iOS 16, het nieuwste mobiele besturingssysteem van Apple, bevindt zich in de eerste openbare bètaversie. Dit betekent dat je de iPhone-update vandaag nog kunt downloaden en installeren, zolang je een iPhone-compatibel. Apple’s iOS 16 brengt verschillende nieuwe functies naar uw iPhone, inclusief een aanpasbaar vergrendelschermjaar intelligente bijsnijdfunctie en bewerkbare sms-berichten.

In juni bracht Apple de ontwikkelaarsbèta van iOS 16 uit, kort na zijn ontwikkelaarsconferentie, maar niet veel mensen kwamen in aanmerking om de software te downloaden en te installeren. Bèta’s voor ontwikkelaars vereisen een Apple Developer Program-lidmaatschap, dat $ 100 per jaar kost, en worden niet aanbevolen voor dagelijks gebruik, omdat ze vol kunnen zitten met bugs en uw telefoon moeilijker te gebruiken maken.

Gelukkig kun je nu iOS 16 Beta 1 krijgen, wat iets stabieler zou moeten zijn dan de ontwikkelaarsversie. Het enige dat u hoeft te doen, is uw apparaat inschrijven bij het Apple Beta Software-programma en een configuratieprofiel installeren om de iOS 16-bèta op uw apparaat te krijgen. Hier is hoe.

Voor meer, hier is een blik op alles de beste nieuwe functies die beschikbaar zijn op iOS 16evenals enkele van de coole verborgen functies die je misschien niet kent.


Nu aan het spelen:
Kijk dit:

iOS 16 testen (verzonden berichten bewerken/verwijderen, nieuw vergrendelscherm…


16:22

Maak voordat je begint een back-up van je iPhone

Het kan spannend zijn om vooraf uitgebrachte software in handen te krijgen, maar er zijn voorzorgsmaatregelen die u moet nemen voordat u gaat updaten. Alle vooraf uitgebrachte software zoals iOS 16 bèta kan bugs en andere problemen bevatten die het gebruik van uw apparaat moeilijker kunnen maken. Daarom moet u een back-up van uw apparaat maken voor het geval u terug wilt naar iOS 15.

Standaard zou uw iPhone een back-up moeten maken telkens wanneer deze tijdens uw normale slaapuren is aangesloten op stroom en wifi. Als deze back-upfunctie echter is uitgeschakeld, kunt u naar: Instellingen > Uw naam > iCloud > iCloud-back-up en dan hit Nu backuppen om een ​​back-up van uw apparaat te maken.

Back-uppagina op iPhone

Je kunt (en moet) ook een back-up van je iPhone maken op je Mac.

Screenshot door Nelson Aguilar/CNET

Bovendien kunt u een back-up van uw iPhone maken via Finder op uw Mac. Sluit eenvoudig uw apparaat aan op uw computer, open Finder, kies uw apparaat en maak vervolgens een back-up. Apple raadt ook aan om je back-up te archiveren, zodat deze niet wordt overschreven door andere back-ups.

Meld u aan voor het Apple Beta Software Program

Zodra er een back-up van uw apparaat is gemaakt, is het tijd om u aan te melden voor het Apple Beta Software Program, waarmee iedereen gratis vooraf uitgebrachte software kan uitproberen, om Apple feedback te geven over kwaliteit, bruikbaarheid en problemen. Momenteel kunt u de bètaversie van iOS 16 testen op elk compatibel Apple-apparaat (iPhone 8 en hoger).

Aanmelden voor het Apple Beta Software Program:

1. Ga naar de Apple Beta Software Program-website op uw iPhone.

2. tik op de blauwe aanmelden knop onderaan de pagina.

3. Gebruik Face ID of Touch ID om in te loggen op de Apple ID die aan uw iPhone is gekoppeld.

4. Lees en accepteer de Apple Beta Software Program Agreement.

Scroll op de pagina die hierna verschijnt omlaag naar Aan de slag en tik op registreer uw iOS-apparaat, die een hyperlink moet bevatten in de alinea die verschijnt. Dat brengt je naar een andere pagina, waar Apple alles uiteenzet wat je moet doen om iOS 16 bèta op je iPhone te downloaden en te installeren.

Startpagina van Apple Beta Software Program

Aanmelden voor het Apple Beta Software Program is gratis.

Screenshot door Nelson Aguilar/CNET

Installeer het iOS 16 bèta-configuratieprofiel

Als u op deze pagina naar beneden scrolt, ziet u een sectie met de naam Profiel installeren. Om de bètaversie van iOS 16 op uw apparaat te downloaden en te installeren, moet u nu een configuratieprofiel op uw iPhone installeren.

In wezen stelt een configuratieprofiel een derde partij in staat om uw apparaat te beheren; in dit geval Apple. U kunt zich afvragen of dit een inbreuk op de privacy is, maar u kunt er zeker van zijn dat dit configuratieprofiel Apple eenvoudig in staat stelt de iOS 16-bèta op uw apparaat te leveren en te beheren.

Om het configuratieprofiel te installeren, druk op de blauwe Profiel downloaden en tik vervolgens op toestaan in de pop-up die verschijnt. Sluit vervolgens uw webbrowser, start de app Instellingen en tik op Profiel downloaden bovenaan de pagina. Het zou u dan een venster moeten tonen voor het openbare bètaconfiguratieprofiel van iOS 16. Tik Installerenvoer uw toegangscode in en druk vervolgens op Installeren nog twee keer. Tik ten slotte op Herstarten om de over-the-air iOS 16 bèta-update te krijgen.

Configuratieprofiel downloaden en installeren op iPhone

Je moet eerst een configuratieprofiel downloaden van de website van Apple voordat je kunt updaten naar iOS 16 beta.

Screenshot door Nelson Aguilar/CNET

Download en installeer iOS 16 bèta

Zodra je iPhone weer opstart, ga je naar Instellingen > Algemeen > Software-update, raken Download en installeer en voer uw toegangscode in om het updateproces naar iOS 16 bèta te starten.

iOS 16 openbare bèta-downloadpagina

Nadat het configuratieprofiel is gedownload en uw telefoon opnieuw is opgestart, kunt u de openbare bètaversie van iOS 16 downloaden en installeren.

Screenshot door Nelson Aguilar/CNET

Als u om de een of andere reden de optie Downloaden en installeren niet ziet, moet u mogelijk een paar minuten wachten of uw geheugen wissen om ruimte vrij te maken. Als je niet genoeg ruimte hebt, kun je iOS 16 niet downloaden, dus maak je geheugen leeg door grote bestanden te verwijderen en flinke apps te offloaden.

U zou een laadbalk moeten zien, samen met een ruwe schatting van hoe lang het downloadproces zal duren. Nadat de download is voltooid, start u uw apparaat opnieuw op en wacht u tot de bètaversie van iOS 16 is geïnstalleerd. Wanneer je iPhone opstart, zou je iOS 16 beta moeten zien gedownload op je apparaat.

Categories: Homephone app

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *