Terwijl ik Quest App Lab doorbladerde voor interessante games, viel mijn oog op een VR-manga-app met een prijs van maar liefst $ 145. Het moet toch een vergissing zijn geweest… of een oplichterij?

Hoewel we eerder dure apps hebben gezien in de officiële niet-vermelde ‘App Lab’-winkel van Quest, zijn ze bijna allemaal een soort medische of trainingsapp die niet bedoeld is voor een algemeen publiek. Dus toen ik de . zag XR MANGA Vuist van de Poolster app als de op twee na duurste app in App Lab Ik dacht zeker dat het een soort fout was of misschien zelfs oplichterij.

Maar eigenlijk blijkt het een volledig legitiem en eigenlijk best interessant aanbod te zijn.

Hoewel we in het verleden een handvol ‘lees strips of manga in VR’-apps hebben gezien, XR MANGA Vuist van de Poolster is geen generieke reader-app, maar eigenlijk een complete VR digitale verzameling van een van de best verkopende manga-series aller tijden, Vuist van de Poolster (ook gekend als Hokuto geen Keno), liep oorspronkelijk van 1983 tot 1988.

Ontwikkelaar MEDIA DO zegt dat: XR MANGA Vuist van de Poolster bevat 18 delen die alles bevatten van de 27 standaard edities van de manga-serie, samen met “extra afleveringen” geschreven door Tetsuo Hara, de illustrator van de serie.

Afbeelding met dank aan MEDIA DO Co.

En hoewel $ 145 vergelijkbaar is met wat u zou betalen voor de bijbehorende fysieke verzameling van Vuist van de Poolsterbevat deze VR-versie verrassend veel extra features en content die geschikt zijn voor megafans van de serie.

Ten eerste zegt de ontwikkelaar dat de gedigitaliseerde afbeeldingen afkomstig zijn van het originele kunstwerk en worden gepresenteerd met een resolutie die “veel hoger is dan de afgedrukte [version].” Gezien de leeftijd van de manga, is het originele kunstwerk met de hand getekend, gearceerd en geschilderd, en de ontwikkelaars zeggen: “hoe ver de afbeelding ook wordt vergroot, de penseelstreken van [illustrator] Het penseel van Tetsuo Hara is duidelijk weergegeven.” Hoewel Quest 2 absoluut niet de resolutie heeft om al die details op afstand op te lossen (zoals je een echte manga zou lezen), als je je gezicht dichterbij brengt, zou je de volledige omvang van de details moeten kunnen zien.

Buiten dat, deze VR-versie van Vuist van de Poolster heeft meeslepende achtergronden die overeenkomen met het verhaal en veranderen naarmate je verder komt in de hoofdstukken.

Dat is cool, en misschien zelfs verwacht van een VR-manga-app, maar XR MANGA Vuist van de Poolster gaat een paar stappen verder. De app bevat ook twee digitale figuren van de personages Kenshiro en Yuria, die beide door de lezer kunnen worden geposeerd. Bovendien kun je de achtergrond wijzigen en tekstballonnen en tekst toevoegen om je eigen kleine scène te creëren, en vervolgens een in-app cameratool gebruiken om de scène vast te leggen alsof je je eigen mangapaneel maakt.

En dit is het deel waar ze in een infomercial zouden zeggen “maar wacht, er is meer!”

XR MANGA Vuist van de Poolster bevat ook een minigame waarin spelers in de schoenen van hoofdpersonage Kenshiro kunnen stappen en enkele acties kunnen uitvoeren die kenmerkend zijn voor de manga.

Dus voor de prijs van $ 145 (ongeveer wat je zou betalen voor de fysieke collectie), krijg je de complete manga en een aantal coole digitale extra’s. Voor megafans van de serie zou ik zeggen dat dat een goede deal is.

Doel als ik deze app zou kopen, zou ik zeker enige aarzeling hebben…

Ten eerste, hoe nieuw het ook is om meeslepende achtergronden te hebben, het is echt niet zo comfortabel om te lezen in een VR-headset; ga je echt 18 delen allemaal in VR lezen? Natuurlijk, misschien hebben we in de toekomst lichtere en comfortabelere headsets… maar dat roept een andere belangrijke vraag op: als iemand $ 145 gaat uitgeven aan een digitale collectie, hoe groot is dan de kans dat deze over 10 jaar nog steeds toegankelijk is op moderne headsets?

Om klanten te verzekeren, zou het leuk zijn als het kopen van de XR MANGA Vuist van de Poolster bevatte ook een digitale download van de manga-afbeeldingen, zodat gebruikers er zelf een back-up van kunnen maken om er zeker van te zijn dat ze altijd toegankelijk zijn – of ze zelfs buiten VR kunnen lezen als ze dat willen.

In elk geval, XR MANGA Vuist van de Poolster is zeker interessant voor zover VR-apps gaan. Is het een eenmalige nieuwigheid of een voorproefje van wat komen gaat?


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *