Gisteravond beet deze schrijver de kogel door en installeerde Android 13 beta 4.1 op mijn Pixel 6 Pro. Om eerlijk te zijn, met de nieuwste versie die als release-kandidaat werd vermeld (net als bèta 4.0), begon het idee om een ​​​​bètaversie van het besturingssysteem van mijn dagelijkse stuurprogramma te installeren door mijn hoofd te wervelen zonder me zorgen te maken over eventuele nadelen. Het is niet alsof ik dit niet eerder heb gedaan, want een paar jaar geleden nam ik deel aan de bètaversie van Android 11 met mijn Pixel 2 XL en die telefoon was destijds mijn dagelijkse stuurprogramma.
Sinds een paar weken vertellen we je in verschillende artikelen dat Android 13 bètatesters met de Pixel 6 of Pixel 6 Pro waren veel gelukkiger met de vingerafdrukscanner onder het scherm nadat ze de bèta hadden geïnstalleerd. Zoals je inmiddels misschien wel weet, Google besloot een optische versie van de vingerafdruksensor onder het scherm te gebruiken in plaats van te kiezen voor de duurdere ultrasone biometrische lezer zoals die in de Galaxy S22-serie.

De vingerafdruksensor onder het scherm van de Pixel 6-serie was traag en werkte soms helemaal niet

De vingerafdruksensor van de Pixel 6-serie was laggy en traag, en er waren frustrerende tijden dat het helemaal niet werkte. De laatste gebeurtenissen vonden meestal plaats op het moment dat u het apparaat meteen moet ontgrendelen.

Maar er is goed nieuws. Vanuit mijn persoonlijke ervaring heeft het installeren van de nieuwste bètaversie van Android 13 de Pixel 6 Pro-vingerafdrukscanner sneller, nauwkeuriger en probleemloos gemaakt. Dit is waarschijnlijk de ervaring waar Google vanaf het begin naar streefde. Op Reddit waren andere gebruikers van de Pixel 6-serie enthousiast over de verbeterde levensduur van de batterij (wat het tegenovergestelde is van wat er gewoonlijk gebeurt wanneer u een bètaversie van het besturingssysteem van uw handset installeert).

Als je je zorgen maakt over het installeren van Android 13 beta 4.1 op je dagelijkse stuurprogramma, hebben we tot nu toe niets bijzonders gezien. Het enige dat u hoeft te doen, is het bètaprogramma verlaten wanneer de definitieve stabiele versie van Android 13 door Google wordt vrijgegeven. Als u het bètaprogramma niet op tijd afsluit, moet u uw apparaat wissen voordat u dit doet.
Om Android 13 beta 4.1 op de Pixel 4-lijn te installeren via de Pixel 6-serie, gaat u naar www.google.com/android/beta of klikt u hierop koppeling. Tik op het rechthoekige vak met de tekst ‘Bekijk uw in aanmerking komende apparaten’ en u gaat naar een foto van uw Pixel met een vak met de tekst ‘Aanmelden’ eronder. Tik op dat vak en het proces begint. Controleren Instellingen > Systeem > Systeem update en installeer de bèta-update.

De vingerafdruksensor op de nieuwe Pixel 6a krijgt ook een enorme verbetering met de Android 13 beta 4.1-update

Laten we de Pixel 6a niet vergeten. De onlangs uitgebrachte mid-range Pixel heeft zelf enkele vingerafdrukken, waarbij sommige gebruikers klagen dat iedereen hun apparaat kan ontgrendelen met behulp van de biometrische lezer onder het scherm, zelfs als hun afdrukken niet op de telefoon zijn geregistreerd. En andere klachten zeggen dat, net als de sensor op de Pixel 6 en Pixel 6 Pro, die op de Pixel 6a ook traag is.

Maar nogmaals, het is Android 13 beta 4.1 om te redden. Een Reddit-post met het handvat skellup1337 schrijft: “Ik kreeg eindelijk genoeg van de traagheid van de vingerafdruksensor op de 6a. Ik heb de Android 13-bèta geïnstalleerd. Het is 100x beter in deze bèta.”
Degenen met de Pixel 6 of Pixel 6 Pro (en zelfs de Pixel 6a) moeten eerst de vingerafdruksensor bekijken nadat de bèta is geïnstalleerd. De telefoons voelen over het algemeen een beetje soepeler aan. Als je erover hebt nagedacht om je Pixel 6-model op te geven, wacht dan tot je eerst de bèta installeert voordat je een definitieve beslissing neemt.

Laat ons weten wat je denkt na het installeren van de bèta door je ervaringen in het opmerkingenveld hieronder te plaatsen.

Categories: HomeMobile

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *