Sluit je aan bij leidinggevenden van 26-28 juli voor Transform’s AI & Edge Week. Luister naar topleiders die onderwerpen bespreken rond AL/ML-technologie, conversatie-AI, IVA, NLP, Edge en meer. Boek nu uw gratis pas!


Cybersecurity mesh is door Gartner uitgeroepen tot een van de belangrijkste strategische technologietrends voor 2022. Volgens het rapport van Gartner is cybersecurity mesh een geavanceerde conceptuele beveiligingsarchitectuurmethode die hedendaagse verspreide ondernemingen in staat stelt beveiliging uit te breiden en te implementeren waar deze het meest nodig is.

David Carvalho, CEO en oprichter van cybersecurity-netwerk Naoris Protocol, vertelde VentureBeat via e-mail dat cybersecurity mesh een flexibele, configureerbare architectuur is die wijdverspreide beveiligingsdiensten integreert. Het stelt stand-alone beveiligingsoplossingen in staat om samen te werken en de algehele beveiliging te verbeteren door controlepunten dichter bij de activa te brengen die ze moeten beschermen. Hij voegde eraan toe dat het snel en betrouwbaar de naleving van identiteit, context en beleid kan verifiëren in cloud- en niet-cloudomgevingen.

Cybersecurity mesh voor Web3-decentralisatie

Carvalho merkte op dat cyberbeveiliging moet worden weerspiegeld en vernieuwd, en dat tegen 2025 het wereldwijde probleem van cyberschade meer dan $ 10 biljoen zal bedragen. Hij merkte verder op dat, ondanks de jaarlijkse toename van investeringen, cyberbeveiliging nog steeds moeite heeft om gelijke tred te houden met de eindeloze wapenwedloop tussen verdedigers en aanvallers, waarbij de kosten van cyberrampen elke investering overschaduwen.

Het kosteneffect van individuele beveiligingsgebeurtenissen zou volgens Gartner in 2024 met gemiddeld 90% zijn verminderd als organisaties een mesh-architectuur voor cyberbeveiliging gebruiken om beveiligingsproducten te integreren in een coöperatief ecosysteem.

In een persbericht verklaarde Naoris Protocol dat het gedecentraliseerde en remote-first ondernemingen voorziet van gedecentraliseerde mesh-technologie voor cyberbeveiliging, die aanvallen op alle apparaten, netwerken en elk type instelling kan verminderen, en een sterke oplossing biedt voor elke zero-trust-architectuur.

Het bedrijf voegde eraan toe dat elke validator in zijn mesh de waarde van de netwerken die het dekt bijhoudt en beschermt met behulp van een gedecentraliseerde proof of security (dPoSec) consensusmethode tussen peer-to-peer-knooppunten in het netwerk. Met behulp van een gedistribueerde consensus en de mesh-technologie voor cyberbeveiliging kunnen bedreigingen snel worden gedetecteerd, waardoor tot 90% van de verloren waarde bij een enkel cyberbeveiligingsincident behouden blijft.

Traditioneel gecentraliseerd cyberbeveiligingsmodel

Momenteel is het onderliggende bestuur en eigendom van cyberbeveiligingsoplossingen en -tools gecentraliseerd, wat betekent dat de entiteit en technologie centraal eigendom zijn en worden beheerd. Deze is niet meer te vertrouwen en is een single point of failure geworden voor online aanvallers. Carvalho merkte op dat elke seconde 127 gadgets voor het eerst verbonden zijn met internet.

Volgens een rapport zal het totale aantal aangesloten apparaten dit jaar naar verwachting de 50 miljard bereiken. Desondanks zei Carvalho dat organisaties de standaard cyberbeveiligingstechnieken blijven gebruiken die 40 jaar geleden voor het eerst werden ingevoerd.

“Traditionele gecentraliseerde cyberbeveiliging configureert apparaten om onafhankelijk van elkaar te werken, niet in harmonie, daarom wordt elk apparaat standaard een single point of failure. Dit verhoogt de complexiteit en reactietijd enorm, terwijl het aanvalsoppervlak wordt vergroot, waardoor apparaten gemakkelijk kunnen worden misbruikt door kwaadwillende actoren, “voegde Carvalho eraan toe.

Carvalho zei dat Naoris Protocol echter een complementaire en gedecentraliseerde protocollaag is die het probleem oplost van gecentraliseerde, niet-vertrouwde netwerkapparaten die geen goede handhaving van normen hebben.

De zwerm binnenhalen

Hij zei dat de technologie van het bedrijf de cyberbeveiliging in elke sector van de economie herstelt door gecentraliseerde en beruchte apparaten, die worden beschouwd als “single points of failure”, te transformeren in cybervertrouwde verdedigingspunten die bedreigingen identificeren en verminderen, waardoor netwerken sterker worden naarmate ze groeien in plaats van zwakker . Hij voegde eraan toe dat gedistribueerde zwerm AI en blockchain-technologie worden gebruikt met dit ontwerppatroon om hogere niveaus van cyberbeveiliging te bereiken.

Naoris Protocol zei in een persbericht dat zijn gedecentraliseerde mesh blockchain-technologie gebruikt voor betrouwbare verificatie en peer-to-peer-architectuur. Het vermeldde ook dat de NIST SP-207 Zero-Trust Architecture compatibel is met software- en hardwarebeleidsmaatregelen en handhaving vanwege de gedecentraliseerde op validator gebaseerde structuur. Het bedrijf zei dat zijn blockchain een speciale manier biedt om het bewijs van vertrouwen vast te leggen met zowel vertrouwelijkheid als verifieerbare integriteit.

Carvalho voegde er ook aan toe dat het Naoris-protocol niet te stoppen is omdat het voor onbepaalde tijd loopt. Hij zei dat apparaten en netwerken het kunnen adopteren of verlaten, maar het kan niet worden gestopt. Hij merkte ook op dat er geen toestemming voor nodig is omdat gebruikers en bouwers niet van het platform kunnen worden verwijderd – het is censuurbestendig en voor iedereen toegankelijk. Hij merkte verder op dat het is opgevat als een onderneming voor het publiek, en toch uiterst waardevol om te bezitten en te besturen – wat een ecosysteem eromheen doet ontstaan. Hij zei ook dat makers erop kunnen voortbouwen vanwege de ingebouwde prikkels.

Carvalho zei dat de uitvinding van Naoris Protocol een win/win-oplossing is voor iedereen, waarbij echt gebruik wordt gemaakt van een native Web3 gedecentraliseerde mogelijkheid om het vertrouwen en de veiligheid in een gecentraliseerde wereld te verbeteren. Hij merkte op dat Naoris Protocol een aanvullende beveiligingslaag is die niet in strijd is met andere traditionele of gecentraliseerde cybertools.

Naoris Protocol, zei Carvalho, onderscheidt zich van andere bedrijven in deze ruimte omdat het bedrijf Web3 gebruikt om Web2 te repareren (waardoor Web3 kan worden geschaald en Web2 veilig kan werken). Hij merkte op dat de huidige detectietijd voor een gemelde inbreuk gemiddeld 280 dagen is, en met Naoris Protocol is dit minder dan 1 seconde onder een gedistribueerde consensus-vertrouwensarchitectuur. Volgens Carvalho zal het Naoris-protocol in de loop van de tijd een volledig gedecentraliseerde entiteit worden onder een gedistribueerd gebruikersvalidatieschema, volgens hyperstructuurprincipes.

Het Naoris-protocol zal naar verwachting eind 2022 live gaan met een minimaal levensvatbaar product (MVP). Medio 2023 verwacht het team het volledige product beschikbaar te stellen aan hun klanten, zoals het bankwezen, de industrie, kritieke civiele infrastructuur, zorgorganisaties en natiestaatorganisaties.

Het bedrijf heeft vandaag aangekondigd dat het $ 11,5 miljoen heeft opgehaald om zijn op mesh gebaseerde gedecentraliseerde validatorstructuur en AI-gebaseerde risicobeheeroplossing op te schalen. De fondsen werden opgehaald bij opmerkelijke technologie-investeerders zoals Draper Associates (opgericht door Tim Draper), Holt Xchange, Holdun Opportunity Fund, Brendan Holt Dunn, Holdun Family Office, SDC Management, Expert Dojo, Uniera, Level One Robotics en meerdere individuele engelen.

De missie van VentureBeat is een digitaal stadsplein voor technische besluitvormers om kennis op te doen over transformatieve bedrijfstechnologie en transacties. Leer meer over lidmaatschap.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *