In het digitale tijdperk vormen de ontwikkeling en het onderhoud van mobiele apps uitdagingen voor het MKB.

Het MKB heeft veel redenen om een ​​mobiel platform te creëren. Een regelmatig bijgewerkte mobiele app kan MKB-eigenaren helpen meer klanten aan te trekken, grotere markten aan te spreken en de zichtbaarheid van het merk te vergroten. De uitdagingen bij het ontwikkelen van een app binnen een kleine organisatie komen vaak neer op een gebrek aan toegewijde programmeurs en IT-ondersteuningspersoneel, gecombineerd met een gebrek aan contant geld vooraf.

De toenemende populariteit van no-code en low-code ontwikkeling biedt echter nieuwe kansen. Een Gartner-rapport uit 2021 stelde dat low-code ontwikkeling een groeiende trend is, waarbij de COVID-19-pandemie de overstap naar niet-IT-app-ontwikkelaars verder stimuleert.

Toch is codering slechts de eerste fase van het creëren van de mobiele aanwezigheid van een organisatie. Als MKB-eigenaar of IT-beheerder moet u de app regelmatig bijwerken met nieuwe bedrijfs- en productgegevens om klanten betrokken te houden.

Regelmatige app-updates kunnen MKB-bedrijven helpen contact te leggen met klanten. Pushmeldingen na programma-updates kunnen ook helpen uw digitale aanwezigheid te behouden en de naamsbekendheid te vergroten.

Het bouwen van de applicatie voor een MKB

Nadat u hebt besloten een mobiele app te maken, kunt u een app-builder gebruiken die een vereenvoudigde sjabloon biedt voor het bouwen. U kunt ook een externe programmeur of een ontwikkelingsteam inhuren om een ​​speciaal programma te maken.

U moet weten hoe u wilt dat de app eruitziet voordat u een sjabloon of app-builder selecteert. Zorg ervoor dat u een app-builder of sjabloon selecteert die functies kan ondersteunen die uw bedrijf nodig heeft.

Over het algemeen moeten MKB-bedrijven de app en gebruikersinterface eenvoudig houden.

Je moet ook overwegen welke mobiele platforms een sjabloonbouwer ondersteunt. Sommige sjablonen ondersteunen alleen het mobiele besturingssysteem van Apple iOS of Google, terwijl andere beide ondersteunen. Tenzij u een app wilt maken die individueel geschikt is voor iPhone- of Android-doelgroepen, moet uw app geschikt zijn voor beide soorten mobiele besturingssystemen.

Het MKB moet ook de technische ondersteuning van de sjabloonbouwer evalueren. U hebt een sjabloonleverancier nodig die vragen snel en effectief beantwoordt.

Als je een eenvoudige mobiele app nodig hebt, zoals een digitaal menu voor een café dat regelmatig wordt bijgewerkt of een salonafsprakenboek dat smartphonegebruikers gemakkelijk kunnen wijzigen, moet een goedkope of gratis sjabloonbouwer aan je behoeften voldoen.

Over het algemeen moeten MKB-bedrijven de app en gebruikersinterface eenvoudig houden. Als je de app eenmaal hebt uitgerold, heb je niet veel functies nodig om er een succes van te maken. In feite geven klanten over het algemeen de voorkeur aan een ongecompliceerde, overzichtelijke look voor mobiele apps. Het platform moet simpelweg de informatie leveren die gebruikers nodig hebben.

Aan de andere kant moet u rekening houden met beveiliging als uw toepassing vereist dat klanten wachtwoorden invoeren om toegang te krijgen tot financiële gegevens of andere beveiligde informatie. In deze gevallen heeft u een programmeur of een team van programmeurs nodig om het mobiele platform te bouwen en de cyberbeveiliging voor uw MKB te versterken. Zorg indien mogelijk voor een intern technisch personeel. Een externe app-bouwer of sjabloonprovider die zijn beveiligingsprotocollen niet regelmatig bijwerkt, kan u – en uw klanten – kwetsbaar maken voor gegevensinbreuken.

Als uw MKB-bedrijf van plan is het ontwerp van de sjabloon regelmatig te wijzigen, de code bij te werken of specifieke functies van uw mobiel-responsieve website over te zetten, moet u een programmeur inhuren om de app te ontwikkelen. Programma’s voor het bouwen van mobiele apps van derden hebben mogelijk geen snelle, dynamische en flexibele service voor het maken van mobiele apps.

Ondersteuning van de applicatie als MKB

In tegenstelling tot een mobiel-responsieve website, vereist een speciale app dat een klant deze downloadt uit een app store, dus misschien wilt u gebruikers belonen voor het downloaden van uw app. U kunt punten geven voor aankopen via de mobiele app, evenementen organiseren in de app of kortingen geven op verjaardagen van gebruikers. Eenvoudige acties kunnen helpen bij het creëren van een toegewijd klantenbestand.

U moet ook de opmerkingen van gebruikers in de app store over mobiele apps van concurrenten controleren. De opmerkingen van klanten van een concurrent, of ze nu goed of slecht zijn, kunnen belangrijke aanwijzingen geven en potentiële valkuilen markeren die moeten worden vermeden voordat uw app wordt uitgerold.

Wanneer de mobiele app van uw MKB actief is, moet u of uw team mechanismen instellen voor in-app-klantenservice, inclusief voorbereide reacties van klantenondersteuning, in-app-chatondersteuning of een e-mailadres voor vragen van klanten.

Belangrijkste afhaalrestaurants voor MKB-eigenaren

Een decennium geleden heeft een eigenaar van een klein bedrijf het idee om een ​​mobiele applicatie te bouwen misschien afgewezen. De kosten en de tijd die ermee gemoeid zijn, zouden te hoog zijn geweest.

Mobiele sjablonen van derden maken app-ontwikkeling nu eenvoudiger. En met de alomtegenwoordigheid van mobiele app-winkels kunnen klanten eenvoudig naar elke mobiele app zoeken. Evenzo is het voor een MKB-bedrijf gemakkelijker om te weten wat zijn klanten willen. Met een mobiele app kan een organisatie haar klanten efficiënter dan ooit bereiken en bedienen. Als u weet hoe u een veilige, effectieve mobiele app op de juiste manier kunt bouwen, kunnen zelfs kleine organisaties met beperkte middelen deze tool gebruiken.

Categories: Homephone app

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *