Apple’s iMessage krijgt later dit jaar een grote revisie met iOS 16maar de meeste van deze nieuwe functies, zoals een bericht ongedaan maken of een tekst bewerkenwerkt alleen als de persoon die je sms’t ook een iPhone heeft.

Omdat Apple de volledige controle heeft over zijn berichtenplatform, krijgen iPhone-bezitters een consistente ervaring die goed werkt, ongeacht de provider of het specifieke iPhone-model. Maar het heeft ook onbedoeld een lange geschiedenis gecreëerd van het scheiden van mensen in… “blauwe” en “groene” bubbels op basis van of ze een iPhone goud android telefoon. Apple vertrouwt ook op de verouderde MMS-standaard voor niet-iMessage-groepschats, wat resulteert in een gebrek aan ondersteuning voor moderne functies zoals leesbevestigingen en afbeeldingen van hogere kwaliteit.

Terwijl sociale druk onder degenen die wel en niet verschijnen als een blauwe bubbel vaak is gedocumenteerd, zoals in de Wall Street Journal onder tieners en jongeren, draait het veel grotere probleem om universele communicatie. Er is geen enkele, moderne sms-standaard die op alle telefoons werkt. Rich Communication Services, of RCSis het dichtstbijzijnde alternatief waarvoor mogelijk niet nog een andere chat-app hoeft te worden geïnstalleerd.

Hoewel RCS zelf een open standaard is, is de meest gebruikelijke manier waarop mensen het gebruiken in de Berichten-app van Google op Android-telefoons. Google meldde op de I/O-ontwikkelaarsconferentie van dit jaar in mei dat: Google Berichten heeft maandelijks een half miljard actieve gebruikers. De investering van het bedrijf in zowel de RCS-standaard als de Berichten-app komt na een lange geschiedenis van lancering eigendomsrecht sms-apps die niet bekend zijn geworden door iMessage of Meta’s WhatsApp. Google zet deze eigen sms-strategie voort naast zijn RCS-investering, meest recentelijk door zijn Hangouts-app en in plaats daarvan gebruikers migreren naar de Google Chat-app.

RCS ondersteunt veel iMessage-achtige functies, zoals typeaanduidingen en leesbevestigingen. Maar de uitrol is gefragmenteerd, aangezien Amerikaanse telefoonmaatschappijen elk afzonderlijk plannen aankondigden om van RCS de standaardoptie op de meeste Android-telefoons te maken. Hoewel RCS momenteel niet interoperabel is met iOS, heeft Google wel platformonafhankelijke berichtreacties in zijn sms-app om te verbeteren hoe teksten van een iPhone in Android verschijnen. Andere functies die al in iMessage zitten, zoals groepschatversleuteling, zijn nog in ontwikkeling voor RCS en de Berichten-app van Google.

De RCS-standaard is een stap voorwaarts in het uniformer maken van berichten op de grote verscheidenheid aan Android-apparaten die er zijn. Maar zonder iOS-adoptie blijft de impact op de kwaliteit van berichten tussen Android en iPhones beperkt.

Als een van de grootste spelers in de mobiele-telefoonindustrie zou Apple zich meer kunnen inspannen om een ​​consistentere sms-ervaring op verschillende apparaten tot stand te brengen. Maar de vraag is of dat in het belang van het bedrijf is. Apple noemt zijn controle over iOS vaak een verkoopargument voor consumenten, en het overstappen van iMessage zou dat in gevaar kunnen brengen.

Apple heeft niet gereageerd op het verzoek van CNET om commentaar. Toen dit commentaar oorspronkelijk werd gepubliceerd, wees Google CNET op een reeks tweets van Hiroshi Lockheimer, zijn senior vice-president voor Android. Lockheimer bekritiseert Apple voor het gebruik van “druk en pesten” om gebruikers op te sluiten in de tweets.

Er zijn echter een paar wijzigingen die Apple zou kunnen aanbrengen om dit probleem aan te pakken, vergelijkbaar met de manier waarop het een beperkte FaceTime-ervaring voor Android en Windows gebruikers in iOS 15.

Ondersteuning van RCS in de Berichten-app van Apple, zelfs een klein beetje

Apple zou moeten overwegen om RCS-ondersteuning naar iOS 16 te brengen. Apple heeft een geschiedenis van het adopteren van open formaten nadat ze een paar jaar aan ontwikkeling hebben besteed, en RCS bevat al veel iMessage-achtige functies zoals typindicatoren, verbeterde groepschats en codering.

Bijvoorbeeld, Apple racete niet in de ruimte voor draadloos opladen en wachtte in plaats daarvan tot de Qi-standaard wijdverbreid werd toegepast voordat deze in 2017 werd geïntegreerd in de iPhone 8 en iPhone X. Het was zelfs van plan om zijn eigen op Qi gebaseerde AirPower draadloze oplader te bouwen, maar in plaats daarvan hield het tegen tot 2020 om zijn eigen oplader te verkopen MagSafe draadloze opladers.

Apple hoeft RCS niet eens een volledige goedkeuring te geven om een ​​verschil te maken. Het kan niet-iPhone-berichten groen houden en leunen op exclusieve iPhone-functies zoals Memoji, die de Face ID van de iPhone gebruikt om gezichtsanimaties te maken, om Apple-loyalisten verslaafd te houden. Maar het ondersteunen van een paar belangrijke functies zou een grote bijdrage leveren aan een soepelere communicatie-ervaring terwijl een zekere mate van exclusiviteit van Apple behouden blijft.

Apple zou ook codering tussen berichten kunnen ondersteunen, ongeacht het platform, vooral omdat het bedrijf zichzelf positioneert als pleitbezorger van consumentenprivacy. Je zou kunnen redeneren dat dit alleen al genoeg zou moeten zijn voor Apple om RCS te omarmen.

Verbeteren hoe de Berichten-app van Apple sms-berichten verzendt en ontvangt

confetti-bericht

Apple’s iMessage bevat veel leuke animaties die onzichtbaar zijn voor iedereen die geen iPhone gebruikt in je groepschat.

Jason Cipriani/CNET

Als ondersteuning van RCS simpelweg niet mogelijk is in iOS, zou Apple in plaats daarvan optimaal kunnen profiteren van de beperkte bandbreedte die beschikbaar is binnen sms en mms.

Apple doet dit voor ten minste één functie in de openbare bètaversie van iOS 16. Binnen groepschats die via MMS worden afgehandeld, is Apple’s Berichten-app vertaalt reacties dus iedereen ontvangt een emoji in plaats van een sms over hoe iemand een bericht “leuk” of “geliefd” heeft. De Berichten-app van Google heeft vergelijkbare functionaliteit.

Wanneer foto’s en video’s via MMS worden verzonden, wat nooit is ontworpen voor camera’s met meerdere lenzen op moderne telefoons, zou de Berichten-app van Apple proactief kunnen voorstellen om een ​​iCloud-link te verzenden in plaats van een grungy gecomprimeerde afbeelding. Dit zou op dezelfde manier kunnen werken als een functie die momenteel beschikbaar is in Google Foto’s waarmee gebruikers meerdere foto’s kunnen selecteren en een weblink kunnen genereren om te delen met uw vrienden of familieleden.

En, vergelijkbaar met hoe Apple onlangs een versie van FaceTime naar het web bracht voor Android- en Windows-gebruikers, zou het misschien een versie van iMessage kunnen maken die zichtbaar is op internet. Dit kan voordelen opleveren voor bestaande iPhone-klanten die toegang willen tot iMessage vanaf een Windows-pc of Chromebook, terwijl eigenaren van Android-telefoons berichten en andere gedeelde inhoud op dezelfde manier kunnen bekijken als een iPhone-gebruiker. Dit idee zou nog steeds vervelend zijn voor Android-gebruikers, maar het is beter dan het ontvangen van teksten die niet in orde zijn tijdens snelstromende groepschats.

Bouw iMessage voor Android

Een van de meest verrassende onthullingen van vorig jaar Appel v. Epische proeven was dat Apple in 2013 had gesproken over het bouwen van een iMessage-client voor Android. Maar Apple-managers gaven het idee door vanwege zorgen over de concurrentie. De mogelijkheid dat Google WhatsApp zou kopen, baarde Apple zorgen, en het bedrijf vreesde ook dat de introductie van iMessage naar Android het voor iPhone-bezitters gemakkelijker zou maken om over te stappen naar het telefoonplatform van Google, zoals het WSJ-verhaal aangaf.

Maar sindsdien is er veel veranderd, waaronder Facebook’s aankoop van WhatsApp in plaats van Google. Hoewel Apple een aantal van zijn producten zoals FaceTime heeft geopend, vertrouwt het ook op zijn diensten om iPhone-klanten te vergrendelen.

Aan de andere kant zou het brengen van iMessage naar Android in plaats daarvan meer klanten naar het iPhone-ecosysteem van Apple kunnen trekken. Het is een strategie die al in de jaren 2000 werkte, bij de lancering iTunes op Windows het klantenbestand voor de muziekwinkel van Apple aanzienlijk vergroot. Natuurlijk kan het sommige iPhone-klanten overtuigen om over te stappen en overschakelen naar Android. Maar het kan Apple ook helpen een breder publiek te bereiken door Android-gebruikers bloot te stellen aan zijn producten en diensten.

Categories: Homephone app

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *