Een still uit “We Met in Virtual Reality” van Joe Hunting, een officiële selectie van de World Cinema: Documentary Competition op het Sundance Film Festival 2022. Met dank aan Sundance Institute | foto door Joe Hunting.

Noot van de redactie: deze recensie liep oorspronkelijk als onderdeel van onze verslaggeving van het Sundance Film Festival 2022 op jan. 26, 2022. Het is opnieuw gepubliceerd in het licht van het debuut van de film op HBO en HBO Max op 27 juli.

Terwijl de COVID-19-pandemie ons allemaal dwong om naar internet te gaan om een ​​gemeenschap te vinden (grotendeels via Zoom en/of meer traditionele sociale media), biedt VRChat een meer meeslepende, creatieve ervaring: gebruikers van het online virtuele wereldplatform kunnen hun eigen avatars en werelden, waardoor ze een digitaal zelf met oneindige mogelijkheden kunnen bedenken. Wil je eruit zien als een rondborstige catgirl? Probeer maar. Een stekelharig anime-personage met kabbelende spieren? Meer macht voor jou. Kermit de Kikker? Jij wel, boe.

VERWANT: Review ‘Fire of Love’: een explosief geweldige documentaire is een van de beste films van het jaar

Maar de hartverwarmende sleutel tot Joe Hunting’s uitnodigende, humanistische documentaire “We Met in Virtual Reality” is het totale gebrek aan neerbuigendheid die hij ten opzichte van zijn onderwerpen vertoont. Hunting volgt een aantal gemeenschappen in VRChat, waaronder verschillende stellen die elkaar op het platform hebben ontmoet en nu langeafstandsrelaties aangaan. Hunting richt zich op de vrijheid die deze caleidoscopische virtuele werelden hun inwoners geven. We zien neurodivergente mensen die het comfort van een gemeenschap zoeken, queers die de vrijheid van hun avatars gebruiken om hun ware zelf te ontdekken, vrouwen die hun seksuele vrijheid verkennen in de anonimiteit van de digitale ruimte, enzovoort.

“We Met in Virtual Reality”: virtuele instellingen, echte connecties

Afbeelding-97.jpg

Foto met dank aan HBO

Weggestopt in deze gefabriceerde werelden, hebben Hunting’s proefpersonen een plek gevonden om hun eigen te noemen – om verliefd te worden, om zichzelf te verkennen, om een ​​paar korte uurtjes door te brengen en de beproevingen van de werkdag achter te laten op een plek waar ze niet geoordeeld worden. Ja, er moet gegiecheld worden bij het zien van glinsterende avatars van toenemende mate van belachelijkheid die met elkaar praten in fantastische omgevingen of de wankele fysica van VR-poolspellen.

KIJK GRATIS OP TUBI: De verbluffende virtual reality van “The Matrix”

Maar het geluid van de ingehouden tranen in iemands stem als ze door een virtueel gangpad lopen om met hun geliefde te trouwen, of de aanblik van een dove gebruiker die afscheid neemt van een broer die verloren is gegaan door zelfmoord voordat ze hun ziel naar rust sturen in een virtuele lantaarnceremonie — Die momenten vertellen een heel ander verhaal. Hoe virtueel de locatie ook is, de liefde en verbindingen die erin worden gevormd, zijn net zo tranentrekkend menselijk als ze komen.

Klasse A

Beoordeeld TV-MA. 91 minuten. Documentaire. Regisseur: Joe Hunting. “We Met in Virtual Reality” debuteert op HBO en HBO Max op 27 juli.

Over de schrijver: Clint Worthington is lid van de Chicago Film Critics Association. Hij is de oprichter en hoofdredacteur van The Spool en Senior Writer bij Consequence. Je kunt zijn andere werk vinden op Vulture, Nerdist, RogerEbert.com en elders.

Maak er een dubbele functie van met “Jupiter oplopend”, gratis streamen op Tubi

Jupiter Oplopend (2015): Zoals veel van de post-‘Matrix’-productie van de Wachowski’s, is ‘Jupiter Ascending’ het soort gonzo-swing dat zeker niet voor iedereen is weggelegd. Maar als je eenmaal de onverwacht serieuze toon van deze sci-fi sprookjesroman omarmt, heeft het genoeg rollend actieplezier te bieden. Beoordeeld PG-13. 127 minuten. Richting: De Wachowski’s. Met: Mila Kunis, Channing Tatum, Sean bean, Eddie Redmayne.

“Jupiter Ascending” wordt gratis gestreamd op Tubidownload de app

Hoe “We Met in Virtual Reality” te kijken

“We Met in Virtual Reality” gaat in première op HBO op 27 juli om 21.00 uur ET. Het zal ook beschikbaar zijn om te streamen via HBO Max.

Over Tubi: Tubi heeft meer dan 40.000 films en televisieseries van meer dan 250 contentpartners, waaronder alle grote studio’s, naast het grootste aanbod van gratis live lokale en nationale nieuwszenders in streaming. Het platform geeft fans van entertainment, nieuws en sport een gemakkelijke manier om nieuwe inhoud te ontdekken die volledig gratis beschikbaar is.

Tubi is beschikbaar op android en iOS mobiele toestellen, Amazon Echo Show, Google Nest Hub MaxComcast Xfinity X1, Cox Contour en op OTT-apparaten zoals Amazon FireTVVizio-tv’s, Sony-tv’s, Samsung-tv’s, Roku, Apple TVChromecast, Android-TV, playstation5, Xbox-serie X | S, en binnenkort wereldwijd op Hisense-tv’s. Consumenten kunnen Tubi-content ook op internet bekijken op: http://www.tubi.tv/.

Tubi en dit televisiestation zijn beide eigendom van de FOX Corporation.

.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *