(Reuters) – Apple Inc zal woensdag naar verwachting een nieuwe reeks iPhone 14-modellen en Apple Watches onthullen die zullen testen hoe bereidwillig consumenten zijn om gadgets te upgraden in het licht van inflatie en economische somberheid.

Analisten verwachten dat Apple zal aankondigen dat de nieuwste iPhones noodberichten kunnen verzenden met behulp van satellieten tijdens het evenement met de titel “Far Out” op het hoofdkantoor in Cupertino, Californië. Afgezien daarvan verwachten analisten een familie van iPhone 14-modellen met incrementele upgrades – iets betere camera’s, processorchips en, cruciaal voor de winst van Apple, prijzen $ 100 of meer hoger dan de modellen van vorig jaar.

Zeker, ‘s werelds meest waardevolle beursgenoteerde bedrijf zal waarschijnlijk ook wat oudere of minder geavanceerde modellen tegen lagere prijzen houden, en tot op heden heeft de relatief welvarende schare fans van Apple blijk gegeven van meer bereidheid om ondanks hoge inflatie geld te blijven uitgeven. Maar de nieuwe modellen zullen het verkoopanker van Apple zijn tijdens de feestdagen in de westerse markten tijdens een turbulente periode. “Apple is niet immuun voor economische zwakte”, schreef Bernstein-analist Toni Sacconaghi in een nota aan klanten.

De iPhones van dit jaar hebben mogelijk de mogelijkheid om noodberichten te verzenden via een satellietinternetverbinding wanneer WiFi en mobiele netwerken niet beschikbaar zijn. De berichtenfuncties zouden waarschijnlijk rudimentair zijn en andere bedrijven werken aan vergelijkbare functies. SpaceX-oprichter Elon Musk zei vorige maand dat T-Mobile zijn satellieten zal gebruiken om telefoons rechtstreeks met internet te verbinden.

Bob O’Donnell van TECHnalysis Research zei dat de gemoedsrust van het kunnen sturen van noodberichten Apple-gebruikers ertoe zou kunnen aanzetten hun telefoons te upgraden voor de satellietfunctie.

“Ook al is het niet iets dat je elke dag doet, het zal je kijk op wat je met je telefoon doet veranderen”, zei hij.

Analisten verwachten ook dat Apple een nieuwe reeks Apple Watches zal laten zien, waaronder een geüpgraded budgetmodel genaamd de SE en een Series 8 Watch. Ze verwachten ook een nieuw high-end horloge, de Apple Watch Pro genaamd, dat waarschijnlijk nieuwe functies voor atleten zal bevatten, gericht op rivalen zoals Garmin Ltd.

Maar terwijl accessoires zoals de Apple Watch de verkoop van Apple’s bestaande gebruikersbestand hebben doen toenemen, blijft de iPhone de basis van zijn bedrijf met 52,4% van de omzet in het meest recente fiscale jaar. Beleggers kijken uit naar de volgende grote productcategorie van Apple sinds de Apple Watch in 2015 werd gelanceerd.

Sommige analisten denken dat Apple een voorproefje van die toekomst kan geven door woensdag een mixed-reality-headset te tonen. Het apparaat zal naar verwachting camera’s hebben die de drager van de buitenwereld kunnen zien terwijl ze digitale objecten over de fysieke wereld heen leggen. Analisten verwachten dat het toestel op zijn vroegst volgend jaar in de verkoop zal gaan.

Een vroege preview zou zeldzaam zijn voor Apple, dat zijn productplannen geheim houdt tot vlak voordat apparaten op de markt komen. Een rivaliserende headset genaamd Project Cambria is in de maak van Meta Platforms Inc, dat miljarden dollars aan het project uitgeeft.

Maar om aantrekkelijke apps voor een nieuwe headset te hebben, moet Apple ontwikkelaars misschien de tijd geven om ermee vertrouwd te raken. “Ontwikkelen voor een nieuw en radicaal ander type platform zal mensen veel meer tijd kosten”, zei O’Donnell.

(Rapportage door Stephen Nellis in San Francisco; redactie door Peter Henderson en Lisa Shumaker)

Copyright 2022 Thomson Reuters.

.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *