“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote”} }”>

Mis geen moment van Parijs-Roubaix en Unbound Gravel, tot de Giro d’Italia, Tour de France, Vuelta a España en alles daartussenin als je >”,”name”:”in-content-cta”, “type”:”link”}}”>word lid van Outside+.

Zijn antwoorden zijn opzettelijk vaag, maar Zwift CEO Eric Min heeft gesuggereerd in de toekomstige richtingen die het bedrijf en het platform kunnen nemen, inclusief nieuwe productinnovatie en, in een kwestie van jaren, de mogelijkheid van virtual en augmented reality om de rijervaring te verbeteren.

“Ik kan je vertellen dat we onze productinnovatie verdubbelen”, vertelde de mede-oprichter van het bedrijf VeloNieuws als onderdeel van een lang interview over de eerste editie van de Tour de France Women With Zwift. “Intern hebben we wat veranderingen doorgevoerd. En ik ben super enthousiast over wat er op de roadmap staat. Ik kan niet openlijk vertellen wat dat is. Maar mijn mede-oprichter, John Mayfield, is terug in de plooi en leidt productinnovatie en productontwerp.

“We zijn een beetje teruggegaan naar de basis. Ik ben super enthousiast over wat we vandaag zijn, maar nog belangrijker wat we kunnen gaan doen.”

Lees ook:

Min en Zwift werkten samen om Zwift te ontwikkelen, lanceerden de bètaversie van het platform in 2014 en zagen het bedrijf bloeien in de daaropvolgende zeven jaar. Het is enorm gegroeid in het aantal gebruikers, heeft online UCI eworld-kampioenschappen georganiseerd en is uitgegroeid tot het punt waarop het de titelsponsor is van de nieuwe Tour de France Women.

Nu kijkt het naar de volgende fase van zijn ontwikkeling.

Gezien het gebabbel over bedrijven als Meta en hun plannen voor virtual reality en de metaverse, VeloNieuws vroeg Min of Zwift virtual reality zou omarmen als onderdeel van het platform.

“We zijn een softwarebedrijf. We wachten tot de hardware arriveert. En ik denk dat de hardware nog niet klaar is”, antwoordde hij. “Ik denk dat veteranen uit de industrie zeggen dat het nog een paar jaar duurt.

“Maar veel bedrijven, of het nu Apple of Meta is, ze werken allemaal heel hard om de hardware-oplossing hiervoor te bedenken, want als ze dat eenmaal hebben gedaan, is het iets dat iedereen zal hebben.

“Het wordt een mix van VR en AR. Maar het concept van het hebben van een van deze lichtgewicht headsets, je springt gewoon op een fiets en daar ga je … daar is iets mee.

“Dat is zeker geweldig.”

Zwift CEO en mede-oprichter Eric Min. Het bedrijf kwam aan boord als de eerste titelsponsor van de Tour de France Women en heeft een aanvankelijke betrokkenheid van vier jaar. (Foto: Zwift)

‘Een meer geïntegreerde ervaring’ creëren met de Tour de France Women

In 2021 tekende Zwift een vierjarig contract met ASO om titelsponsor te worden van de Tour de France Women.

Het bedrijf en ASO zullen de komende jaren blijven samenwerken om de race te helpen groeien. Aangezien Zwift een online platform is en de Tour de France Femmes een buitenevenement is, werd Min gevraagd of er een manier was om meer cross-over te hebben tussen de eigenlijke race en de online wereld.

“Ik denk het wel”, antwoordde hij. “We hebben zeker ideeën in ons hoofd over hoe we inhoud kunnen activeren, hoe we kansen kunnen creëren voor onze gemeenschap om deel te nemen aan het evenement terwijl het plaatsvindt. Dat zijn concepten die we tot leven proberen te brengen. Maar absoluut, die verbinding is super belangrijk.

“Zwift is iets wat je binnenshuis doet. Maar onze visie is dat Zwift fietst. Het maakt niet uit of het binnen of buiten is. Ik denk dat de twee werelden in elkaar gaan vloeien.

“En dus ja, we zijn zeker op zoek naar manieren om een ​​meer geïntegreerde ervaring te creëren.”

Het antwoord van Min zal tot de verbeelding en speculatie leiden over hoe die cross-over eruit zou kunnen zien. Zou bijvoorbeeld een toekomstige etappe van de Tour de France Women online op het Zwift-platform kunnen worden verreden, zo’n proloog? Of hint Min meer op een manier om de thuisblijvers in staat te stellen naast de sterren van de Tour de France Women te rijden? Of is het helemaal iets anders?

Er zijn veel mogelijkheden, maar als er sprake is van een cross-over tussen indoor en outdoor fietsen tijdens de race, zullen mensen zich afvragen.

Het bedrijf ging een vierjarige titelsponsorovereenkomst aan met Tourorganisator ASO en zag onlangs de eerste editie van de Tour de France voor dames plaatsvinden.

Het bedrijf heeft binnen de wielersport en de sport in het algemeen een pluim gekregen voor deze inzet, waarbij Min zegt dat het bevorderen van gelijkheid binnen de sport een van de grote doelen is.

Als onderdeel daarvan hoopt Zwift op een grotere gendergelijkheid op het platform zelf. Op de vraag wat de balans tussen mannen en vrouwen op het platform momenteel is, onthult hij een zeer scheve verhouding tussen mannen en vrouwen.

“De balans is niet goed genoeg, vanuit mijn perspectief,” vertelde hij VeloNieuws. “Minder dan 20 procent is vrouw. Alleen al vanuit de zakelijke lens, als we meer vrouwen in de sport zouden kunnen brengen, zou dat overal geweldig zijn. Niet alleen voor Zwift, maar ook voor de industrie.”

Min ziet het platform als een mogelijke toegangspoort voor vrouwen om buiten te fietsen.

“Ik denk dat toegankelijkheid en veiligheid allemaal zorgen zijn die waarschijnlijk veel mensen hebben, zowel mannen als vrouwen. Maar ik geloof zeker dat als je sterker en fitter bent, je zelfverzekerder zult zijn als je naar buiten gaat.”

Zwift stimuleert het profwielrennen voor vrouwen via de Tour de France Femmes, maar het bedrijf kan uiteindelijk ook een verreikend effect hebben op de recreatieve en amateurscene van vrouwen.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *