Na meer dan 13 uur tellen dat begon op zaterdagochtend met behulp van acht valuta-telmachines die werden beheerd door SBI-functionarissen in verband met een fraudezaak met mobiele gaming-apps, bedroeg de definitieve inbeslagname van contant geld door het handhavingsdirectoraat (ED) Rs 17,32 crore.

Volgens ED-bronnen is het geld in beslag genomen in de Garden Reach-residentie van de in de stad gevestigde zakenman Amir Khan, die naar verluidt een mobiele gaming-applicatie lanceerde met de naam E-Nuggets, die was ontworpen om het publiek op te lichten.

De ED-medewerkers kwamen zaterdag om 8.30 uur ter plaatse. Het tellen begon rond 10.00 uur en duurde tot 23.10 uur, waarna de ED-speurders en bankbeambten, begeleid door personeel van de centrale strijdkrachten, de woning van de familie Khan verlieten. Het in beslag genomen geld was voornamelijk in de coupures van Rs 500 en Rs 2.000 bankbiljetten. Het hele herstel- en telproces werd op video vastgelegd.

“Sommige bedragen waren in lagere coupures. We moesten de biljetten in bundels scheiden per coupure en daarom duurde het zo lang om het telproces te voltooien”, zei een ED-functionaris.

Ondertussen zeiden ED-bronnen dat Amir Khan, het brein achter het ontwikkelen en lanceren van de mobiele gaming-applicatie die mensen voor meerdere miljoenen roepies heeft gedupeerd, onderduikt en dat zijn drie mobiele telefoons sinds zaterdagochtend zijn uitgeschakeld.

Naast de enorme hoeveelheid contant geld, hebben de ED-speurders ook bepaalde documenten en een dagboek teruggevonden in de kamer waar het geld was opgeborgen.

De speurders van de ED zullen nu de inhoud van de documenten en het dagboek nauwkeurig onderzoeken om het geldspoor te volgen.

“Terwijl Amir Khan onderduikt, kon zijn vader Nasir Khan geen bevredigend antwoord geven over de bron van het grote, proberende geldbedrag. We moeten ook uitzoeken wie de andere meesterbreinen waren naast Amir Khan achter dit racket. We vermoeden dat de betrokkenheid van enkele invloedrijke mensen in deze hele aflevering”, zei een ED-functionaris.

De ED begon op zaterdagochtend met het uitvoeren van invallen onder de bepalingen van de Wet ter voorkoming van het witwassen van geld (PMLA) in zes gebouwen in Kolkata.

Volgens bronnen werd de zaak geregistreerd op het politiebureau van Park Street op basis van een klacht ingediend door de autoriteiten van de Federale Bank tegen Aamir Khan en anderen.

“Amir Khan had een mobiele gaming-applicatie gelanceerd met de naam E-Nuggets, die was ontworpen om het publiek op te lichten. Tijdens de eerste periode werden de gebruikers beloond met commissie en kon het saldo in de portemonnee probleemloos worden opgenomen. Dit gaf aanvankelijk vertrouwen aan de gebruikers, die grotere bedragen begonnen te investeren voor een hoger percentage commissie en een groter aantal inkooporders”, aldus een ED-functionaris.

De functionaris zei dat na het verzamelen van mooie bedragen van het publiek, plotseling de terugtrekking uit de genoemde app onder het een of ander voorwendsel werd stopgezet.

Daarna werden alle gegevens, inclusief profielinformatie, weggevaagd van de genoemde app-server.

.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *