Een medewerker werkt in december bij een productiefaciliteit voor slimme auto-onderdelen in Huzhou, provincie Zhejiang. [Photo by TAN YUNFENG/FOR CHINA DAILY]

JINAN – In de intelligente productiebasis van Goertek in de stad Weifang, de Oost-Chinese provincie Shandong, worden tonnen componenten geassembleerd tot Virtual Reality (VR)-apparatuur die naar verschillende landen wordt geleverd.

Volgens Chang Gang, vice-president marketing en sales van Goertek Inc., is het een van de weinige VR-fabrikanten wereldwijd die de productieschaal van 1 miljoen sets bereikt. Het is ook een van de grootste fabrikanten van mid- en high-end VR-headsets.

Goertek is de belichaming van China’s geavanceerde maakindustrie. Op de World Advanced Manufacturing Conference 2022, die vrijdag werd afgesloten in Jinan, de hoofdstad van Shandong, kwamen ondernemingen en experts bijeen om de grenskwesties van de wereldwijde ontwikkeling van geavanceerde productie te bespreken.

Als grote fabrikant brengt de gestage groei en opwaardering van de Chinese maakindustrie zekerheid voor de wereldeconomie, zeggen de experts.

Uit gegevens van het ministerie van Industrie en Informatietechnologie blijkt dat de toegevoegde waarde van de Chinese productiesector is gestegen van 16,98 biljoen yuan (2,46 biljoen dollar) in 2012 tot 31,4 biljoen yuan in 2021.

Om de transformatie van de maakindustrie te bevorderen, heeft China een modern industrieel systeem gebouwd dat wordt geleid door de geavanceerde maakindustrie, waardoor de maakindustrie wordt gestimuleerd om naar het midden- en hoogsegment van de waardeketen te marcheren.

Neem de binnenlandse dieselmotor van China als voorbeeld. Het thermisch rendement van dieselmotoren van Weichai Holding Group Co Ltd is nu meer dan 51 procent. Vergeleken met de primaire producten op de markt zijn het jaarlijkse brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van dit motortype met respectievelijk 10 procent verminderd.

Ban Ki-moon, voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties, zei via een korte video op de conferentie dat de maakindustrie de duurzame ontwikkeling en economische groei van China ondersteunt. Hij zei dat het heeft bijgedragen aan het bereiken van de millenniumdoelstellingen voor ontwikkeling en duurzame ontwikkeling die zijn vastgesteld door de Verenigde Naties.

Zhang Li, hoofd van het China Center for Information Industry Development, meent dat de diepe integratie van de nieuwe generatie informatietechnologie en geavanceerde productietechnologie nu doordringt in alle aspecten van geavanceerde productie.

De grenstechnologieclusters die worden gevormd door gebieden als kunstmatige intelligentie, mobiel internet en blockchain zullen de integratie in ontwikkeling op veel gebieden blijven bevorderen.

De algemene opvatting op de conferentie was dat economische globalisering een onomkeerbare trend is en dat openheid en samenwerking de wegen zijn voor de ontwikkeling van de geavanceerde maakindustrie.

Volgens het ministerie van Industrie en Informatietechnologie zal China doorgaan met het openstellen van de maakindustrie op hoog niveau en het verbeteren van het ondernemingsklimaat. Tegelijkertijd zal China binnenlandse ondernemingen aanmoedigen om de internationale samenwerking te versterken, te integreren in de wereldwijde industriële keten en de wereldwijde economische groei te stimuleren.

.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *