De la Peña, die algemeen wordt erkend als een van de meest gevierde pioniers in de industrie en een van de meest invloedrijke pioniers op het gebied van virtual en augmented reality en immersieve technologieën en journalistiek, sprak op de hoofdkeynote van dag twee voor een volle IBC 2022 Keynote-zaal.

Nonny de la Peña, Journalist, Filmmaker, Virtual & Augmented Reality (VR/AR) pionier & oprichter, Emblematic Group

De la Peña sprak over haar hoop voor de toekomst van VR/AR in termen van toenemende diversiteit in het maken van algoritmen, de toekomst van filmmaken en hoe AR en de metaverse mensen op meer betekenisvolle en impactvollere manieren kunnen samenbrengen en digitale ruimtes kunnen transformeren. Ze liet ook een waarschuwing horen over de belangrijkste uitdagingen waarmee de media- en entertainmentgemeenschap wordt geconfronteerd nu we een AR-gerichte toekomst tegemoet gaan.

Haar presentatie riep vragen op over het ontwerp van algoritmen – en waarom de manier waarop we ze nu ontwerpen, de komende jaren van invloed zal zijn op de diversiteit ervan.

“Ook al moet deze AI groeien, het is nu aan ons om na te denken over wat de input hiervoor is? Je weet wel, algoritmen van de toekomst.”

Ze sprak uitgebreid over hoe film en televisie kunnen leren van de game-industrie, met behulp van een voorbeeld van Unity’s recente aankoop van “veel digitaal en beeld – ze zullen echt een enorme aanwezigheid hebben in de toekomst van entertainment.”

Ze adviseerde dat film- en productiebedrijven “waarschijnlijk moeten nadenken over wie in je team game-engines echt begrijpt en hoe ze dingen kunnen gaan modelleren”, om de operationele kosten op handelssets en locaties te verlagen. Ze benadrukte het belang van verhaalgedreven inhoud en merkte op dat “iedereen aandacht zou moeten besteden aan VR-productie”.

De la Peña was optimistisch over blockchain, maar vanuit het perspectief van identiteitsbescherming: “Hoe weten we als journalist dat een verhaal klopt, dat het geen neppersonage is, en toch individuen beschermen die mogelijk informatie onthullen die erg gevaarlijk is . Als je gemeenschappen rond blockchain hebt die een manier bieden om identiteit te beschermen, maar ze hebben nog steeds een manier om de herkomst van informatie te volgen. Dus ik denk dat blockchain buitengewoon krachtig is.”

“Ik ben een echte fan van interoperabiliteit – je materiaal moet in staat zijn om naar elke Metaverse te gaan waar je maar wilt, of het nu je ruimtelijke zakelijke bijeenkomst is, of je speelse VR-chatruimte, je zou er doorheen moeten kunnen bewegen [seamlessly]. Ik bedoel, dat is wat we met het web deden, toch? Dat is trouwens waarom het web werkt, want het heeft wat [agreed] normen. We zien het [in VR] nu en er is geen reden waarom we er niet aan zouden moeten denken [the ethics] nu”, besloot ze.

IBC2022 hulp en nuttige bronnen


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *