Arize AI heeft $ 38 miljoen opgehaald in Series B-financiering. TCV leidde de ronde met deelname van bestaande investeerders Battery Ventures, Foundation Capital en Swift Ventures.

De investering is de grootste ooit in een observatieplatform voor machine learning en komt op een belangrijk keerpunt voor de industrie.

Machine learning-modellen worden nu in bijna elke sector van de economie ingezet, waarbij bedrijven miljarden investeren om kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) om te zetten in een concurrentievoordeel.

Ondanks een decennium van investeringen in data-infrastructuur en de pre-productie ML-toolchain, hebben de meeste bedrijven nog steeds geen inzicht in hoe hun ML-modellen presteren in productie en lopen ze het risico dat modellen de inkomsten beïnvloeden of oneerlijk handelen.

Dit geldt met name omdat de industrie computervisie en natuurlijke taalverwerkingsmodellen omarmt die moeilijk op te lossen zijn omdat ze afhankelijk zijn van ongestructureerde gegevens en handmatige etikettering door mensen.

Arize’s ML-observability-platform, gelanceerd in 2020, wordt al gerekend door een groeiende lijst van ondernemingen en disruptieve technologiebedrijven – waaronder Uber, Spotify, Ebay, Instacart, Chime, Neustar, Nextdoor, New York Life, Stitch Fix en meer – om te volgen miljoenen miljarden voorspellingen per maand.

Arize stelt ML-engineeringteams in staat om het oplossen van problemen te stroomlijnen met speciaal gebouwde workflows en analyses voor modelprestatiebeheer, driftdetectie, gegevenskwaliteitscontroles en modelvalidatie.

Arize stelt gebruikers ook in staat om modellen met zowel gestructureerde als ongestructureerde gegevens op het platform te loggen voor monitoring.

“Michaelangelo is het end-to-end ML-platform van Uber dat 100% bedrijfskritieke ML-gebruikscasussen bij Uber mogelijk maakt om een ​​consistente gebruikerservaring te bieden voor miljarden ritten en leveringen”, zegt Kai Wang, Product Lead, Uber AI Platform.

“Gezien de cruciale rol die ML speelt in dit proces, is het van cruciaal belang om tools te hebben die voortbouwen op de kerncapaciteiten van Michalangelo en ons helpen potentiële productie-ML-problemen voor te blijven. We zijn verheugd om met Arize AI samen te werken om de ML-observatiemogelijkheden van het platform te verbeteren en het gemakkelijker te maken om prestatieproblemen met modellen te detecteren en op te lossen”, vervolgt Wang.

“Het platform van Arize maakt het eindelijk gemakkelijk voor ML-ingenieurs om gegevens en driftproblemen schaalbaar te detecteren, problemen op te lossen en de algehele modelprestaties te verbeteren”, zegt Morgan Gerlak, Partner bij TCV.

“Net als andere gebieden van waarneembaarheid, is de eindgebruiker er echt toe – en we waren onder de indruk van het vermogen van Arize om een ​​praktische oplossing te bouwen waar ML-ingenieurs dol op zijn”, aldus Gerlak.

“Naarmate het tempo van innovatie in AI versnelt, is het belangrijker dan ooit voor organisaties om machine learning-observatie te hebben om potentiële problemen aan het licht te brengen en ML-modellen in productie te verbeteren”, zegt Dharmesh Thakker, algemeen partner bij Battery Ventures.

“In het afgelopen jaar is Arize naar voren gekomen als een van de meest vooraanstaande bedrijven in deze ruimte – het platform bij uitstek voor veel prominente ML-teams. We zijn trots om onze investering en samenwerking met Arize uit te breiden terwijl het nieuwe grenzen verlegt.”, vervolgde Thakker.

“Over waarneembaarheid gesproken, ik heb Arize sinds de oprichting zien groeien”, zegt Ashu Garg, algemeen partner bij Foundation Capital, “en ik ben enthousiast over hoe ver het bedrijf is gekomen. Het product loopt ver voor op de concurrentie en wordt ingezet door best-in-class AI-bedrijven, die allemaal de ernst van het probleem erkennen. In twee korte jaren is Arize het doorbraakbedrijf in zijn categorie geworden.”

“De realiteit is dat als je niet bij elke belangrijke zakelijke beslissing AI injecteert, je achterblijft”, zegt Brett Wilson, medeoprichter en algemeen partner bij Swift Ventures.

“Het is van groot belang om machine learning-observatie te hebben om modellen te monitoren en potentiële problemen voor te zijn, vooral in een uitdagende economische omgeving. Arize is de categorieleider op dit gebied en verlegt het naar nieuwe grenzen”, vervolgt Wilson.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *