Visualisatie van een radiosignaal afkomstig van een mobiele telefoon die wordt gebruikt door een persoon die door een drukke buitenruimte loopt.

Getty Images | peterhowell

De voorzitter van de Federal Communications Commission, Jessica Rosenworcel, heeft mobiele providers opdracht gegeven uit te leggen welke geolocatiegegevens ze van klanten verzamelen en hoe ze deze gebruiken. Het onderzoek van Rosenworcel zou de eerste stap kunnen zijn naar sterkere actie, maar de autoriteit van het agentschap op dit gebied komt in gevaar omdat het Congres debatteert over een gegevensprivacywet die de FCC zou kunnen weerhouden van het reguleren van de privacypraktijken van vervoerders.

Rosenworcel stuurde dinsdag onderzoeksbrieven “naar de top 15 mobiele providers”, kondigde de FCC aan. In de brieven van de voorzitter werden vervoerders gevraagd “naar hun beleid rond geolocatiegegevens, zoals hoe lang geolocatiegegevens worden bewaard en waarom en wat de huidige waarborgen zijn om deze gevoelige informatie te beschermen”, aldus de FCC.

De brieven onderzoeken ook “vervoerders over hun processen voor het delen van geolocatiegegevens van abonnees met wetshandhavers en overeenkomsten voor het delen van gegevens van andere derde partijen. Ten slotte vragen de brieven of en hoe consumenten op de hoogte worden gebracht wanneer hun geolocatie-informatie wordt gedeeld met derde partijen”, zegt de brief. aldus FCC.

“Aanbieders van mobiele internetdiensten bevinden zich in een unieke positie om een ​​schat aan gegevens over hun eigen abonnees vast te leggen, waaronder de werkelijke identiteit en persoonlijke kenmerken van de abonnee, geolocatiegegevens, app-gebruik en gegevens en gewoonten op het gebied van internetten”, aldus de brieven. Volgens de Amerikaanse communicatiewetgeving is het vervoerders verboden privé-informatie te gebruiken of te delen, behalve onder specifieke omstandigheden.

Rosenworcel vertelde carriers om de vragen voor 3 augustus te beantwoorden. Onder de ontvangers van de brief waren de drie grote carriers AT&T, T-Mobile en Verizon; kabelmaatschappijen Comcast en Charter, die mobiele diensten doorverkopen; mobiele operators Consumer Cellular, C-Spire, Dish, Google, H2O Wireless, Lycamobile, Mint Mobile, Red Pocket en US Cellular; en Best Buy Health, die de medisch gerichte mobiele service Lively exploiteert.

FCC heeft gezag over telefoonprivacy… voorlopig

De FCC wees erop dat het in februari 2020 boetes voorstelde van in totaal $ 208 miljoen nadat AT&T, Sprint, T-Mobile en Verizon waren betrapt op het “verkopen van toegang tot de locatie-informatie van hun klanten zonder redelijke maatregelen te nemen om te beschermen tegen ongeoorloofde toegang tot die informatie .” Hoewel men denkt dat die praktijk is gestopt, zeiden de FCC-brieven van deze week dat er nog steeds reden is om je zorgen te maken over de gegevens die door vervoerders zijn verzameld:

Deze providers hebben vrijwillig besloten om de verkoop van realtime locatie-informatie aan locatie-aggregatiediensten te beëindigen. Vorig jaar ontdekte een rapport van de Federal Trade Commission dat ISP’s die 98 procent van de markt voor mobiel internet vertegenwoordigen echter bestudeerde dat ISP’s meer gegevens verzamelen dan nodig is om diensten en meer data te leveren dan consumenten verwachten.

De voorgestelde boetes van $ 208 miljoen zijn blijkbaar nog steeds in behandeling, maar de FCC zei dat het “heeft ervoor gezorgd dat deze luchtvaartmaatschappijen niet langer op deze manier inkomsten genereren met de realtime locatie van hun consumenten, en het bureau zet zijn onderzoek naar deze praktijken voort.”

Het FCC-onderzoek is belangrijk “in het licht van de lange geschiedenis van misbruik door vervoerders die dit soort gedetailleerde en uiterst nauwkeurige informatie verkopen aan wetshandhavers, premiejagers en zelfs stalkers”, zegt Harold Feld, senior VP van de consumentenorganisatie Public Knowledge. . Mobiele providers “hebben unieke toegang tot zeer nauwkeurige geolocatie-informatie – bekend als A-GPS – ontworpen zodat 911-responders een beller met uiterste nauwkeurigheid kunnen vinden” en hebben “toegang tot andere informatie die kan worden gecombineerd met geolocatie om een ​​gedetailleerd beeld te produceren van iemands activiteiten veel verder dan wat applicaties op de handset kunnen bieden, “zei Feld.

Hoewel de FCC zijn titel II-bevoegdheid over breedband opgaf onder voormalig voorzitter Ajit Pai, merkte Feld op dat het bureau nog steeds aanzienlijke bevoegdheden heeft over telefoondiensten. “De FCC heeft gespecialiseerde bevoegdheid om vervoerders te dwingen te reageren”, schreef Feld. “Het heeft de bevoegdheid om transparantievereisten op te leggen om te onthullen wanneer wetshandhavers het juridische proces misbruiken om zeer persoonlijke telefooninformatie te verkrijgen. Het heeft de bevoegdheid om indien nodig specifieke gegevensminimalisatie en gegevensbeschermingsverplichtingen op te leggen. De FCC heeft deze bevoegdheid in het verleden gebruikt om nieuwe regels te creëren naar aanleiding van onthullingen dat stalkers toegang hadden tot informatie van vervoerders, en niet moeten aarzelen om indien nodig opnieuw gebruik te maken van de regelgevende bevoegdheden.”

Categories: Homephone app

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *