Verrassing, Google heeft een nieuwe applicatie. Oké, je bent waarschijnlijk niet zo verrast. Google heeft altijd een knipperlichtrelatie gehad met de zelfgemaakte apps die Android-telefoons gebruiken om toegang te krijgen tot zijn services. Google houdt er met name vaak van om grote veranderingen aan ze aan te brengen, ze een nieuwe naam te geven of ze plotseling dood te maken met weinig uitleg. De nieuwste Google-app-update is eigenlijk een opstanding: Google Wallet is teruggekeerd om al uw kaarten en persoonlijke informatie op te slaan.

“Maar wacht,” vraagt ​​u, “is Google Pay niets? Dat doet het toch al?” Nou ja, dat doet het. Toen de Google Pay-app werd gelanceerd, verving het zelfs de oude versies van Google Wallet en Android Pay op mobiele telefoons. Maar tijdens het IO-evenement in mei kondigde Google aan dat het Wallet terug zou brengen met enkele nieuwe functies die niet bij Pay zijn inbegrepen.

Hier zijn de verschillen. Google Pay kan creditcardgegevens opslaan en linken naar digitale betalingsservices zoals PayPal. Het kan ook instapkaarten van luchtvaartmaatschappijen, bewijzen van vaccinatiekaarten en sommige transitkaarten bevatten. De nieuwe Google Wallet kan ook al die dingen doen, plus uw rijbewijs opslaan en uw auto ontgrendelen als u een voertuig bestuurt dat digitale sleutels ondersteunt.

De Google Pay-app op uw telefoon wordt binnenkort vervangen door de Google Wallet-app en al uw betalingsgegevens en andere zaken die u in Google Pay heeft opgeslagen, worden weergegeven in Google Wallet. Google controleert ook uw e-mail op cadeaubonnen of loyaliteitsprogramma’s van bedrijven waarbij u bent ingeschreven. (Toen ik me bijvoorbeeld voor het eerst aanmeldde bij Google Wallet, kreeg ik meteen mijn snelle beloningsnummer van Southwest Airlines, iets waarvan ik helemaal was vergeten dat ik het had.) Weet gewoon dat als je de e-mails met die informatie verwijdert, die gegevens zullen verdwijnen van Portemonnee.

Voor de meeste landen worden deze nieuwe functies gewoon toegevoegd als updates aan de bestaande Google Pay-app. Maar als u zich in de VS of Singapore bevindt, zullen Wallet en Pay in de toekomst twee afzonderlijke apps zijn. Verwarrend? Ja. Typisch Google? Heel erg. Het is vooral vreemd als je bedenkt dat Google vorige maand twee van zijn videochat-apps heeft samengevoegd.

Als u in de war bent, kunt u gewoon de Google Wallet-app downloaden en gebruiken. Het heeft de nieuwste functies, het lijkt erg op Google Pay en het kan overal worden gebruikt voor aankopen waar Google Pay wordt geaccepteerd.

Hoe vervelend het ook is om de voortdurend veranderende apps bij te houden, het is een goed idee om over te schakelen van een analoge portemonnee naar de digitale portemonnee (of de vergelijkbare Apple Wallet als je een iPhone gebruikt). Deze digitale portemonnees houden alles georganiseerd, versleutelen uw aankopen en bieden meer veiligheid dan een gemakkelijk misplaatst stuk leer gevuld met een stapel creditcards.

Hier is nog wat nieuws over uitrusting van internet.

Galaxy uitgepakt is nabij (opnieuw)

Samsung heeft aangekondigd dat het Galaxy Unpacked-evenement op woensdag 10 augustus zal plaatsvinden. Het is de tweejaarlijkse ceremonie die Samsung gebruikt om zijn bijgewerkte telefoons en apparaten te onthullen. (Ja, er was net een Unpacked-evenement in februari.) Verwacht nieuwe Galaxy-telefoons en -tablets. In de uitnodigingsafbeeldingen plaagt Samsung minstens één nieuwe opvouwbare thingamajig.

Samsung zegt dat van alle opvouwbare apparaten die het heeft verkocht, 70 procent daarvan Galaxy Flip-modellen zijn. Het is het kleinere, meer telefoonachtige apparaat van het stel, en omdat het zo goed is gedaan, is de kans groot dat we meer van Samsung zullen zien in vergelijkbare vormfactoren. Blijf op de dag van het evenement op de hoogte voor WIRED’s verslaggeving van alles wat Samsung zal aankondigen.

Eerstelijnszorg

In tegenstelling tot zijn steeds kleiner wordende naamgenoot, blijft het bedrijf Amazon uitbreiden. Deze week kondigde het imperium dat voortkwam uit Bezos aan dat het One Medical had overgenomen, een bedrijf dat online en persoonlijke gezondheidsdiensten biedt aan patiënten in meer dan een dozijn Amerikaanse steden. De deal van bijna $ 4 miljard dollar geeft Amazon toegang tot de gegevens van bijna 800.000 patiënten in de VS. Dat gezegd hebbende, zou Amazon zijn handen vol kunnen hebben aan de rotsachtige geschiedenis van One Medical. Het bedrijf kreeg vorig jaar te maken met een schandaal toen het ervan werd beschuldigd prioriteit te geven aan het geven van Covid-vaccins aan leiderschap en andere hogere functionarissen dan aan mensen die meer risico liepen.

Velen kunnen wijzen op de ironie van de plotselinge investering van Amazon in de gezondheid van mensen, aangezien het bedrijf momenteel wordt onderzocht door federale openbare aanklagers wegens veiligheidsschendingen in zijn magazijnen.

De funky toekomst van Facebook

Facebook heeft misschien zijn naam veranderd in Meta, maar dat weerhoudt de controverses er niet van om bij het bedrijf te blijven. De laatste tijd heeft Facebook besloten om de manier waarop zijn activiteitenfeeds werken opnieuw te veranderen, in een poging om TikTok in te halen. Meta-CEO Mark Zuckerberg wordt opnieuw aangespannen wegens een rechtszaak als gevolg van het Cambridge Analytica-schandaal in 2018. En Amazon klaagt beheerders van meer dan 10.000 Facebook-groepen aan vanwege vermeende neprecensies. Dan is er nog wat er aan de hand is met Facebook’s visie op de metaverse.

Shirin Ghaffary van Recode en Alex Heath met The Verge nemen deel aan de Gadget Lab-podcast van deze week. Ze praten over de grote beslissingen uit de begindagen van Facebook die hebben geleid tot de tumultueuze transformatie van het bedrijf naar Meta, en wat er in het verschiet ligt voor het platform – en iedereen die het gebruikt.

Blij

Deze inhoud kan ook worden bekeken op de site waarvan deze afkomstig is.

.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *