Google heeft een hardware-lanceringsevenement aangekondigd voor 6 oktober. Tijdens het evenement introduceert het bedrijf de nieuwe Pixel 7, Pixel 7 Pro, Google Pixel Watch en “de nieuwste smart home-apparaten.” Hoewel het bedrijf geen details heeft onthuld over de smart home-apparaten die het tijdens het evenement zal presenteren, suggereren recente lekken dat de line-up mogelijk een nieuwe Chromecast HD bevat.

Hoewel we de afgelopen maanden veel lekken hebben gezien over de aankomende Chromecast HD, heeft ontwikkelaar Kuba Wojciechowski nu een niet-uitgebrachte software-build voor het apparaat verkregen die aanvullende details onthult. De build bevestigt dat de Chromecast HD zal worden gelanceerd met Google TV op basis van Android 12 en een Amlogic S805X2 SoC zal bevatten met ondersteuning voor AV1-decodering.

Hoewel de Amlogic S805X2 SoC een aanzienlijke downgrade is in vergelijking met de Amlogic S905X3 op het 4K-model, biedt de laatste geen ondersteuning voor AV1-decodering. De AV1-decoderingsondersteuning en 1080p video-uitvoerbeperking kunnen ertoe leiden dat de HD-variant betere prestaties biedt dan het 4K-model, ondanks de zwakkere SoC. We zullen echter moeten wachten tot het apparaat in onze handen terechtkomt om te bevestigen of dat het geval is.

Verder onthult Wojciechowski dat de Chromecast HD 1,5 GB RAM en ondersteuning voor naadloze virtuele A/B-updates met compressie zal bieden. Dit laatste zou kunnen resulteren in betere softwareondersteuning voor het apparaat, aangezien deze methode voor het leveren van software-updates niet wordt beperkt door de hoeveelheid interne opslag op het apparaat.

De firmware bevat ook een weergave van de afstandsbediening die mogelijk wordt geleverd met de Chromecast HD, die er bijna identiek uitziet als degene die Google bij het 4K-model bundelt. Ten slotte stelt de firmware dat het apparaat ondersteuning biedt voor Wi-Fi 5 en Bluetooth 5.2.

Wat denk je van de aankomende Chromecast HD op basis van deze details? Zou je het oppakken over het 4K-model? Laat het ons weten in de comments hieronder.

Categories: HomeMobile

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *