Angst voor een bijna lege batterij is reëel. De angst dat de batterij leeg raakt terwijl ik op weg naar huis ben, stoort me al zolang ik me kan herinneren dat ik vlaggenschip-smartphones gebruik. Het was slechts twee maanden geleden toen ik de duurste plaattelefoon kocht die me hielp mijn batterijangst te beëindigen.

Zelfs bijna een jaar na de release is de iPhone 13 Pro Max nog steeds de batterijkampioen in 2022. Geen vlaggenschip-smartphone van het huidige jaar komt in de buurt van de eersteklas iPhone van vorig jaar wat betreft batterijduur. En met de manier waarop ik mijn telefoons gebruik, is het iets van een game-changer geweest.

De iPhone 13 Pro Max is nog steeds de batterijkoning in 2022

Galaxy Z Fold 3 en andere vlaggenschepen op de achtergrond.

Het basisdoel van de mobiele telefoon is om mensen op twee verschillende plaatsen onmiddellijk met elkaar te laten communiceren – waardoor de menselijke angst voor eenzaamheid wordt geëlimineerd. Maar als een telefoon uitvalt, kan dat een extra traumatische ervaring zijn omdat deze gadgets communicatie-afhankelijkheid hebben gecreëerd, zo blijkt uit een onderzoek aan de Eskişehir Osmangazi Universiteit in Turkije.

Als je op mij lijkt, heb je waarschijnlijk verschillende delen van je leven op je smartphone geladen. Van mijn rijbewijs, aantekeningen van vergaderingen, apps voor het delen van taxi’s en voedsel-apps, familiefoto’s en bank-apps – mijn smartphone heeft het allemaal. En sinds de digitale revolutie staat zelfs toegang tot mijn geld op mijn telefoon. Als de batterij leeg raakt of als ik een waarschuwing krijg dat de batterij bijna leeg is terwijl ik aan het socializen ben, zou mijn volgende stap zijn om zo snel mogelijk naar huis te gaan. Ik kan het me tenslotte niet veroorloven om zonder taxi of betalingsdienst te zitten – twee van de meest essentiële hulpmiddelen om me naar huis te brengen.

Omdat smartphones meer zijn geworden dan alleen communicatieapparaten, is het voor ons belangrijk dat ze altijd werken. Maar moderne mobiele telefoons moeten het probleem van een bijna lege batterij nog oplossen. Ik heb de meeste Android-vlaggenschip-smartphones uit 2022 gebruikt, waaronder de Galaxy S22 Ultra, OnePlus 10 Pro, RedMagic 7 Pro, Black Shark 5 Pro, Xiaomi 12 Pro en meer. En ze hadden allemaal een onderliggend probleem. Als ik ervoor kies om een ​​uur lang GPS-navigatie te gebruiken terwijl ik alle andere dingen doe die hierboven zijn genoemd, raakt de batterij leeg als een pizza die voor Joey Tribbiani zit.

iPhone 13 Pro Max weer in de hand.
Ajay Kumar/Digitale trends

Dat is waar de iPhone 13 Pro Max instapt en schittert. Je kunt het allemaal: games spelen, een uur door de stad navigeren, je vrienden FaceTimen, doomscroll op sociale media, enz. En toch heb je nog ongeveer 30% batterij over als je thuiskomt. Ik heb dagen gehad dat ik ongeveer zes uur aan schermtijd had met nog 40% batterij over. Ik kan me niet voorstellen dat ik een van de beste Android-telefoons van het jaar in deze mate zou gebruiken en toch in de buurt van dat cijfer zou komen.

Ik werk meestal vanuit huis, maar er zijn tijden dat ik ervoor kies om vanuit mijn favoriete cafés in Delhi te werken. Ik heb een oplaadsteen bij me voor mijn MacBook, maar met de iPhone 13 Pro Max kan ik het inpakken van mijn powerbank missen en heb ik nog steeds geen problemen. Onlangs ging ik na een lange werkdag naar een concert van 1 uur in een bar. Ik had mijn telefoon voor betalingen, taxiboekingen en het tonen van de concertkaartjes bij de ingang. Ik ging de bar binnen met 40% batterij en tegen de tijd dat ik thuiskwam, had ik nog 20% ​​batterij over. De iPhone 13 Pro Max heeft echt een einde gemaakt aan mijn angst voor een bijna lege batterij.

Waar ruimte is voor verbetering

Niets is perfect. Ondanks alle toeters en bellen over de batterijduur laadt de iPhone 13 Pro Max langzaam op. Met Android-fabrikanten die snel opladen tot 150 W bieden en “een batterijduur van een dag met een oplaadtijd van 15 minuten”, blijft de duurste iPhone achter.

Als ik vergeet de iPhone 13 Pro Max ‘s nachts aan te sluiten, weet ik dat ik niet de mogelijkheid heb om snel op te laden en een batterij van 50% te krijgen in ongeveer 15 minuten, wat volgens de 2022-normen een beetje oneerlijk is. l Echt hoop dat de 2022 iPhone 14 Pro Max een soort van snel opladen heeft. Als Apple dit uitstekende uithoudingsvermogen kan combineren met even geweldig opladen, zal het de batterijkampioen in staat stellen een onwrikbare voorsprong te nemen op de batterijafdeling.

Persoon die de Sierra Blue iPhone 13 Pro Max vasthoudt.
David Svihovec/Unsplash

We zijn halverwege 2022 en de iPhone 13 Pro Max van vorig jaar is nog steeds de batterijkampioen. Met alle Android-vlaggenschepen die zich richten op prestaties, wordt de levensduur van de batterij een bijzaak. Ik hoop dat bedrijven meer aandacht besteden aan hun batterijaanbod en hun vlaggenschip-smartphones optimaliseren om gemakkelijk een hele dag mee te gaan. Anders heeft de iPhone 13 Pro Max geen concurrentie.

Aanbevelingen van de redactie


Categories: Homephone app

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *