Leren hoe u de Google Play Store-geschiedenis kunt verwijderen, kan een groot verschil maken voor oude telefoons. We weten allemaal dat de Google Play Store een van de meest essentiële apps op een Android-telefoon is. Als een van de beste plaatsen om Android-apps te krijgen zonder toevlucht te nemen tot APK-bestanden, heeft uw Play Store-app mogelijk een lange waslijst met zoeksuggesties en geschiedenis opgestapeld. Deze stapeling vertraagt ​​de app en voor oudere telefoons kan deze crashen of niet meer werken. Dus als u vertraging van deze app wilt voorkomen, kunt u als volgt de Google Play Store-geschiedenis op uw Android-telefoons verwijderen!

Verwant: Top 10 Google Play Store-alternatieven voor Huawei-telefoons

In dit artikel

Hoe-te-verwijderen-google-play-store-geschiedenis

Kunt u de Google Play-app-geschiedenis verwijderen?

Dus, voordat we u leren hoe u de Play Store-geschiedenis kunt verwijderen, kunt u deze dan ook echt verwijderen? Het simpele antwoord is ja – u kunt uw Google Play Store-geschiedenis verwijderen. Net als bij het vrijmaken van ruimte op uw Android-apparaten, kunt u hetzelfde doen met uw Google Play Store-app.

Net als bij andere apps kun je zelf bepalen welke dingen je wilt verwijderen. Omdat de Google Play Store-app ook dienst doet als app-manager, zijn er twee belangrijke “geschiedenissen” die u kunt verwijderen. Eén proces wist alleen uw download- en zoekgeschiedenis. Met deze stap worden apps op uw Android-telefoon niet verwijderd en blijven ze zoals ze zijn.

Met de andere optie kun je eerder gedownloade apps kiezen en kiezen om je app-downloadgeschiedenis te verwijderen. Met deze stap worden de gekozen apps van je telefoon verwijderd alsof je ze hebt verwijderd met de instellingen-app van Android. Van de gekozen apps worden al hun gegevens en caches verwijderd naast de app zelf. Verwijderde apps uit de Google Play Store kunnen opnieuw worden gedownload en opnieuw worden geïnstalleerd nadat ze zijn verwijderd uit de gedownloade app-geschiedenis van de Google Play Store.

Verwant: Hoe recent verwijderde apps op Android en iOS te zien

Waarom zou je de Play Store-geschiedenis willen verwijderen?

Waarom zou u echter uw Google Play Store-geschiedenis willen verwijderen? Zoals we eerder al zeiden, zorgt het ervoor dat de app sneller werkt en crashes voorkomt. Het wissen van de zoekgeschiedenis en andere gegevens uit uw apps is slechts een van de basisdingen die u kunt doen om te voorkomen dat Android-apps crashen. Afgezien daarvan heeft het verwijderen van uw Play Store-zoekgeschiedenis ook enkele voordelen voor uw persoonlijke privacy door uw zoekgeschiedenis en suggesties te wissen.

Aan de andere kant is het wissen van de downloadgeschiedenis van uw Google Play Store-app hetzelfde als het verwijderen of verwijderen van oude apps. Hoewel dit bloatware misschien niet opruimt, geeft het je telefoon meer opslagruimte als je veel ongebruikte apps hebt. Voordat u een van beide stappen probeert uit te voeren, moet u ervoor zorgen dat u uw juiste standaard Google-account gebruikt om te voorkomen dat u belangrijke informatie verliest.

Hoe zoekgeschiedenis in Play Store te verwijderen

Omdat je al weet waarom je het misschien wilt doen, laten we het hebben over hoe je de Play Store-geschiedenis daadwerkelijk kunt verwijderen! In dit gedeelte wordt uitgelegd hoe u uw zoekgeschiedenis in de Google Play Store-app kunt verwijderen. Deze handleiding is gemaakt met een Vivo-telefoon die draait op Android 12 en Google Play Store-versie 32.0.20-21, dus er kunnen kleine verschillen zijn bij het herhalen van deze stappen op uw Android-telefoon. Ga als volgt te werk om uw zoekgeschiedenis in de Google Play Store-app te verwijderen:

 1. Start de Google Play Store-app en log in op uw account.
 2. Klik op uw accountpictogram in de rechterbovenhoek om het pop-upmenu te openen.
 3. Selecteer Instellingen en wacht tot het is geladen. Klik op de Algemeen tab om de vervolgkeuzelijst te openen en druk op Account- en apparaatvoorkeuren.
 4. Scroll naar beneden en vind de Geschiedenis onderafdeling. Klik op de Zoekgeschiedenis van apparaat wissen en bevestig uw selectie in de pop-up om de Google Play Store-app volledig te wissen.
 5. Wacht tot het proces is voltooid, of totdat de Zoekgeschiedenis gewist pop-up verschijnt.
schermafbeeldingen die laten zien hoe u de zoekgeschiedenis van Google Play Store kunt verwijderen
Screencap van Google Play Store

Gefeliciteerd! Je hebt geleerd hoe je je Google Play Store-zoekgeschiedenis kunt verwijderen!

Hoe app-downloadgeschiedenis in Play Store te verwijderen

Nu we klaar zijn met leren hoe u de zoekgeschiedenis in de Google Play Store kunt verwijderen, volgt hier onze handleiding over het verwijderen van uw app-geschiedenis. Ga als volgt te werk om de app-geschiedenis van de Play Store te verwijderen:

 1. Start de Google Play Store-app en log in op uw account.
 2. Klik op uw accountpictogram in de rechterbovenhoek om het pop-upmenu te openen.
 3. Selecteer Apps en apparaten beheren en wacht tot het is geladen.
 4. druk de Tabblad Beheren om uw geïnstalleerde apps te bekijken. Bekijk de lijst met apps en klik op het selectievakje naast de apps die u wilt verwijderen. Houd er rekening mee dat niet alle geïnstalleerde apps kunnen worden verwijderd, omdat sommige essentieel kunnen zijn voor uw telefoon.
 5. Klik op het kleine prullenbakpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm om de geselecteerde apps te verwijderen. Ga akkoord met uw keuze door te bevestigen in de pop-up.
 6. Wacht tot de app is verwijderd.
apps verwijderen uit de Google Play Store
Screencap van Google Play Store

Gefeliciteerd! Je hebt geleerd hoe je de downloadgeschiedenis van je Google Play Store-app kunt verwijderen!

Hoe eerder geïnstalleerde apps uit de Play Store-geschiedenis te verwijderen?

Je hebt misschien al een ongewenste app van je telefoon verwijderd, maar dat betekent niet dat deze voor altijd verdwenen is. Na het verwijderen van een app, zit een residu ervan in je Play Store-geschiedenis en verbruikt het een kleine hoeveelheid geheugen. Dat gezegd hebbende, kunnen ze zich in de tijd opstapelen en cacheproblemen op uw apparaat veroorzaken. Hier leest u hoe u verwijderde apps uit uw Google Play Store-account kunt verwijderen.

 1. Klik op de startpagina van de Google Play Store op uw accountprofiel en selecteer Apps en apparaat beheren.
 2. Schakel over naar de Tabblad Beheren om de momenteel geïnstalleerde apps op uw apparaat te bekijken.
 3. Klik op de vervolgkeuzepijl onder Geïnstalleerd en schakel over naar verwijderd. Hiermee worden alle eerder geïnstalleerde apps op uw apparaat weergegeven die al zijn verwijderd.
 4. Vink de eerder geïnstalleerde apps aan die je uit je account wilt verwijderen.
 5. Klik op het prullenbakpictogram en bevestig het verwijderen van de apps.
Eerder geïnstalleerde apps verwijderen uit de Google Play Store
Screencap van Google Play Store

Veelgestelde vragen over Play Store-bibliotheek wissen

Voordat we gaan, volgen hier een paar belangrijke veelgestelde vragen en onze antwoorden wanneer u leert hoe u de Play Store-geschiedenis kunt verwijderen.

Kan ik verwijderde betaalde apps herstellen en opnieuw installeren?

Krijg ik mijn geld terug voor verwijderde betaalde apps?

Kan ik verwijderde Google Play Store-zoekgeschiedenis herstellen?

Wat is het volgende?

Hopelijk heeft deze korte handleiding u geleerd hoe u de geschiedenis in Google Play kunt verwijderen en wat het verschil is tussen zoek- en app-downloadgeschiedenis. Dit artikel maakte deel uit van onze voortdurende berichtgeving over de Google Play Store en gerelateerde apps. Andere artikelen in deze berichtgeving bevatten een how-to voor het wijzigen van de landinstellingen van uw Google Play Store en een fix-it-gids wanneer Google Play-services niet meer werken.

Categories: Homephone app

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *