Geschreven door Brandi Vincent

Het ministerie van Defensie introduceert een nieuwe aanpak voor zijn Tradewind-initiatief dat het gebruikt om nieuwe kunstmatige-intelligentiemogelijkheden na te streven, heeft FedScoop geleerd.

FedScoop bevestigde deze week dat het Chief Digital and Artificial Intelligence Office (CDAO) van het Pentagon onlangs zijn website tradewindai.com heeft geüpdatet en het nu uitprobeert als een one-stop-shop om nieuwe AI-gealigneerde uitdagingswedstrijden en kansen aan te kondigen die DOD-componenten ondersteunen .

“Hoewel dit op zich geen nieuwe aanpak is, is het creëren van op tijd gebaseerde evenementen en bijna-realtime onderscheidingen een nieuwe aanpak voor ons”, vertelde CDAO-woordvoerder Kathleen Clark vrijdag aan FedScoop.

Op aug. 16-17, zal het CDAO een industriedagevenement gebruiken in de buurt van Quantico, Virginia, georganiseerd door de 5th Special Forces Group, om potentiële commerciële partners te ontmoeten over verschillende van haar openstaande uitdagingen. Tijdens die opdrachten is het CDAO volgens Clark van plan om “een prijsbepaling te maken voor pilots op gebieden zoals digitale STEM-kits voor het werven van toekomstige acquisitieprofessionals”, en een op het zuidwesten gerichte regionale pijplijn om de snelle overgang van universiteitsstudenten van minderheidsinstellingen naar posities bij DOD-testcentra.

“Wat deze aanpak nieuw maakt, is dat we in plaats van heen en weer papers en schriftelijke interacties, gebruik zullen maken van realtime, persoonlijke en virtuele interacties om zowel de industrie als de overheid in staat te stellen de vereisten en de kunst van het mogelijke”, zei ze.

De ‘rand van de mogelijkheid’

Begin 2021 hebben het Joint Artificial Intelligence Center (JAIC) van het Pentagon en het Army Contracting Command-Rock Island een overeenkomst voor een andere transactie toegekend aan het Indiana Innovation Institute (IN3) om een ​​bedrijfsproces en een online-omgeving te genereren, genaamd “Tradewind”, waarmee efficiëntere AI-inkoop voor het Amerikaanse leger. Sindsdien is de JAIC opgegaan in het nieuw gevormde Chief Digital and Artificial Intelligence Office – en het AI-inkoopwerk van het Pentagon in verband met Tradewind wordt volwassener en experimenten spelen een steeds grotere rol.

Tradewind is – zoals het bedoeld was – een voortdurend veranderende omgeving, volgens Clark. Het is een prototype-initiatief, maar het is ook meer dan één enkele overeenkomst.

“Het is een manier voor de CADD om naar nieuwe acquisitiemethoden, processen, ideeën of innovaties te kijken”, zei ze.

Met een scherpe, kortetermijnfocus op het uitproberen van nieuwe benaderingen, experimenteert het kantoor nu meer dan voorheen op het gebied van opties rond AI-aankopen. Ambtenaren onderzoeken bijvoorbeeld hoe een inkoopmodel dat oorspronkelijk is ontwikkeld om cyberaankopen te ondersteunen, kan worden aangepast om de gereedheidsvereisten van het XVIII Airborne Corps te ondersteunen.

Het kantoor heeft onlangs ook zijn openbare portal vernieuwd door zijn nieuwe Tradewind-website te lanceren. Clark merkte op dat de digitale hub tot augustus in de bètamodus was. 8. De homepage factureert Tradewind als “DOD’s AI Marketplace om de adoptie en transitie van AI-technologieën te vinden, financieren en versnellen om DOD-uitdagingen en problemen op te lossen.”

Het bevat nu links naar wervings- en samenwerkingsmogelijkheden met DOD-componenten, zoals een open bericht van het Defense Threat Reduction Agency over het ontwikkelen van een omgeving voor AI-technologieën die verband houden met zijn chemische en biologische verdedigingsoperaties.

Clark merkte op dat IN3 “de belangrijkste partner van de overheid op Tradewind is geweest en nog steeds is.” In 2023 zal die samenwerking worden voortgezet en zal het CDAO ook met “vele anderen samenwerken om meer sprints, nieuwe innovaties uit te voeren en deze vervolgens op te schalen”, voegde ze eraan toe. Ze heeft op de deadline van FedScoop niet bevestigd of IN3 deze nieuwe site tradewindai.com beheert.

Ambtenaren van IN3 reageerden niet op verzoeken om commentaar.

In vergelijking met de vorige versie heeft de nieuwe site een aangepaste lay-out om meer afbeeldingen en links naar andere backend-databases weer te geven, zodat het CDAO volgens Clark aanvullende analyses kan uitvoeren op interacties met de industrie en de academische wereld rond acquisitieactiviteiten.

“Dit omvat statistieken over wie toegang heeft, zijn ze geïnteresseerd, hebben ze een reactie ingediend, heeft de regering de reactie beoordeeld en wat is de volgende stap voor de overheid”, zei ze. “Dit maakt allemaal deel uit van het automatiseren van ons acquisitieproces en het vergroten van de interactie met de industrie en het begrijpen wat werkt en wat niet.”

Omdat het CDAO zich richt op data en AI, neemt de acquisitie-eenheid “dit concept naar de kern”, voegde ze eraan toe – met name door de website te verplaatsen van een platte mogelijkheid naar een website die verbinding maakt met dataplatforms die inzicht bieden in hoe te verbeteren communicatie en processen op basis van betrokkenheid van de industrie.

De inkoopfunctionarissen van het CDAO streven ook naar AI-compatibele acquisitieplatforms die hen kunnen helpen betere probleemstellingen te schrijven en hun beoordelingen van branchevoorstellen te verbeteren. De automatisering van acquisitieprocessen om de menselijke werklast te verminderen en workflows te verbeteren is ook interessant.

“We beginnen net aan de rand van het mogelijke voor acquisitie te komen, maar dit verschuift DOD’s benadering van acquisitie van een risicovermijding naar een agile-experimenten en schaalvergroting,” zei Clark.

Bij de oprichting van Tradewind concentreerden de insiders van JAIC zich voornamelijk op het beter begrijpen en communiceren met externe bedrijven.

“Nu we de markt beter begrijpen, gaan we over naar agile inkooppilots. Dit is een natuurlijke overgang, “zei Clark. “Nu we de industriële basis en enkele van de gebieden die kunnen profiteren van DOD-acquisitie-innovaties beter begrijpen, creëren we sprints om nieuwe benaderingen te testen.”

Ze hield van deze benadering van softwaregerelateerde sprintcycli waarmee teams de dingen die snel werken kunnen uitproberen, leren en schalen.

“Tijdens ons evenement van 16 en 17 augustus zullen we enkele van onze 2023-initiatieven en pilots voor acquisitie onthullen om te zien in welke gebieden de industrie de meeste interesse heeft, evenals partners van Special Operations Command”, voegde Clark eraan toe.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *