Inhoudsitem

Glitches, onjuiste quarantainewaarschuwingen en veel mensen die gewoon niet weten hoe ze de app moeten gebruiken: terwijl de COVID-19-pandemie aan de gang is, roepen bewoners en functionarissen in Windsor op tot grote veranderingen in de ArriveCan-app.

Advertentie 2

Inhoudsitem

Windsorite Jeremy McLellan is onlangs twee keer de grens overgestoken. Hoewel zowel hij als zijn vrouw zijn gevaccineerd, kwamen zijn vier jaar oude tweelingdochters op dat moment niet in aanmerking – wat volgens hem leidde tot een cascade van e-mails die zijn gezin opdroegen om in quarantaine te gaan, ook al waren ze daarvan vrijgesteld.

“Ik maak me wel een beetje zorgen omdat we in een grensstad wonen”, zei McLellan. “We moeten vrij kunnen oversteken.”

Vijftien dagen later, toen zijn familie opnieuw overstak en de ArriveCan-account van zijn vrouw gebruikte, ontving de familie dezelfde meldingen.

McLellan zei dat hij grensbeambten en Public Health Canada had geraadpleegd in een poging “zijn bases te dekken” en ervoor te zorgen dat zijn familie niet in quarantaine hoefde, wat werd bevestigd. McLellan zei dat hij om een ​​schriftelijke verklaring had gevraagd, maar meer dan een maand later zei hij dat hij niets had gehoord.

Advertentie 3

Inhoudsitem

Maar hij zei dat de ervaring zorgwekkend was gezien de mogelijkheid van hoge boetes.

“De boetes zijn astronomisch en je bent in feite overgeleverd aan hun genade als je eenmaal bij de grens bent,” zei McLellan. “Ik wil om geen enkele reden gemarkeerd worden.”

ArriveCan werd in april 2020 geïntroduceerd om ervoor te zorgen dat mensen die het land binnenkwamen op het hoogtepunt van de COVID-19-pandemie de federale quarantaineregels volgden en het gebruik ervan werd later dat jaar verplicht gesteld. Tegenwoordig wordt de app gebruikt om de vaccinatiestatus te verifiëren en om reisinformatie en volksgezondheidsinformatie te verzamelen in een poging, zeiden ambtenaren, om de grensovergang tijdens de pandemie te stroomlijnen.

Maar recent gepubliceerde problemen, waaronder problemen die vergelijkbaar zijn met die van McLellan’s familie, hebben de roep om verandering aangewakkerd.

Advertentie 4

Inhoudsitem

“We hebben al gezien dat in een grensstad, wanneer er een storing is met elektronica in de grens, de vrachtwagens kilometers ver in de rij staan”, zei MP Brian Masse (NDP — Windsor West). “Met deze app introduceren we alleen nog een andere variabele.

“We profileren ons nu als een onvriendelijke bestemming. We moeten er nu gewoon van af.”

Masse zei dat hij gelooft dat de vaccinatiestatus aan de grens kan worden gecontroleerd in plaats van de app te gebruiken, het toevoegen van de app verhindert niet dat iemand COVID-19 oploopt na het invullen van de app-verklaring.

“Het heeft gewoon geen zin meer, voor de openbare veiligheid of een praktische toepassing,” zei Masse. “Het schaadt het toerisme en het bezoek onder gezinnen echt.”

Mark Weber, voorzitter van de douane- en immigratie-unie, zei dat zijn leden ontdekken dat tussen de 30 en 40 procent van de mensen aan de grensovergangen hun ArriveCan-informatie niet hebben ingevuld.

Advertentie 5

Inhoudsitem

“De realiteit is dat veel van de tijd van onze officieren wordt besteed aan het helpen van mensen om de app te voltooien, omdat het een vereiste is waaraan we moeten voldoen”, vertelde Weber onlangs aan de Star.

Burgemeester Drew Dilkens van Windsor was niet beschikbaar voor commentaar, maar sloot zich onlangs aan bij een coalitie van burgemeesters van grenssteden die opriepen tot stopzetting van de app bij landgrensovergangen, daarbij verwijzend naar de impact ervan op inwoners en toerisme.

Parlementslid Irek Kusmierczyk (Liberal-Windsor-Tecumseh) zei dat hij bij de ministers van zijn partij de bezorgdheid van inwoners over de app en de impact ervan op grenssteden heeft geuit, onder meer in een recent gesprek met het team van het ministerie van Openbare Veiligheid en met minister van Transport Omar Alghabra over een recente bezoek aan Windsor.

“Mensen die senior zijn en anderen die bijvoorbeeld geen toegang hebben tot die technologie, of die niet kunnen gebruiken,” zei Kusmierczyk. “We weten dat het een extra uitdaging voor hen is.”

Advertentie 6

Inhoudsitem

Kusmierczyk zei dat hij het belangrijk vindt om te onthouden dat de pandemie nog niet voorbij is en dat de prioriteit ligt bij de openbare veiligheid – maar de app en problemen met het gebruik ervan worden overwogen, zei hij.

“Mijn gevoel is dat de zorgen die we hebben gedeeld met de ministers, ze begrijpen dat dit uitdagingen met zich meebrengt”, zei Kusmierczyk. “Ze begrijpen dat dit een impact heeft op grensgemeenschappen zoals de onze.”

De federale regering heeft vorige maand aangegeven dat de COVID-19-grensmaatregelen, waaronder het gebruik van ArriveCan, van kracht blijven tot ten minste 30 september.

Kusmierczyk zei ook dat ArriveCan voor de meeste inwoners helpt om het proces van grensoverschrijding met beperkingen op het gebied van de volksgezondheid te vergemakkelijken door mensen in staat te stellen van tevoren informatie in te vullen in plaats van vragen aan de grens te beantwoorden.

Advertentie 7

Inhoudsitem

Maar glitches die mensen ten onrechte instrueren om in quarantaine te gaan, zijn “absoluut onaanvaardbaar”, voegde hij eraan toe.

“De app ArriveCan, dat proces, moet aan de grens worden verbeterd, omdat het voor grensgemeenschappen zoals de onze aanzienlijke uitdagingen met zich meebrengt.”

Een CBSA-woordvoerder zei dat er op 20 juli bijna 23 miljoen succesvolle ArriveCan-inzendingen waren en volgens CBSA-cijfers heeft de app ongeveer 1,3 miljoen gebruikers per week. Het bureau zei dat de app vorige week door 90 procent van de mensen aan de landgrenzen werd gebruikt.

“Hoewel het gebruik van ArriveCAN hoog blijft, erkent de Canadese regering dat sommige Canadezen mogelijk niet voorbereid zijn of niet op de hoogte zijn van de vereiste om de app te gebruiken”, aldus een verklaring.

Daartoe mogen grensdienstenbeambten eenmalige ArriveCan-vrijstellingen geven om het proces te vergemakkelijken voor mensen die mogelijk niet op de hoogte waren van de app, aldus het agentschap.

“Alle reizigers die deze eenmalige vrijstelling krijgen, krijgen informatie die hun verplichtingen met betrekking tot ArriveCAN voor toekomstige overtochten verklaart”, zei een ambtenaar van het agentschap in een verklaring. De ontheffing is sinds de invoering in mei zo’n 200.000 keer gebruikt.

ksaylors@postmedia.com

twitter.com/KathleenSaylors

Opmerkingen

Postmedia zet zich in voor het onderhouden van een levendig maar beschaafd discussieforum en moedigt alle lezers aan om hun mening over onze artikelen te delen. Het kan tot een uur duren voordat reacties worden gemodereerd voordat ze op de site verschijnen. We vragen u om uw opmerkingen relevant en respectvol te houden. We hebben e-mailmeldingen ingeschakeld – u ontvangt nu een e-mail als u een antwoord op uw opmerking ontvangt, er een update is van een opmerkingenreeks die u volgt of als een gebruiker opmerkingen volgt. Bezoek onze Communityrichtlijnen voor meer informatie en details over hoe je je e-mailinstellingen kunt aanpassen.

Categories: Homephone app

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *