Een bezoeker ervaart Huawei VR Glass ingesteld tijdens een expo voor virtual reality en augmented reality-apparaten in Nanchang, provincie Jiangxi. [Photo provided to China Daily]

De investeringen van Chinese ondernemingen in digitale transformatie zullen naar verwachting de komende jaren snel groeien, aangezien innovatieve digitale technologieën zoals big data, cloud computing en kunstmatige intelligentie steeds meer worden geïntegreerd in de reële economie om traditionele industrieën te upgraden en hoogwaardige ontwikkeling mogelijk te maken , aldus experts uit de sector.

Marktonderzoeksbureau International Data Corp verwacht dat tegen eind 2022 52 procent van het wereldwijde BBP zal worden aangedreven door digitaal getransformeerde ondernemingen, terwijl de wereldwijde uitgaven voor digitale transformatie tegen 2023 ongeveer 52 procent van de totale uitgaven voor informatie- en communicatietechnologie (ICT) zullen uitmaken .

IDC zei dat COVID-19 de katalysator is voor bedrijven die hun focus verleggen naar digitalisering, aangezien 96 procent van de organisaties of bedrijven over de hele wereld is begonnen met het implementeren of overwegen van ‘digital-first’-strategieën, en ongeveer 92 procent van de Chinese bedrijven doet dit. Het adviesbureau zei ook dat de omvang van de wereldwijde ICT-markt in 2021 waarschijnlijk $ 5,3 biljoen overschreed.

“De komende vijf jaar zullen een gouden periode zijn voor het bevorderen van digitalisering. Het samengestelde jaarlijkse groeipercentage van de Chinese investeringen in digitale transformatie zal tussen 2022 en 2025 18,9 procent bedragen”, zegt Wu Lianfeng, vice-president en hoofdonderzoeksanalist van IDC China.

Ondernemingen op het gebied van financiën, telecommunicatie en internet hebben het voortouw genomen in digitalisering en hebben zwaar geïnvesteerd in digitale technologieën, zei Wu, eraan toevoegend dat regeringen over de hele wereld ook veel belang hechten aan digitalisering.

De digitale transformatie versnelt in nieuwe sectoren van de detailhandel, hightech productie en transport, en er is enorme ruimte voor groei in de landbouw, zei Wu.

China zal de diepgaande integratie van digitale technologieën met de reële economie versterken en de digitale transformatie van industrieën versnellen, volgens het ontwikkelingsplan voor de digitale economie voor de 14e vijfjarenplanperiode (2021-25).

De omvang van de digitale economie van China bereikte vorig jaar 7,1 biljoen dollar, de op één na grootste ter wereld, aldus een witboek dat is vrijgegeven door de China Academy of Information and Communications Technology, een denktank van de overheid.

“We hebben geconstateerd dat wereldwijde productiebedrijven die in de periode 2015-20 bleven investeren in digitalisering, de samengestelde jaarlijkse groeipercentages van hun inkomsten en winst zagen stijgen met respectievelijk 4 procent en 3,5 procent, terwijl de niet-gedigitaliseerde bedrijven getuige waren van een daling van die indices ’, zei Wu.

Wu voegde eraan toe dat Chinese ondernemingen in het digitaliseringsproces voor ongekende uitdagingen staan, zoals een gebrek aan innovatie en samenwerking tussen verschillende afdelingen van een onderneming, begrotingstekorten, beperkte ervaring en ontoereikende vaardigheden. Hij riep ondernemingen op om met langetermijnplannen voor digitale transformatie te komen en voortdurend om geld op dit gebied.

Li Wei, plaatsvervangend hoofd van cloud computing en big data-onderzoek bij de China Academy of Information and Communications Technology, een denktank van de overheid, zei dat digitalisering van ondernemingen de hoeksteen van de digitale economie vormt.

Bedrijven moeten het tempo van digitale transformatie versnellen, zich concentreren op de behoeften van de consument, online en offline kanalen integreren en de digitale transformatie en upgrade van industrieën bevorderen, zei Li.

“De opkomende digitale technologieën die worden vertegenwoordigd door 5G, big data en AI hebben een cruciale rol gespeeld bij het verbeteren van de operationele efficiëntie, het verlagen van de kosten en het verbeteren van het kernconcurrentievermogen van traditionele industrieën te midden van economische neerwaartse druk”, aldus Xiang Ligang, directeur-generaal van de Information Consumption Alliance. , een branchevereniging voor telecom.

Xiang zei dat een diepgaande integratie van digitale technologieën met de reële economie de voordelen van China in de wereldwijde toeleveringsketens verder zal versterken.

Wat betreft beveiligingsproblemen die voortvloeien uit de digitale transformatie van ondernemingen, zei Wu dat kleine en middelgrote ondernemingen kwetsbaar zijn voor potentiële cyberbeveiligingsrisico’s. Hij benadrukte dat ondernemingen een alomvattend beveiligingssysteem moeten opzetten, dat veiligheidsrisico’s, nalevingskwesties, privacy en ethiek met zich meebrengt.

“Hoewel digitale technologieën voor veel industrieën gemak hebben gebracht, mag gegevensbeveiliging, die de basis vormt van de digitale economie en digitale infrastructuur, niet worden onderschat”, zegt Qi Xiangdong, voorzitter van het Chinese cyberbeveiligingsbedrijf Qi-Anxin Technology Group.

.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *