Banken en financiële instellingen, die de verschuiving naar mobiel bankieren in de gaten houden, reageren snel om de ervaring van hun gebruikers te verbeteren. Dat zal hen in staat stellen om de voorkeuren van klanten voor digitale kanalen te beïnvloeden en de toekomst van bankieren te stimuleren.

Mobiel bankieren zit in de lift. Naarmate de verwachtingen van de consument evolueren, is het voor banken en andere financiële instellingen belangrijk geworden om mensen de mogelijkheid te bieden om transacties en andere bankactiviteiten uit te voeren met behulp van mobiele applicaties op een smartphone of tablet.

Nu er meer bankactiviteiten beschikbaar komen buiten fysieke vestigingen, wenden consumenten zich steeds meer tot oplossingen voor mobiel bankieren om hun geld te beheren. In feite onthulde “The Fintech Effect”, Plaid’s fintech-rapport voor 2020, dat de COVID-19-pandemie de acceptatie van fintech versnelde, waarbij 59% van de Amerikanen nu meer digitale banktools gebruikt dan vóór COVID-19. Met naar schatting 169,3 miljoen gebruikers van mobiel bankieren in de VS, beschouwen de meeste Amerikanen deze nieuwe digitale bankoplossingen als het “nieuwe normaal” voor het beheren van hun financiële leven, en 80% gelooft dat ze hun geld nu volledig kunnen beheren zonder een bankfiliaal, in plaats daarvan geven ze de voorkeur aan contactloze digitale oplossingen. Opmerkelijk is dat 56% van de ondervraagden die digitaal bankieren zegt dat ze “nooit meer terug kunnen” naar de wereld van bankfilialen en papieren afschriften.

Maar wat veroorzaakt deze verschuiving in de verwachtingen van de consument? Mobiele innovaties die de gebruikerservaring verbeteren. Of het nu gaat om het bekijken van rekeningsaldi, het doen van betalingen of het storten van cheques, apps voor mobiel bankieren maken bankieren steeds gemakkelijker en op dezelfde manier veiliger als traditioneel bankieren, terwijl ze ook extra functies bieden die het financiële welzijn bevorderen.

Door een hoogwaardige in-app-gebruikerservaring (UX) te bieden die de klantrelaties en -verwachtingen beter koestert, kunnen banken de betrokkenheid van de consument verbeteren, een concurrentievoordeel opbouwen en een groter marktaandeel verwerven.

Zie ook: Opkomende markten springen over in digitaal bankieren

Manieren waarop apps voor mobiel bankieren de gebruikerservaring verbeteren

De UX is van cruciaal belang voor banken. Als een gebruiker een slechte ervaring heeft met zijn financiële instelling, zullen ze waarschijnlijk een concurrent zoeken die een betere indruk achterlaat. Daartoe bleek uit een onderzoek uit 2020 dat consumenten denken dat een gebruiksvriendelijke mobiele app de belangrijkste functie is die een bank kan bieden. Daarom moet de mobiele applicatie van een bank het eenvoudig maken om taken efficiënt en effectief uit te voeren zonder onnodige wrijving.

Gemak bieden om het financiële leven te vereenvoudigen

Het meest voor de hand liggende voordeel van mobiel bankieren is altijd toegang tot uw bankrekening, ongeacht de locatie. Apps voor mobiel bankieren implementeren de KYC-richtlijnen (know-your-customer), zodat klanten binnen enkele minuten naadloos een nieuwe rekening kunnen openen met alleen hun smartphone, een ID en sofinummer.

Voor consumenten elimineren mobiele apps het ongemak van het rijden naar een persoonlijk filiaal en het verspillen van tijd in de rij wachten om een ​​cheque te verzilveren, een overboeking te doen, een rekening te betalen of een aanbetaling te doen. Met eenvoudige, handige bank-apps kunnen gebruikers binnen enkele minuten investeren en met slechts een paar klikken worden goedgekeurd voor een lening of vervroegde uitbetaling.

Door een stap verder te gaan, kunnen banken en andere financiële instellingen door AI- en spraaktechnologieën in hun mobiele app te integreren, gebruikmaken van voorspellende analyses, spraakherkenning en een aanbevelingsengine die alleen maar slimmer wordt met elke transactie om de financiën van consumenten intuïtief te beheren. Met AI en spraak kunnen klanten eenvoudig routinematige bankactiviteiten uitvoeren, zoals het controleren van saldo’s, het verzenden van geld of het eenvoudig vinden van een antwoord door de app op te vragen. Stelt u zich een persoonlijke bankier voor met onmiddellijke toegang tot marktinformatie en uw persoonlijke financiële informatie die in realtime ongeëvenaard inzicht kan geven in uw persoonlijke financiële keuzes en doelen, zodat u de juiste keuzes kunt maken voor uw financiën – nu en in de toekomst. Hun eenvoudige, handige en intuïtieve karakter is een manier waarop apps voor mobiel bankieren de gebruikerservaring verbeteren.

Beveiliging verbeteren

Aangezien financiële rekeninginformatie een van de meest gevoelige persoonlijke gegevens is die er bestaat, is beveiliging van cruciaal belang. Het voorkomen van identiteitsdiefstal en financiële fraude is van het grootste belang voor banken, en met mobiele apps kunnen klanten hun beveiligingsinstellingen aanpassen. Tegenwoordig kunnen gebruikers mobiele apps gebruiken om hun financiële zekerheid te vergroten, of het nu gaat om het in- of uitschakelen van internationale uitgaven tijdens het reizen, het bevriezen van online uitgaven om te beschermen tegen gecompromitteerde accounts, of simpelweg het creëren van uitgavenlimieten om budget te helpen besparen en te beschermen tegen te hoge uitgaven.

Bovendien, hoewel gemakkelijk vergeten wachtwoorden en toegangscodes inloggen een tijdrovende onderneming kunnen maken, maken technologische vooruitgang – gelukkig – snelle, veilige aanmeldingen eenvoudiger dan ooit. Biometrische beveiligingsimplementaties zoals tweefactorauthenticatie, vingerafdrukscanning en gezichts- of spraakherkenning helpen banken te voldoen aan de verwachtingen van gebruikers op het gebied van gegevensprivacy en beveiliging. Bovendien zorgen de bovengenoemde KYC-richtlijnen ervoor dat gebruikers zijn wie ze zeggen dat ze zijn. Door gebruikers een app voor mobiel bankieren te bieden met ingebouwde beveiligingsmaatregelen, kan vertrouwen worden opgebouwd en de UX worden verbeterd.

Aangepaste personalisatie inschakelen

Ten slotte kunnen klanten hun financiën onder controle houden door in-app-waarschuwingen in te stellen voor minimale saldovereisten, openstaande rekeningen, transactiemeldingen, automatische overschrijvingen, geolocatie, enz. Elke gebruiker is uniek en geeft er de voorkeur aan dat banken hun persoonlijke gegevens gebruiken om hun individuele voorkeuren en doelen te begrijpen en gepersonaliseerde interacties en communicatie te leveren die hen in staat stellen hun financiële doelen te bereiken.

Met mobiele apps hebben gebruikers toegang tot speciale functies, zoals rechtstreeks een financieel adviseur raadplegen via de app, contact opnemen met de klantenservice, instructievideo’s bekijken of budgettools gebruiken. Er zijn mogelijkheden om verschillende spaarrekeningen aan te maken en de voortgang van elk doel direct vanaf een smartphone te volgen. Gebruikers hebben al hun financiële informatie binnen handbereik – via één gepersonaliseerde mobiele app.

Door de op maat gemaakte informatie die een klant wenst op een duidelijke en intuïtieve manier te presenteren, kunnen mobiele apps helpen de ervaring van mobiel bankieren te vermenselijken door de één-op-één relatie na te bootsen die een klant heeft met zijn persoonlijke bankier die hen begrijpt, weet wat ze nodig hebben , wanneer ze het nodig hebben en hoe ze het het liefst ontvangen.

Nu we weten hoe apps voor mobiel bankieren de UX kunnen verbeteren, gaan we dieper in op het belang van het combineren van hightech met high-touch-ervaringen.

High Tech + High Touch = Optimale Gebruikerservaring

Als het gaat om mobiel bankieren, begint het allemaal met de hightech-app en eindigt het met het samengaan van de financiële werelden van een gebruiker – bankieren, betalingen, investeringen, financiële doelen en meer – om geldbeheer zo eenvoudig mogelijk te maken. Door alle financiële informatie van een gebruiker op één uniforme plaats te consolideren, bieden apps voor mobiel bankieren gebruikers een holistisch beeld van hun financiële welzijn en voorzien ze hen van verbonden tools om hun persoonlijke financiële welzijn te beheren en de voortgang in de richting van hun doelen bij te houden.

Een focus op in-app-innovatie van gebruikerservaringen heeft vooruitstrevende banken en financiële instellingen geholpen om een ​​betere marktpositie te verwerven. Sommige banken en financiële instellingen blijven echter achter bij de digitale transformatie en hebben nog niet de talloze voordelen gerealiseerd van het verbeteren van de UX via mobiel bankieren. Gelukkig zijn er mogelijkheden voor deze achterblijvers. Ze kunnen ofwel hun eigen mobiele app maken, wat ongelooflijk uitdagend is vanwege de manier waarop ze zijn gestructureerd, of ze kunnen samenwerken met een fintech-organisatie om aan de behoeften van klanten te voldoen en de toekomst van financiën vorm te geven. Hoewel de toegenomen focus op de UX van mobiel bankieren sommige instellingen heeft geholpen, negeert het een andere kritische factor: de menselijke maat.

Ondanks het toegenomen gemak en de flexibiliteit, verbeterde beveiliging en persoonlijk op maat gemaakte serviceaanbiedingen die apps voor mobiel bankieren ontsluiten, is het combineren van digitale en menselijke ervaringen net zo belangrijk als altijd. Consumenten hebben meer bankopties dan ooit, en het humaniseren van de bankervaring kan ervoor zorgen dat uw gebruikers geen nieuwe bankrelaties zoeken.

Door digitale en menselijke ervaringen te combineren en echte mensen te bieden om mee te praten in het geval van een probleem, verbeteren mobiel bankieren apps de handige mobiel bankieren ervaring met een persoonlijke verbinding. Door een menselijke touch te combineren met digitale interacties met klanten, kan vertrouwen worden gewekt, dat in een digitale context vaak ontbreekt. En naarmate de behoeften en vragen van consumenten steeds complexer worden, zijn chatbots jammerlijk niet uitgerust om dezelfde bevredigende oplossingen te bieden voor buitengewone consumentenuitdagingen als hun menselijke tegenhangers.

Het humaniseren van digitale bankervaringen kan de betrokkenheid van de consument vergroten, het vertrouwen vergroten en diepere, gepersonaliseerde relaties tussen banken en gebruikers bevorderen.

Conclusie

Uiteindelijk moeten banken prioriteit geven aan de UX om te voldoen aan de voortdurend veranderende verwachtingen van de klant. Gebruikers verwachten in toenemende mate niet alleen meer gemak, flexibiliteit en betere beveiliging van hun mobiele app, maar ook meer op maat gemaakte diensten en hoogwaardige bankervaringen. Mobiel bankieren zal blijven uitblinken in eenvoudige, transactionele activiteiten, en de banken die die digitale ervaringen met de menselijke maat verbeteren, kunnen ervoor zorgen dat dit gedrag op de lange termijn blijft bestaan.

Terwijl het momentum van mobiel bankieren in onze post-pandemische wereld blijft toenemen, zijn de verwachtingen van gebruikers hoog – en worden ze elke dag hoger. De banken en financiële instellingen die deze verschuiving begrijpen en snel reageren om de bankervaring van hun gebruikers te verbeteren, zullen zich inspannen om de voorkeuren van klanten voor digitale kanalen – en de toekomst van bankieren – te beïnvloeden.

Categories: Homephone app

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *