Hoe apps op iPhone te verwijderen

Afbeelding: Maria Diaz/ZDNet

Er zijn veel redenen waarom iemand een app van zijn telefoon zou willen verwijderen. Ik vind het leuk om mijn app-bibliotheek regelmatig op te ruimen en de apps te verwijderen die ik al een tijdje niet heb gebruikt en die ik niet snel verwacht te gebruiken. Het houdt mijn telefoon visueel georganiseerd en voorkomt dat ik door tientallen apps moet scrollen.

Het verwijderen van apps van je iPhone is ook een geweldige manier om ruimte vrij te maken en je telefoon soepel te laten werken.

Hoe apps op iPhone te verwijderen

Stap 1: Houd de app ingedrukt die je wilt verwijderen

Houd app ingedrukt om te verwijderen

Afbeelding: Maria Diaz/ZDNet

Houd op het startscherm van je iPhone of je app-bibliotheek de app die je wilt verwijderen ingedrukt totdat er een menu verschijnt. De app-bibliotheek is de lijst met al je apps die toegankelijk zijn wanneer je naar links veegt op je startscherm.

Als je een app op het startscherm ingedrukt houdt, verschijnt dit menu met opties

Als je een app op het startscherm ingedrukt houdt, verschijnt dit menu met opties

Afbeelding: Maria Diaz/ZDNet

Stap 2: Selecteer App verwijderen of App verwijderen

app verwijderen

Afbeelding: Maria Diaz/ZDNet

Als je op je startscherm bent, selecteer je App verwijderen in het menu dat verschijnt. iPhone geeft je dan de mogelijkheid om de app helemaal te verwijderen of gewoon van je startscherm te verwijderen terwijl je hem in je app-bibliotheek bewaart.

Als u een app uit uw app-bibliotheek probeert te verwijderen, wordt u alleen gevraagd om te bevestigen of u deze wilt verwijderen.

Stap 3: Bevestig verwijderen

Bevestig om app te verwijderen

Afbeelding: Maria Diaz/ZDNet

Selecteer in de pop-up die verschijnt App verwijderen in het rood om het verwijderen van de app van je telefoon te bevestigen.

Wanneer u een app verwijdert, kunt u deze in de toekomst opnieuw downloaden en opnieuw aanmelden, maar alle informatie die niet is gekoppeld aan uw inlogaccount wordt ook verwijderd. Dus als je niet bent ingelogd op een account in een app, zoals bij een game, verlies je alle voortgang.

Lees ook: Hoe u de cache op uw iPhone wist (en waarom u dat zou moeten doen)

iPhone app-bibliotheek
Afbeelding: Maria Diaz/ZDNet

De app-bibliotheek op je iPhone is waar al je apps leven. Het is de lijst met alle apps die momenteel op uw iPhone zijn geïnstalleerd. Je krijgt toegang tot je app-bibliotheek door op je startscherm naar links te vegen en je kunt de zoekbalk bovenaan gebruiken om snel door apps te zoeken.

Offload ongebruikte apps
Afbeelding: Maria Diaz/ZDNet

Er is een manier om de apps die u niet vaak gebruikt te verwijderen zonder de bijbehorende gegevens te verliezen. U kunt dit doen door te offloaden, wat in feite inhoudt dat u een app verwijdert om opslagruimte op uw iPhone vrij te maken, zonder de gegevens en informatie ervan te verwijderen. Volg deze stappen om een ​​app te ontladen:

 1. Ga naar Instellingen
 2. Ga naar Algemeen
 3. Selecteer iPhone-opslag
 4. Kies de app om te ontladen
 5. Tik op Offload-app

U kunt uw iPhone ook automatisch ongebruikte apps laten ontladen wanneer de opslagruimte bijna op is.

Verwijderde apps lijken nog steeds gekoppeld aan Apple ID
Afbeelding: Maria Diaz/ZDNet

Soms verwijder je apps op je iPhone om ze een paar dagen later weer op je scherm te zien verschijnen, als een soort nachtmerrie. Als dit bij jou het geval is, moet je waarschijnlijk controleren of je App Store geen automatische downloads heeft ingeschakeld. Ga als volgt te werk:

 1. Ga naar Instellingen
 2. Kiezen App Winkel
 3. Druk op Automatische downloads schakel om het uit te schakelen

Verberg apps in de App Store
Afbeelding: Maria Diaz/ZDNet

Als je ooit een app van je iPhone hebt verwijderd, heb je deze misschien gezien in de lijst met gekochte apps van je account in de App Store. Alle apps die je ooit met je Apple ID hebt gedownload, verschijnen hier, de verwijderde hebben een cloudpictogram ernaast omdat ze niet meer op je apparaat staan.

Hoe kun je deze oude apps van je Apple-account verwijderen? Veeg gewoon naar links en er verschijnt een optie Verbergen, tik erop en het wordt uit uw account verwijderd en hoewel het de app niet volledig uit uw aankoopgeschiedenis verwijdert, wordt het in ieder geval niet binnen vijf minuten opnieuw gedownload jaar wanneer u uw iPhone synchroniseert.

Als u uw apps op uw iPhone verwijdert, worden geen back-upgegevens in uw iCloud verwijderd. Als u de gegevens en app-informatie van uw iCloud-back-up wilt verwijderen, moet u de iCloud-instellingen openen.

 1. Ga naar Instellingen
 2. Tik op uw naam om toegang te krijgen tot de Apple ID- en iCloud-instellingen
 3. Ga naar iCloud
 4. Selecteer Beheer van de opslag
 5. Tik op Back-ups
 6. Kies de iPhone waarvan je de app hebt verwijderd
 7. Zoek de app in de lijst (selecteer Toon alle apps indien nodig)
 8. Schakel de app uit

Als u een app probeert te verwijderen en uw iPhone dit niet toelaat, heeft u mogelijk een beperking op wat u kunt doen met iTunes- en App Store-aankopen. Ga om dit op te lossen naar:

 1. Instellingen
 2. Selecteer Scherm tijd
 3. Tik op Inhouds- en privacybeperkingen
 4. Kiezen iTunes- en App Store-aankopen
 5. Controleer welke rechten je hebt voor het installeren en verwijderen van apps en in-app aankopen. zorg ervoor dat Apps verwijderen staat op toestaan.

Categories: Homephone app

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *