Wanneer u via onze links koopt, kan Insider een aangesloten commissie verdienen. Leer meer.

  • De iPhone 14 draait op dezelfde A15 Bionic-processor als de iPhone 13 van vorig jaar.
  • Als je nog niet hebt geüpgraded naar de iPhone 13, zou je ook tegen het upgraden van de iPhone 14 kunnen pleiten.
  • Bovendien zou de uitgebreide relevantie van de A15 Bionic zelfs oudere iPhones een boost van leven kunnen geven.

Apple heeft de iPhone 14-serie aangekondigd tijdens het evenement van 7 september en het is meestal vrij eenvoudig om te beslissen of je wilt upgraden of niet. Toch is dit jaar anders.

De nieuwste iPhones worden meestal geleverd met de nieuwste en krachtigste processor, evenals enkele camera-upgrades die meestal incrementeel zijn. Af en toe zal er ook een opwindende ontwerpvernieuwing zijn. En eenmaal in een blauwe maan zal ondersteuning voor het nieuwste mobiele netwerk – zoals 5G – een debuut maken.

Het zijn meestal de prestaties van de nieuwste processors die een upgrade aanmoedigen of rechtvaardigen. Apple heeft eigenaren van oudere iPhones echter een reden gegeven om hun oudere apparaat vast te houden.

De reden? De iPhone 14-modellen draaien op dezelfde A15 Bionic-processor als de iPhone 13-serie. Alleen de iPhone 14 Pro-modellen draaien op Apples nieuwste processor, de A16 Bionic.

Als je niet hebt geüpgraded naar de iPhone 13, zou je de iPhone 14 kunnen doorgeven

Apple kondigt aan dat de iPhone 14 draait op de A15 Bionic-processor.

Apple kondigt aan dat de iPhone 14 draait op de A15 Bionic-processor.

Appel


Prestaties zijn een belangrijke factor bij het rechtvaardigen van de kosten van een upgrade, en sommigen zullen misschien teleurgesteld zijn om te horen dat de A15 Bionic-processor in de iPhone 14 op papier niet beter of sneller presteert dan de iPhone 13.

Met dat in gedachten is er weinig reden om te upgraden van een oudere iPhone naar de iPhone 14 als je de iPhone 13 al hebt doorgegeven.

Sterker nog, je iPhone ouder dan de iPhone 13 zou in theorie een jaar langer soepel kunnen blijven werken dan normaal, aangezien de A15 Bionic-processor net zo relevant is voor Apple en app-ontwikkelaars als de A16 omdat hij deel uitmaakt van de nieuwste iPhone 14-reeks.

In wezen zou je oude iPhone beter kunnen presteren alsof de iPhone 13 nog steeds de nieuwste iPhone was.

Er zijn nog steeds twee goede redenen waarom je zou willen upgraden naar de iPhone 14 vanaf een oudere iPhone

iPhone 14 blauw


Appel


Ondanks dat de iPhone 14 op een een jaar oude processor draait, doet hij nog steeds een paar zinvolle voorstellen voor een upgrade, tenminste als je iPhone ouder is dan de iPhone 13.

Als de levensduur van de batterij voorop staat, heeft de iPhone 14 volgens de specificaties van Apple een betere batterijduur dan de iPhone 13. De iPhone 14 kan 16 uur video streamen, terwijl de iPhone 13 15 uur kan streamen. Het verschil tussen deze twee modellen is echter marginaal en zou geen significant verschil maken in het dagelijks gebruik.

Upgraden voor de levensduur van de batterij zou echter logischer zijn voor oudere iPhones. De iPhone 12 kan bijvoorbeeld 11 uur aan video streamen, terwijl de iPhone 11 10 uur kan streamen. dat is een betekenisvol verschil.

En als je de levensduur van de batterij naar een hoger niveau wilt tillen, is de iPhone 14 Plus een serieus sterk argument voor een upgrade, aangezien hij tot 20 uur aan video kan streamen. Dat is twee keer de batterijduur van de iPhone 11.

De andere reden waarom je zou willen upgraden naar de iPhone 14 zijn betere camera’s.

iPhone 14 sterrenlicht


Appel


Simpelweg gebaseerd op de aankondiging van Apple, zijn de camera’s van de iPhone 14 niet zo veel beter dan die van de iPhone 13. De belangrijkste verbeteringen zijn te zien bij weinig licht en foto’s gemaakt in schaduwrijke gebieden. Het is een incrementele upgrade, die we meestal zien bij elke nieuwe iPhone-reeks.

Die incrementele cameraverbeteringen lopen echter snel op en je kunt meestal een verschil in camerakwaliteit zien nadat een paar nieuwe iPhones zijn uitgebracht. We moeten de camera’s van de iPhone 14 nog uitproberen, maar op basis van onze ervaring zullen iPhone 11 en eerdere eigenaren de grootste verbeteringen zien.

Als een bonus, en eerlijk gezegd, is het feit dat de iPhone 14 op de processor van vorig jaar draait niet zo’n groot probleem. De A15 Bionic is nog steeds een uitstekende processor — hij is krachtiger dan de toonaangevende processor in Android-telefoons in benchmarks, en hij voert apps zo snel en soepel uit als je maar kunt wensen, en dat zal hij nog jaren doen.

Maar als u op zoek bent naar een “echte” upgrade die prestaties omvat, is de beste route om de iPhone 14 Pro te krijgen die op de A16 Bionic-processor draait. Dat is een zware pil om te slikken als je niet overweegt om $ 999 uit te geven aan de iPhone 14 Pro.

Categories: HomeMobile

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *