Als u de antwoorden op een van de Genshin-impact Twitter-accounts lapje pre-download aankondigingen, zie je tientallen spelers met spanning wachten op informatie over de bestandsgrootte van de update. Als het relatief klein is, zullen mensen antwoorden met opmerkingen waarin staat dat ze een andere hebben overleefd. Andere fans zullen screenshots van hun telefoon plaatsen die laten zien hoe weinig of hoeveel opslagruimte ze nog hebben.

De bestandsgrootte is een hot-button probleem voor fans van het grote avonturenspel. Wanneer Genshin-impact uitkwam, waren zowel fans als critici verbaasd over de reikwijdte ervan. Destijds leek het ongelooflijk dat critici van een game dat leuk vonden The Legend of Zelda: The Breath of the Wild, op een telefoon zou kunnen draaien. Twee jaar snel vooruit en het werkt nog steeds op mobiel, ook al is de open wereld alleen maar groter geworden. Wanneer de volgende grote 3.0 Sumeru-update wordt gelanceerd, zal de game bestaan ​​uit vier enorme en unieke regio’s, samen met speciale regionale zones en unieke verhaalinhoud voor de steeds groter wordende cast van personages. En hoewel het misschien een klein probleem lijkt, kan de grootte van elke volgende update maken of breken als bepaalde mobiele spelers het spel kunnen spelen.

Genshin-impact is een enorm populair spel wereldwijd. Een rapport van het analysebedrijf Sensor Tower toonde aan dat de game elke zes maanden ongeveer een miljard dollar verdiende, de meeste inkomsten die wereldwijd worden gegenereerd door gacha-mobiele titels. Deze populariteit wordt ook weerspiegeld in de vocale fanbase, want het was de meest genoemde videogame op Twitter in 2021. Omdat Genshin-impact is speelbaar op mobiel en gratis te downloaden, het is een vrij toegankelijke manier om een ​​groot avontuur te spelen tegen een redelijke prijs. U hoeft geen console of game-pc te kopen. Hoewel de game zeker duurder kan worden als spelers hun geld uitgeven om in-game valuta te kopen en hun kansen te proberen om een ​​specifiek personage te krijgen, en de game is door fans bekritiseerd vanwege het model voor het genereren van inkomsten.

Ontwikkelaars moeten steeds meer op het slappe koord balanceren tussen het bieden van een gestage stroom nieuwe content en tegelijkertijd speelbaar blijven op de relatief beperkte capaciteit van mobiele apparaten. Dit heeft geleid tot wat groeipijnen voor mobiele spelers, die willen blijven genieten van de overvloedige updates van de game, maar problemen met de opslagruimte ondervinden.

xiao staand denken in genshin-impact.  het landschap van liyue strekt zich achter hem uit

Afbeelding: Polygoon via Hoyoverse

Frida is een mobiele speler die een actieve gebruiker is sinds de lancering, in 2020. Ze vertelden Polygon via Twitter dat de grootste uitdaging niet is hoe goed Genshin-impact draait op hun telefoon – de game loopt geweldig en ze zijn er tot nu toe blij mee – maar het feit dat hun telefoon maar 64 GB geheugen heeft. “Ik zou apps doorlopen die ik niet meer gebruikte en honderden foto’s verwijderen, zodat ik zeker wist dat ik genoeg opslagruimte zou hebben voor de updates”, zeiden ze.

De grootte van elke update is afhankelijk van het platform. Over het algemeen is elke update enkele gigabytes, hoewel de grootte varieert. Het berekenen van de bestandsgrootte voor de update is ingewikkeld omdat gedownloade bestanden oude kunnen vervangen. Dus zelfs als een download wordt gerapporteerd als ongeveer 6 GB, kan deze bepaalde oude bestanden optimaliseren of vervangen, wat betekent dat de uiteindelijke download in feite minder dan 6 GB nieuwe ruimte in beslag neemt. Toch blijft de algemene trend dat het spel gestaag in omvang is gegroeid. Wanneer Genshin-impact gelanceerd, raadde Hoyoverse spelers aan 8 GB te reserveren voor het spel, terwijl het nu ongeveer 16,89 GB op mijn telefoon kost op het moment van publicatie.

Het ruimteprobleem komt zo vaak voor dat het een voortdurende grap is geworden binnen het fandom. Elke keer dat er een grotere update is, wordt de Genshin-impact community plaatst TikTok-video’s die klagen over de grootte van de update of zich schrap zetten voor de grootte van het inkomende bestand. Genshin-impact spelers die afbeeldingen of apps op hun telefoon moeten verwijderen, zijn een soort archetype geworden binnen de fangemeenschap. (Naast het verwijderen van apps, hebben fans medespelers geadviseerd om hun cachegeheugen leeg te maken en volledig opnieuw te installeren om de totale hoeveelheid ruimte die het in beslag neemt te verminderen, maar dit levert geen grappige video-inhoud op.)

Just Lunning, die al sinds de lancering speelt, speelt op zowel console als mobiel. Voor hem past mobiel niet bij het gevoel van spelen op een console, maar hij waardeert het platform vanwege het gemak. “Met mobiel kan ik inloggen voor een sessie met een vrij lage inzet, als aanvulling op mijn hoofdspel. Ik heb nog nooit langer dan een uur op mobiel gespeeld”, zei hij over Discord. Hij is niet van plan om te stoppen met spelen op mobiel, maar het onderhouden van het spel heeft zijn eigen pijnen.

“Mobiele telefoons zijn niet gemaakt om anime-jongensavonturen te bevatten,” zei hij. Na verloop van tijd heeft hij andere games verwijderd, zoals Pokemon Go, Teamfight-tactiekenen Mario Kart-tour ruimte maken voor Genshin. Hij zei: “Als ik een nieuwe telefoon koop, is een van de dingen waar ik het meest enthousiast over ben, om wat ruimte terug te krijgen. Mijn telefoon wordt weer een telefoon! niet wat Genshin-impact apparaat.”

Genshin-impact heeft zelfs invloed gehad op het soort telefoons dat spelers kopen. Sophie is een “trotse” Ayaka-hoofdpersoon die het spel al ongeveer een jaar speelt. Hoewel ze van het spel geniet en geen noemenswaardige problemen heeft gehad, vertelde ze Polygon via Twitter dat “naarmate er meer updates uitkomen, het aanzienlijk moeilijker wordt om LOL te spelen.” Ze vertelde Polygon dat hoewel ze niet speciaal een nieuwe had gekocht om te spelen Genshinkoos ze “wel voor de 256 GB bc waarvan ik wist dat genshin veel ruimte zou innemen HAHA.”

Dat gezegd hebbende, niet alle updates van de game zijn een potentiële aanslag op de opslagruimte. De nieuwste 2.8-update bevat bijvoorbeeld een tijdelijke regio die niet permanent aan de game wordt toegevoegd. Maar dit heeft ook geleid tot een gemengde reactie van fans, van wie sommigen de mening hebben geuit dat de game beter af zou zijn met een volledige uitbreiding en mobiele gebruikers zou achterlaten.

Polygon heeft contact opgenomen met Genshin-impact‘s ontwikkelaar, Hoyoverse, voor commentaar. Een vertegenwoordiger van het bedrijf weigerde Polygon een opmerking over de kwestie te sturen, maar zei dat het team in de toekomst meer zou kunnen delen, tijdens de 3.0- of 3.1-updates.

De mobiele spelers die ik sprak waren duidelijk: de game draait goed op hun telefoons. Ze houden van de ervaring en hebben geen grote problemen, of het nu gaat om grafische prestaties of invoervertraging. Gezien de grootte van het spel is het voor mij nog steeds een wonder dat Genshin-impact werkt net zo goed als op mobiele apparaten. Of het nu gaat om de druipende donkere diepten van The Chasm of de glinsterende poelen van Liyue, de game heeft altijd ver boven zijn gewicht gestoten voor een gratis te downloaden game. Nu is het gewoon een kwestie van hoe het spel het kan houden.

Categories: Homephone app

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *