Ghostwire: Toyko is een van de buitengewoon kleine videogames waarvoor ik de moeite heb genomen om alle trofeeën te pakken. Het was ook geen leuk platina, want na ongeveer 10 uur spelen wordt het spel nogal repetitief en wordt de jacht op trofeeën een absoluut geestdodende sleur voor verzamelobjecten.

Dus waarom deed ik dan de moeite? Je denkt misschien. Nou, simpel gezegd, ik hield absoluut van het uiterlijk en het gevoel van de Tango Gameworks-versie van Shibuya. De manier waarop de met regen doordrenkte straten de neonreclames weerspiegelen, fascineert me. De glorieus gedetailleerde omgevingen geven het gevoel alsof je echt in een echte, levende stad bent in de momenten nadat de inwoners spookachtig werden vervoerd. Het is zo’n prachtige ruimte om te bewonen en als een beetje een Japanofiel die onlangs zijn huwelijksreis doorbracht met ronddwalen door delen van Shibuya die in het spel voorkomen, is het spelen van Ghostwire: Tokyo ook een geweldige manier om de sfeer van de stad op te snuiven en te genieten van enkele herinneringen aan mijn reis.

Maar nu, dankzij een aankomende mod van meester VR-modder Luke Ross, kan ik de wereld van Ghostwire: Tokyo ervaren alsof ik er echt was en het is verreweg mijn favoriete manier om de game te spelen. Wil je zien waar het allemaal om draait? Je kunt zien hoe ik gek word van het aaien van Shiba Inu’s in VR in de VR Corner van deze week (hieronder).

Het is zo moeilijk om over te brengen hoe geweldig het is om opgesloten te zitten in de wereld van Ghostwire: Tokyo. De kwaliteit van de beelden en de details voor de wereld zorgen ervoor dat alles levensecht en geloofwaardig aanvoelt en dit verhoogt de onderdompeling enorm. De kleuren en de deeltjeseffecten die ronddraaien en exploderen voor je gezicht als spectraal vuurwerk, elke keer dat je een geest overwint of een paar ongelukkige geesten absorbeert, zijn adembenemend. Het is een understatement om te zeggen dat het ervaren van Ghostwire: Tokyo een lust voor het oog is. Het is gewoon mooi.

Hoewel het moeilijk is om mijn favoriete moment uit de video hierboven te kiezen (de uitzichten over de stad toen ik eindelijk hoog was, waren dichtbij), moet ik een enorme shoutout geven naar de niveaus met de verwrongen en verwrongen versies van de interieurs van appartementen van mensen. De manier waarop deze gebieden draaien, veranderen en doordrenkt raken van surrealistische en spookachtige kunst, ziet er ongelooflijk cool uit in VR en op punten, bijna als een attractie met een groot budgetthema.

Net als alle andere mods van Luke, heeft Ghostwire: Tokyo geen bewegingsbediening, dus helaas kun je geen fysieke gebaren gebruiken om vijanden aan te vallen. Zelfs met de controller in de hand is het een ongelooflijke ervaring en zeker de moeite waard om te bekijken als je de mogelijkheid hebt.

De mod zelf is nog steeds in uitvoering, maar zou nu elke dag beschikbaar moeten zijn. Als het eindelijk klaar is, kun je Luke’s Ghostwire: Tokyo REAL VR-mod, samen met al zijn andere mods, vinden op zijn Patreon-pagina.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *