en 16-inch MacBook Pro-laptops worden mogelijk volgende maand opgefrist met m2-technologie.

“Het lijkt er nu op dat Apple een optie heeft om de grotere MacBook Pro-laptops voor eind 2022 op de markt te brengen, vermoedelijk met de M2 ​​Pro- en M2 Max-varianten van de Apple Silicon-chipsets. Ervan uitgaande dat Apple de traditie van een eind oktober voortzet of begin november lanceringsevenement, zou dit het beste moment zijn om deze nieuwe MacBooks aan te kondigen.”

(Forbes).

De Mac Pro is eindelijk terug

Hoe zit het met het oktober-evenement van Apple? Dit is wellicht interessanter. Naast de eerder genoemde MacBook Pro-update heeft Apple nog één Mac over om voor het einde van het jaar over te stappen naar Apple Silicon. De MacPro:

“[Mark Gurman reports] Apple maakt zich op om de komende maanden “M2-versies van de Mac mini, Mac Pro en MacBook Pro” uit te brengen. Dit betekent dat er een bijgewerkt Mac mini-model en een nieuwe Mac Pro in de maak zijn, en het is logisch aangezien John Ternus, senior vice president hardware engineering van Apple, verklaarde dat er een nieuwe Mac Pro in de maak was tijdens de aankondiging van Mac Studio. Dit betekent dat het einde van Intel-chips in Apple-producten in zicht is.”

(LaptopMag).

Klik je Apple Watches drie keer samen…

Goed nieuws voor Apple Watch-fans, niet alleen bereidt Apple de geüpdatete Apple Watch Series 8 voor op lancering naast de iPhone 14, niet alleen zien de voorraadniveaus er gezond uit, dus er wordt geen vertraging verwacht, maar het zal ook komen met … een nieuwe tint van rood!

“In een tweet eerder vandaag zei ShrimpApplePro dat de Apple Watch Series 8 beschikbaar zal blijven in de maten 41 mm en 45 mm, net als de Apple Watch Series 7. Als aanvulling op een eerder rapport over de kleuropties van de Apple Watch Series 8, leaker zei dat de (PRODUCT)RED-optie van het apparaat een “nieuwe tint rood” zal zijn.

(GarnalenApplePro via MacRumors)

FlickType-rechtszaak komt tot een einde

De rechtszaak van vorig jaar door Kosta Eleftheriou tegen Apple met betrekking tot het FlickType-toetsenbord van de eerste, de verwijdering uit de Apple App Store en de daaropvolgende verschijning van vergelijkbare apps van derden is tot een einde gekomen:

“Na de indiening van de zaak vorig jaar hebben de twee partijen deelgenomen aan gerechtelijke gesprekken met een rechter, zo blijkt uit de rechtbank, waaronder dit voorjaar. Een verzoek tot seponering van de rechtszaak werd vervolgens ingediend op 21 juli 2022, nadat Apple en Kpaw (het bedrijf van Eleftheriou) kwamen tot een akkoord. Eleftheriou kon geen commentaar geven op de voorwaarden van de schikking. Apple kon ook niet onmiddellijk commentaar geven op het ontslag.”

Eleftheriou is een sterke pleitbezorger voor ontwikkelaarsrechten in de App Store en blijft oplichting van ontwikkelaars bij consumenten en de slechte relaties met ontwikkelaars van Apple onder de aandacht brengen:

“Onlangs heb ik mijn tool voor het opsporen van zwendel opnieuw gebruikt en kon ik binnen vijf minuten verschillende nieuwe zwendel-apps vinden, en dit heeft duidelijk gevolgen voor zowel gebruikers als ontwikkelaars.”

(TechCrunch).

En tenslotte

Tien jaar geleden introduceerde Apple zijn eigen bliksemkabelsysteem. Op de verjaardag van de witte poort die nog steeds een bliksemafleider is voor discussie, stelt Mitchell Clark dat het tijd is om de kabel met pensioen te laten gaan:

“Elke iPhone wordt nog steeds geleverd met een Lightning-kabel en de kabel blijft een betrouwbare methode om apparaten op te laden en om accessoires en auto’s aan te sluiten. Maar nu Lightning zijn 10e verjaardag nadert, zijn ik en vele anderen klaar voor Apple om het boek te sluiten over deze connector en introduceren een ommekeer in de manier waarop we onze telefoons opladen. Het is niet omdat Lightning technisch verouderd is, maar omdat een andere poort het op een belangrijk gebied heeft overtroffen – alomtegenwoordigheid. “

(De rand).

Apple Loop brengt je elk weekend zeven dagen aan hoogtepunten hier op Forbes. Vergeet me niet te volgen, zodat je in de toekomst geen berichtgeving mist. De Apple Loop van vorige week is hier te lezen, of de editie van Loop’s zusterkolom van deze week, Android Circuit, is ook beschikbaar op Forbes.

.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *