In de loop der jaren heeft Apple een uitgebreide reeks tools gebouwd die het reizen met je iPhone zo veel gemakkelijker kunnen maken, en de nogal saaie naam Back Tap is er een die de neiging heeft om onder de radar te vliegen. Het is misschien niet flitsend, maar deze snelkoppeling voor toegankelijkheid kan je snel toegang geven tot een aantal functies die je anders misschien vervelend vindt om te openen. Het enige dat u hoeft te doen, is twee of drie keer op de achterkant van uw telefoon te tikken.

Dat klopt – de achterkant van je telefoon. Als je bekend bent met deze snelkoppeling of iOS-toegankelijkheidsinstellingen in het algemeen, is dat niet bepaald nieuws: Back Tap is beschikbaar sinds Apple iOS 14 in 2020 uitbracht en werkt op de iPhone 8 en elk later model. Maar wat je ervaring ook is, het is altijd goed om te weten wat de ingebouwde tools van je apparaat kunnen doen, en Back Tap kan veel.

Back Tap vinden en gebruiken

Open om te beginnen de app Instellingen van je iPhone, tik op Toegankelijkheiddan Aanrakenscroll naar beneden om te vinden Terug Tikkenen raak het aan om uw snelkoppelingen in te stellen of te bewerken. Je krijgt er maar twee: Dubbeltik en Driemaal tikkenen u kunt aan elk één taak toewijzen. Kies uit ongeveer 30 opties door ze allemaal aan te raken.

Nadat je een aantal Back Tap-acties hebt ingesteld, moet je wennen aan het tikken op de achterkant van je telefoon, en dit kan nogal kieskeurig zijn. Als je met het verkeerde ritme tikt, werkt het misschien niet – we ontdekten dat het juiste tempo vergelijkbaar was met dubbelklikken met een muis of een vriendelijke tik op iemands deur. Ook met een hoesje hoef je niet te hard op je telefoon te slaan. Redelijk lichte tikken met het juiste ritme zullen werken, maar als je vingerslagen te sterk of, ja, te zwak zijn, gebeurt er niets.

Met dat in gedachten hebben we een paar favoriete snelkoppelingen tussen de vele keuzes.

Meer sneltoetsen voor toegankelijkheid

Rechts bovenaan de lijst met opties voor Back Tap staat: Toegankelijkheidssnelkoppeling. Koppel dit aan je tikken en je krijgt in wezen een hele reeks snelkoppelingen voor de prijs van één. Wanneer u op de achterkant van uw telefoon tikt, verschijnt het snelmenu voor toegankelijkheid onder aan het scherm en u kunt dit opslaan met alle snelkoppelingen die uw telefoon te bieden heeft.

Ga hiervoor terug naar het hoofdmenu Toegankelijkheid instellingenpagina en scrol omlaag naar Toegankelijkheidssnelkoppeling (onder de Algemeen rubriek). Van daaruit kun je op de door jou gekozen snelkoppelingen tikken om ze aan je lijst toe te voegen (een blauw vinkje betekent dat ze daar staan) en de drie lijnen naast elke lijn aanraken en slepen om de volgorde waarin ze verschijnen te herschikken.

schermrotatie

Iedereen die zijn telefoon liever in staande modus gebruikt, maar graag video’s in liggende modus bekijkt, kent de worsteling om naar het kleine oranje schermrotatievergrendelingspictogram te navigeren. U kunt een snelkoppeling naar het Control Center toevoegen, maar het is niet de gemakkelijkste om er te komen. Met Back Tap kunt u de schermrotatie van uw telefoon naar believen snel vergrendelen of ontgrendelen.

Camera

Er zijn veel manieren om toegang te krijgen tot je iPhone-camera (veeg bijvoorbeeld naar links op het vergrendelscherm), maar het kan nogal moeilijk zijn om toegang te krijgen als je in een app bent. Koppeling Camera naar Terug Tik en u kunt twee of drie keer op de achterkant van uw telefoon tikken om foto’s te maken.

Tekst laatste afbeelding

Over foto’s gesproken, de Tekst laatste afbeelding snelkoppeling is een snelle manier om de laatste foto die je hebt gemaakt naar een of meer van je contacten te sturen. De eerste keer dat u het gebruikt, zal uw telefoon vragen of u de snelkoppeling een keer, altijd of nooit een foto wilt laten verzenden. Zodra u het zijn werk laat doen, verschijnt het bekende venster Berichten, met de afbeelding vooraf geladen in het concept. Voeg gewoon wat contacten toe, elke gewenste tekst en verzend het.

Vergroten

Het Apple-vergrootglas is een andere sneltoets voor toegankelijkheid die je op andere manieren kunt bereiken, maar tikken op de achterkant van je telefoon is misschien wel de snelste. Back Tap maakt dit vooral handig als u de tool vaak gebruikt. Als het is geopend, gebruikt u de schuifregelaar om in en uit te zoomen en de andere opties om de helderheid, het contrast en de kleur aan te passen van wat u op het scherm ziet. Je kunt zelfs de zaklamp aanzetten om te verlichten waar je naar kijkt als je omgevingslicht te zwak is.

Categories: HomeMobile

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *