Klaar of niet, de school is weer begonnen in het Clark County School District.

Het 100-graden weer trotserend, keerden bijna 292.000 studenten maandag terug naar het klaslokaal voor het begin van het academiejaar 2022-2023. De eerste schooldag was gevuld met opwinding van studenten die herenigd werden met hun vrienden en hun zomer inhaalden, evenals leraren die enthousiast waren om de studenten te ontmoeten en hun lessen te laten beginnen.

Tijdens een persconferentie maandagmiddag op de nieuwe Global Community High School en Career and Technical Academy campus, sprak Clark County Superintendent Jesus Jara zijn optimisme uit over het nieuwe schooljaar.

“Geweldige eerste dag, nog 179 te gaan”, zei hij.

Personeelsvacature en veiligheidsupdates

Onder de opwinding schuilt echter bezorgdheid over hoe het district zal omgaan met het ongekende aantal vacante lerarenposities, met name op scholen die voornamelijk zwarte en latino-studenten bedienen.

Het district begint het schooljaar 2022-2023 met 92 procent van de vergunde lerarenposities en 91 procent van de ondersteunende staffuncties, zei Jara. Volgens het district blijven ongeveer 1.300 vacatures voor leraren in de klas onvervuld. Dat aantal is beduidend hoger dan het aantal vacatures dat de wijk in voorgaande schooljaren heeft gehad.

Te midden van wervingsinspanningen gericht op het vinden van nieuwe leraren, zei Jara dat het district zal proberen vervangende leraren en nieuwe leraren te werven voor scholen met de meeste behoefte. Hij wil ook districtsmedewerkers met lesbevoegdheden naar die scholen sturen.

Op maandag was de bezettingsgraad van het district voor vervangers 62,5 procent. En op het gebied van vervoer hadden iets meer dan 80 busroutes nog vacatures, zei Jara, maar 90 procent van de bussen in het district arriveerde op tijd.

Schoolveiligheid is een ander punt van aandacht voor schoolfunctionarissen, ouders en studenten – vooral na de toename van geweld waarmee scholen in Clark County vorig schooljaar te maken hebben gehad, en de massale schietpartij in mei op een basisschool in Texas.

Maandagmiddag had de districtspolitie nog geen problemen gemeld, zei Jara. Bovendien zei hij dat de officieren van het district de hele zomer hebben getraind met andere wetshandhavingsinstanties in Clark County over hoe te reageren op noodsituaties.

“Dus mijn boodschap aan de gemeenschap is dat we er klaar voor zijn”, zei hij.

Hoogwaardigheidsbekleders begroeten de leerlingen op de eerste schooldag van de Matt Kelly Elementary School op maandag 8 augustus. 8, 2022. (Jeff Scheid/Nevada onafhankelijk)

Een rode loper welkom

Kinderen van de Matt Kelly Elementary School in Las Vegas liepen maandagochtend over de rode loper en sloegen vijven met lokale hoogwaardigheidsbekleders, leiders van zwarte broederschappen, politie en onderwijsprofessionals toen ze de kantine binnenkwamen op hun eerste schooldag.

De feestelijke sfeer zorgde voor een glimlach en maskeerde enkele van de kriebels op de eerste dag die zowel door studenten als ouders werden ervaren. Maria Flores zette haar zoon van de derde klas af op de campus, in de hoop dat hij vrienden zou maken op zijn nieuwe school, maar ze was bang dat hij niet op klasniveau kon lezen.

‘Ze vertelden me alleen dat hij een clownsjongen was’, zei ze over de vorige leraar van haar zoon. En [that] hij was niet volwassen voor zijn leeftijd. Dus ik heb zoiets van, ja, hij is nog een kind.”

Flores zei dat schoolleiders van Matt Kelly haar hebben verteld dat ze de academische behoeften van haar zoon zullen beoordelen en van daaruit verder gaan.

Maar de school in West Las Vegas staat ook voor zijn eigen zware strijd. Het heeft de hoogste vacaturegraad van leraren – 41 procent – in het hele schooldistrict. Trends in de vallei laten zien dat scholen met ongeveer 80 procent van de studenten die zwart of latino zijn, de neiging hebben om een ​​vacaturepercentage van ten minste 20 procent te zien.

Directeur Jerrell Hall vertelde: The Nevada Independent ze zet zich voor de lange termijn in voor de ongeveer 400 leerlingen, ondanks het chronische lerarentekort en de recente geschiedenis van wisselende directeuren van de school.

“Carrièrepaden leiden mensen in verschillende richtingen, maar ik heb de toezegging gedaan om hier voor lange tijd bij Matt Kelly te blijven”, zei Hall.

Een gebrek aan empathie en culturele competentie draagt ​​bij aan het lerarentekort van de school, zegt Ariece Perkins, een programmeur voor Reinvent Schools Las Vegas, een door de stad gesteund partnerschap met geselecteerde scholen. Hij zei dat sommige leraren een cultuurschok ervaren wanneer ze de diepte van de behoeften van studenten leren kennen.

“We hebben veel kinderen die niet die aandacht krijgen, die thuis niet die genegenheid krijgen”, zei hij. “We hebben veel kinderen” [where] thuis moeten ze volwassen zijn en zitten ze in de vierde klas.”

In navolging van lokale functionarissen en andere schoolleiders, zei Perkins dat studenten – van wie velen een trauma hebben meegemaakt – consistente positieve betrokkenheid van gemeenschapsleiders nodig hebben.

“Ik bedoel, [circumstances] zou hier goed kunnen zijn, maar zodra ze naar huis gaan, is het terug naar hun gebruikelijke’, zei hij. “Dus het is een alledaags [need]stromend in onze kinderen … hierheen komen, zelfs als je gewoon langskomt voor de lunch.”

Gratis virtuele bijles beschikbaar voor alle studenten

Met een klik op een paar knoppen hebben studenten van Clark County altijd en overal toegang tot hulp van een bijlesdocent.

Het Clark County School District heeft vrijdag een samenwerking aangekondigd met Paper, een online platform dat studenten en docenten koppelt aan een chatsysteem dat 24 uur per dag, zeven dagen per week beschikbaar is. Districtsfunctionarissen zeiden dat ze ongeveer $ 6 miljoen aan financiering uit het pandemietijdperk van de federale overheid in het initiatief steken, dat gratis zal zijn voor alle studenten.

Bijles – voor meer dan 200 academische vakken – is beschikbaar in het Engels, Spaans, Frans en Mandarijn. De beschikbaarheid van verschillende talen maakt het een meer rechtvaardige service voor de diverse studenten, zei Greg Kramer, de districtsdirecteur van titel 1-programma’s, die ernaar streven gelijke kansen te bieden aan studenten uit verschillende etnische en sociaaleconomische groepen.

Privélessen kunnen voor veel gezinnen financieel onbereikbaar zijn.

“Dit opent het zodat iedereen, ongeacht waar ze zich in het spectrum bevinden … (kan) die billijke toegang tot deze tutor hebben,” zei Kramer.

Het schooldistrict is in het voorjaar op 11 scholen gestart met een proefprogramma met Paper. Districtsfunctionarissen zeiden dat ze zullen blijven volgen hoe en wanneer studenten profiteren van de bijles, waarbij ze opmerken dat het ook in de klas kan worden gebruikt.

Uit een analyse van Paper bleek zelfs dat studenten tijdens het schooljaar 2021-2022 het vaakst bijles kregen tijdens de lunch. De gemiddelde duur van bijlessen nam ook toe naarmate de leeftijd van de leerlingen toenam – van 16 minuten op het basisniveau tot 18 minuten op de middelbare school en 27 minuten op de middelbare school.

Ruby Duncan Elementary School’s zen den op maandag, aug. 8. (Rocio Hernandez/The Nevada Independent)

Zen-den

Ruby Duncan Basisschooldirecteur Amy Manning vindt dat iedereen recht heeft op een slechte dag.

Dat geldt ook voor haar leerlingen, en wanneer ze zich down of overweldigd voelen, biedt haar school hen een ruimte waar ze hun negativiteit omzetten in positieve resultaten.

Het zogenaamde “zenhol” begon als een manier om het gedrag van studenten aan te pakken, zelfs vóór de pandemie, zei Manning. De kamer begon met bokszakken, maar de North Las Vegas-school voegde later andere stations toe waar studenten kunnen ontspannen of hun energie kwijt kunnen. Tegenwoordig is de kamer uitgerust met onder meer minitrampolines, gezellige zitjes, een hangmat en een verzwaringsdeken. Ontspanningsmuziek vult de ruimte.

Het is een plek waar docenten studenten kunnen begeleiden als ze zich gedragen of als het personeel merkt dat ze een slechte dag hebben en extra ondersteuning nodig hebben. Maar studenten kunnen ook individueel of klassikaal tijd verdienen in de zenkamer met goed gedrag, zei Manning.

“Voor het grootste deel, waar het zich op richt, is het ombuigen van negatief gedrag naar positief gedrag en dat belonen, omdat het gedrag waar we aandacht aan besteden het gedrag is dat we het meest zullen krijgen,” zei ze. “Zolang we die ondersteuning aan studenten kunnen blijven bieden, en ze die intrinsieke motivatie krijgen, gaat hun gedrag vanzelf veranderen.”

Niet alleen studenten halen iets uit het zenhol. Manning zei dat medewerkers – inclusief zijzelf – ook graag de ruimte bezoeken tijdens hun voorbereidingstijd als ze een zware dag hebben.

“Op een super stressvolle dag ga je gewoon 10 minuten zitten, en je kunt je computer op je schoot leggen, en je reset gewoon en je bent klaar om te gaan,” zei ze.

Kleuterjuf Lidia Sibrian tijdens de eerste schooldag op de Harley Harmon Elementary School op maandag 8 aug. 8, 2022. (Jeff Scheid/Nevada onafhankelijk)

Nieuw gebouw, nieuwe titel

Maandag was gevuld met vele primeurs op Harley A. Harmon Elementary School. Het was de eerste keer dat de studenten binnenkwamen in het gebouw van 32 miljoen dollar, een vervangende school in de buurt van Nellis Boulevard en Hacienda Avenue in de oostelijke vallei.

Bewegwijzering van de oorspronkelijke school – een 50 jaar oud gebouw – bevindt zich nu op de muur van de ingang van het nieuwe gebouw. Directeur Shannon Schumm zei dat terugkerende studenten en medewerkers zullen merken dat de nieuwe campus meer technologie in de klaslokalen bevat, zoals projectoren en surround-soundsystemen, die vooral nuttig zijn voor slechthorende studenten.

“Dus al hun lessen … ze zullen die kunnen zien en horen naar ons beste vermogen, waar we voorheen één microfoon en één luidspreker hadden,” zei Schumm.

Maandag was ook Lidia Sibrian’s eerste dag als gediplomeerd onderwijzeres, maar de kleuterjuf is geen nieuw gezicht op de basisschool. Sibrian werkte eerder op de school als een specialist in ondersteuning voor speciale behoeften en vervangende leraar, en kon overstappen naar haar nieuwe rol via een UNLV-programma dat de accreditatie van het onderwijs voor ondersteunend personeel met enige hbo-opleiding versnelt, waardoor ze in slechts één jaar. Schumm zei dat een andere educatieve assistent zich een weg baant door dat programma.

Sibrian geeft toe dat ze zenuwachtig was om aan haar eerste officiële jaar als lerares te beginnen, maar ze was opgewonden om de studenten te ontmoeten. Ze zei dat een van haar doelen voor de eerste dag was om studenten een veilige, gastvrije klas te bieden.

“Ik vind het gewoon geweldig om met kinderen te werken,” zei Sibrian. “Het is altijd mijn passie geweest.”

Clark County School District Superintendent Jesus Jara, zit in de Zen Den op de Ruby Duncan Elementary school tijdens een eerste schooldag evenement op maandag 8 aug. 8, 2022. (Jeff Scheid/Nevada onafhankelijk)

superintendent schikking

Hoewel Jara optimistisch is voor het komende schooljaar, is zijn toezicht vertroebeld door wrijving met verschillende schoolbestuursleden.

Vorig jaar beëindigde de Clark County School Board hem en veranderde enkele weken later van koers na een tweede stemming. Tijdens de controversiële periode beschuldigde Jara enkele bestuursleden van het creëren van een vijandige werkomgeving.

Bijna negen maanden later, tijdens een vergadering van het schoolbestuur op donderdag, zullen trustees een schikking tussen het bestuur en Jara bespreken en mogelijk goedkeuren over die beweringen van een vijandige werkomgeving en vergelding.

Jara en het bestuur zeiden in een gezamenlijke verklaring die voorafgaand aan de vergadering was opgesteld, dat ze een overeenkomst hebben bereikt om verder te gaan. Als Jara wordt goedgekeurd door een officiële stemming, krijgt Jara $ 95.000 uit het Board Office Budget om zijn juridische kosten te betalen.

“Onze hoop is om samen te werken, zodat we ons volledig kunnen concentreren op onze grootste prioriteit, het dienen van studenten en het verbeteren van de resultaten van studenten”, luidt de verklaring. “Er is zoveel werk te doen, maar als we ons richten op het ondersteunen van onze studenten, families, personeel en gemeenschap, zijn we er zeker van dat we samen in de goede richting zullen blijven gaan.”

Jara weigerde op de persconferentie van maandag meer over de kwestie te zeggen. Bestuursvoorzitter Irene Cepeda zei dat hun focus moet liggen op de resultaten van studenten.

“Daar blijven we het over hebben, want dat is wat onze studenten vooruit helpt”, zei ze. “Dat is wat onze gemeenschap vooruit helpt.”


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *