Windows 11 22H2-stuurprogramma's

Windows 11 22H2, ook wel bekend als Sun Valley 2, wordt later deze maand uitgerold. Dit zou de eerste grote update naar Windows 11 zijn sinds de release in oktober 2021. Op dit moment is versie 22H2 beschikbaar voor testers met de nieuwe Task Manager en meer.

Chipmakers zijn al begonnen met het pushen van hun stuurprogramma’s voor de openbare uitrol. Voor degenen die het niet weten, Windows 11 22H2 bevat de nieuwe versie van Microsoft’s GPU-architectuur “WDDM”. WDDM-versie 3.1 wordt geleverd met prestatieverbeteringen en een aantal onbekende wijzigingen die later zullen worden onthuld.

Hoewel de oudere stuurprogramma’s normaal zouden moeten blijven werken met Windows 11 22H2, omdat Microsoft altijd voorzichtig is geweest met achterwaartse compatibiliteit, is speciale ondersteuning voor stuurprogramma’s altijd van vitaal belang. Intel, AMD en Nvidia hebben ondersteuningsstuurprogramma’s voor Windows 11 22H2 uitgebracht om eventuele compatibiliteits- of prestatieproblemen op te lossen.

Nvidia GPU-stuurprogramma’s voor Windows 11 22H2

Nvidia is een van de bedrijven die in de zomer zelf nieuwe drivers heeft uitgebracht. Zowel ‘Game Ready’/’Studio’-stuurprogramma’s als stuurprogramma’s voor RTX- en Quadro-bedrijfs-GPU’s zijn bijgewerkt met de juiste ondersteuning voor Sun Valley 2.

U kunt de bijgewerkte stuurprogramma’s downloaden met behulp van de officiële GeForce-app.

AMD chipset-stuurprogramma’s voor Windows 11 22H2

AMD Ryzen chipset driver versie 4.08.09.2337 kan nu worden gedownload van de officiële website. De changelog onthult niets spannends, behalve de vermelding van ondersteuning voor Windows 11 versie 22H2.

We weten niet hoe de ondersteuning voor versie 22H2 in deze release precies wordt verbeterd, maar de prestaties lijken beter te zijn met nieuwere stuurprogramma’s.

Als je van plan bent om Ryzen Chipset-stuurprogramma versie 4.08.09.2337 te installeren, bekijk dan zeker de lijst met bekende problemen:

 • Upgraden naar nieuwere stuurprogramma’s kan mislukken.
 • Problemen met tekstuitlijning als u de Russische taal gebruikt.
 • U moet het systeem handmatig opnieuw opstarten als uw taal geen Engels is.
 • Er kan een pop-upbericht van Windows Installer op het scherm verschijnen.

AMD Chipset Driver is beschikbaar voor alle op Zen gebaseerde processors, waaronder:

 • Ryzen, Athlon en Threadripper.
 • A320, B350, X370, B450, X470, X399, A520, B550, X570, TRX40 en WRX80.

AMD Ryzen-chipsetstuurprogramma 4.08.09.2337 downloaden.

AMD Adrenaline Edition (GPU)-stuurprogramma’s voor Windows 11 22H2

AMD Radeon grafische gebruikers kunnen ook de nieuwste stuurprogramma’s downloaden voordat ze upgraden naar Windows 11 22H2. AMD Adrenalin Edition 22.7.1-stuurprogramma of nieuwer bevat ondersteuning voor de nieuwe functie-update en evenals OpenGL-optimalisaties.

Naast ondersteuning voor Windows 11 versie 22H2, bevat de Radeon grafische driver-update ook ondersteuning voor Microsoft Agility SDK Release 1.602 en 1.606. Ondersteuning voor Microsoft Shader Model 6.7 is ook inbegrepen.

Om AMD Software: Adrenalin Edition te downloaden, kunt u de Radeon Settings-app gebruiken of rechtstreeks naar de officiële website gaan.

Intel-stuurprogramma’s voor Windows 11 22H2

Eerder deze maand publiceerde Intel ook nieuwe draadloze drivers met ondersteuning voor Windows 11 22H2 en nog veel meer. Het vlaggenschip van de update is ondersteuning voor versie 22H2.

Wi-Fi-stuurprogramma versie 22.160.0 kan worden gedownload van de officiële website van het bedrijf. Naast versie 22H2 bevat het ook ondersteuning voor alle officieel ondersteunde versies van Windows 10 en 11. Hier is de volledige changelog:

 • Betere prestaties op Wi-Fi 6 draadloze adapters.
 • Intel heeft een probleem opgelost waarbij Android-apparaten verminderde netwerkprestaties kunnen ervaren als u verbinding maakt via de draadloze hotspot van uw pc.
 • Intel heeft een probleem opgelost waarbij de pc mogelijk geen IP-adres kon verkrijgen.

Verwacht wordt dat Intel later deze maand dezelfde reeks verbeteringen voor zijn Bluetooth-stuurprogramma zal uitbrengen.

Deze Intel-stuurprogramma’s zullen in de komende weken of maanden worden uitgerold via Windows Update. Als je niet kunt wachten, kun je het stuurprogramma handmatig installeren door deze stappen te volgen:

 • Open de Intel-website.
 • Download het hulpprogramma Intel Driver and Support Assistant (iDSA).
 • Open het hulpprogramma vanuit het systeemvak.
 • Controleer op updates.
 • Selecteer en solliciteer.

U kunt offline installatieprogramma’s ook rechtstreeks downloaden van de website van Intel: GPU en draadloos. chauffeurs portaal.

Categories: HomeMobile

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *