Wat is er gaande

Google heeft de $ 449 Pixel 6A uitgebracht, die rechtstreeks concurreert met de $ 429 iPhone SE (de 2022-versie).

Waarom het uitmaakt

Meestal hebben telefoons onder de $ 500 geen geweldige camera’s, maar de Pixel 6A en iPhone SE zijn twee van de uitzonderingen.

Wat is het volgende

We waren benieuwd welke telefoon betere camera’s had, de iPhone SE of de Pixel 6A. Dus we hebben beide 10 dagen getest.

De nieuwe $ 449 Pixel 6A van Google is ongetwijfeld een grote waarde in termen van kosten en de functies die u krijgt. Maar om een ​​telefoon betaalbaar te houden, moeten bedrijven compromissen sluiten. Meestal zijn de twee meest voorkomende compromissen het downgraden van de processor en camera’s van een telefoon. Maar met de Pixel 6A sloeg Google een andere weg in dan de meeste goedkope Android-telefoons. Het heeft hetzelfde Google Tensorchip dat drijft de duurste aan Pixel 6 en Pixel 6 Pro en de beproefde camerahardware van de Google Pixel 5.

Het resultaat? De Pixel 6A is zowel betaalbaar als goede foto’s en video’s. Maar gelukkig voor ons is het niet de enige telefoon die dit doet. Apple’s $ 429 iPhone SE (2022) wil ook zuinig zijn en een goede camera hebben. Dus natuurlijk moest ik de twee vergelijken.


Nu aan het spelen:
Kijk dit:

Pixel 6A versus iPhone SE: de camera’s zijn verrassend…


13:51

Houd er rekening mee dat zowel Apple als Google machine learning en verwerking gebruiken om de beperkingen van hun kleine lenzen en camerasensoren tegen te gaan. De iPhone SE krijgt zijn portemonneevriendelijke prijs omdat hij in wezen een iPhone 8-behuizing en camerahardware heeft, maar de A15 Bionic-chip van de iPhone 13 Pro, die twee keer zoveel kost. Die processor doet veel zwaar werk om camerahardware die oorspronkelijk in 2017 uitkwam nieuw leven in te blazen.

Nadat ik 10 dagen had doorgebracht met het maken van foto’s en het opnemen van video’s in San Francisco, realiseerde ik me twee dingen. De eerste is dat de Pixel 6A en iPhone SE twee van de beste goedkope telefoons zijn die je kunt kopen met goede camera’s. De tweede is dat een van deze telefoons consequent betere foto’s heeft gemaakt dan de andere. En dit verbaasde me.

Lees verder: Google Pixel 6A Review: de beste Android-telefoon onder $ 500

Soms zijn twee camera’s beter dan één

In een wereld waar bedrijven proberen zoveel mogelijk camera’s, ook al zijn ze middelmatig, in een goedkope telefoon te proppen, is het verfrissend om te zien dat Apple en Google dat niet doen. Gelukkig zul je op geen van beide telefoons een sub-par telecamera of een craptaculaire macrocamera vinden. In plaats daarvan heeft de iPhone SE een enkele 7 megapixel selfiecamera en een enkele 12 megapixel groothoekcamera met OIS (optische beeldstabilisatie) aan de achterkant.

De Pixel 6A heeft een enkele 8-megapixel selfiecamera en twee camera’s aan de achterzijde: een 12,2-megapixelcamera met een optisch gestabiliseerde groothoeklens en een 12-megapixelcamera met ultragroothoekoptiek. Dit geeft de Pixel meteen een beetje een voorsprong, omdat hij meteen veelzijdiger in gebruik wordt, vooral in krappe ruimtes.

De Pixel 6A kan raw- of JPEG-foto’s maken, terwijl de iPhone SE alleen JPEG-foto’s kan maken.

De iPhone SE naast een Pixel 6A

De iPhone SE heeft een enkele camera aan de achterzijde, terwijl de Pixel 6A er twee heeft: een met een groothoeklens en de andere met een ultragroothoeklens.

Celso Bulgatti/CNET

Foto’s gemaakt onder goede verlichting

Ik ben oprecht onder de indruk van de foto’s van beide telefoons. Hieronder staan ​​enkele van mijn favoriete foto’s die ik heb gemaakt met de iPhone SE en Pixel 6A.

Een rij huizen die elk een andere kleur hebben geschilderd

Ik hou van de manier waarop de Pixel 6A de kleuren van deze huizen vastlegt.

Patrick Holland/CNET

drie mensen met maskers poseren voor een selfie

Een groepsselfie gemaakt met de Pixel 6A.

Caitlin Petrakovitz/CNET

Een koperen schedel

Let op de textuur en het patina dat de Pixel 6A heeft vastgelegd.

Patrick Holland/CNET

Een rij mensen wachten buiten een bakkerij

Deze iPhone SE-foto is gemaakt onder een zeer felle ochtendzon.

Patrick Holland/CNET

Een cluster van palmbomen in een park

Ik hou van het detail en de kleuren in de palmbomen op deze foto van de iPhone SE.

Patrick Holland/CNET

De hoek van het San Francisco Women's Building

Deze iPhone SE-foto van het Women’s Building in San Francisco heeft een mooie mix van kleuren en details.

Patrick Holland/CNET

Maar laten we eens kijken naar enkele foto’s van beide telefoons om hun kwaliteit te vergelijken. Hieronder staan ​​foto’s die ik buiten heb gemaakt van een cappuccino. De foto van de Pixel heeft meer contrast, terwijl de foto van de iPhone de helderheid benadrukt.

De onderstaande foto’s zijn gemaakt terwijl we de begeleidende video voor deze vergelijking aan het filmen waren. Ik was geschokt door de verschillende manieren waarop elke telefoon mijn vriend en CNET-collega Celso Bulgatti deed lijken. Door de foto van de iPhone zag zijn haar er helemaal grijs uit, wat ik moet benadrukken dat het dat niet is. Mijn gok is dat de SE probeert de schaduwen te versterken en het contrast te veel te verminderen om de foto helderder te maken. Aan de andere kant is alles op de foto van de Pixel nauwkeuriger.

Foto’s die bij gemiddelde verlichting en binnenshuis zijn gemaakt, zijn meestal waar camera’s voor deze prijs uit elkaar beginnen te vallen. Bekijk hieronder de foto’s die ik van Maisie de kat heb gemaakt. De foto van de Pixel 6 nagelt de textuur van de vacht van mijn kat. Het heeft ook meer detail en een beter dynamisch bereik dan de foto van de iPhone.

Ultrabreed vs. wijde hoek

Een van de meest voor de hand liggende verschillen tussen de twee telefoons is het feit dat de Pixel 6A een tweede camera heeft met een ultragroothoeklens en de iPhone SE niet.

Uitzicht vanaf het balkon van een coffeeshop

De ultrawide van de Pixel legt perfect het dramatische uitzicht vanaf het balkon in Sightglass Coffee in San Francisco vast.

Patrick Holland/CNET

Het is een van die dingen waarvan je je niet realiseert hoeveel je gebruikt totdat je het niet hebt. Er waren talloze keren dat het handig was, of dat nu het vastleggen van de skyline van een stad was zonder de toppen van gebouwen af ​​te snijden, zoals op de onderstaande foto’s.

Hieronder staan ​​​​foto’s die ik heb gemaakt van het Craftsman and Wolves-café in de Mission. De foto van de iPhone past nauwelijks bij alle mensen in de rij. De ultrabrede foto van de Pixel toont meer van het restaurant, inclusief de bakkerij, menu’s en plafond.

Portretmodus: het draait allemaal om de uitsnede

Apple en Google zijn geen onbekende in de portretmodus, die een artistieke vervaging toevoegt aan de achtergrond van een foto. Eerdere iPhone- en Pixel-modellen bieden enkele van de beste portretmodi die je nu op elke telefoon kunt vinden. Maar ze zijn ook heel verschillend.

Bekijk de portretmodusfoto’s hieronder van mijn vriend en CNET-collega Claire Reilly. Het meest voor de hand liggende verschil tussen de twee afbeeldingen is dat de foto van de Pixel een meer onscherpe achtergrond heeft. Op de iPhone SE kun je wijzigen hoeveel achtergrondonscherpte er is voor of na het maken van een foto, wat handig is. Maar op de foto van Claire heb ik ervoor gekozen om de SE te laten kiezen hoe wazig de achtergrond wordt.

Claire’s uitsnede is goed in beide foto’s, maar bekijk de binnenkant van haar elleboog goed. De SE vervaagde de achtergrond in dat gebied niet.

De iPhone SE mist nachtmodus

Laten we naar de nachtmodus gaan, die meestal meerdere afbeeldingen maakt en deze combineert tot een foto om de helderheid en details te verbeteren. Dit is een oneerlijke vergelijking, want de Pixel 6A heeft een nachtmodus, Night Sight genaamd, en de iPhone SE niet.

De merken voor de Roxie bioscoop

Deze foto is gemaakt met de nachtzichtmodus van de Pixel 6A.

Patrick Holland/CNET

Onderstaande foto’s maakte ik van een donkere straat rond 10 uur ‘s avonds. De foto van de iPhone is veel donkerder dan die van de Pixel Night Sight. Om de duisternis te compenseren past de iPhone veel ruisonderdrukking toe, waardoor de details zacht worden. Kijk vooral naar de parkeerverbodsborden op de achtergrond. Je kunt ze op geen van beide foto’s echt lezen, maar je kunt in ieder geval de woorden ‘parkeren’ en ‘altijd’ zien in de afbeelding van de Pixel. Op de foto van de iPhone lijkt het alsof iemand de borden heeft uitgesmeerd.

Hieronder staan ​​een paar foto’s die ik in een bar heb gemaakt. Nogmaals, je kunt zien dat de foto van de iPhone veel donkerder is met de schaduwen die tot zwart zijn vermalen. Er zijn veel minder details. De Night Sight-foto van de Pixel is helderder. Kijk eens onder de bar waar de krukken staan. Die ontlasting is bijna in volledige duisternis op de foto van de iPhone. Maar op de foto van de Pixel kun je het detail zien van de houten latten waar de krukken tegenaan worden gedrukt.

De Pixel 6A biedt brede en bredere selfies

Elk van deze telefoons heeft een enkele selfiecamera, maar die op de Pixel 6A kan schakelen tussen een brede weergave naar een ultrabrede weergave voor groepsselfies. De selfiecamera van de iPhone zit vast in een vrij smal gezichtsveld.

Let in de onderstaande selfies op het verschil in details. Het beeld van de iPhone is zacht, terwijl de foto van de Pixel scherper is en een grotere scherptediepte heeft, waardoor iedereen scherp blijft voor groepsfoto’s.

De videokwaliteit van de iPhone is moeilijk te overtreffen

Beide telefoons nemen video met een resolutie van 4K of 1080p op met 30 of 60 frames per seconde. Maar de iPhone kan ook opnemen met een meer filmische 24 fps. Beide telefoons hebben videostabilisatie, maar je kunt op de Pixel 6A inbellen wat voor soort stabiliteit je wilt. Er is bijvoorbeeld een optie genaamd Cinematic Pan die een panning-opname stabiliseert.

Qua beeldkwaliteit loopt de iPhone SE hier een stap voor. Video’s hebben een goed dynamisch bereik, weinig tot geen ruis en details zien er helder uit. Video’s van de Pixel 6A zien er zacht uit en hebben vaak beeldruis in de schaduwpartijen. Voor videovoorbeelden van beide telefoons bekijk de begeleidende video bij dit verhaal.


Nu aan het spelen:
Kijk dit:

Google Pixel 6A Review: Google’s beste budgettelefoon ooit


9:31

eindoordeel

Na al dit testen heb ik een favoriet. Maar laat me dit zeggen. Voor telefoons van minder dan $ 450 behoren zowel de iPhone SE als de Pixel 6A tot de beste die je kunt kopen om goede foto’s en video’s te maken. Maar na deze vergelijking zou ik een Pixel 6A pakken. Het heeft een ultragroothoekcamera en die Night Sight-modus, wat meer veelzijdigheid betekent. De iPhone SE legt betere video vast in termen van beeldkwaliteit, maar de video’s van de Pixel 6A zijn nog steeds redelijk goed.

Categories: Homephone app

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *