Welk toetsenbord u op uw iPhone gebruikt, is uiterst belangrijk. Het is tenslotte wat u gaat gebruiken om met mensen te communiceren, dus u hebt een toetsenbord nodig dat gemakkelijk, handig en comfortabel in gebruik is. Het moet ook worden aangepast aan uw exacte specificaties, zodat u alle functies die u letterlijk nodig hebt binnen handbereik hebt. Hier leest u hoe u het toetsenbord op uw iPhone naar wens kunt wijzigen, evenals aanpassingen, tweaks en opties van derden om te overwegen.

Lees verder: Apple iPhone 13 kopersgids — alles wat je moet weten

SNEL ANTWOORD

Om het toetsenbord op uw iPhone te wijzigen, gaat u naar Instellingen–>Algemeen–>Toetsenbord–>Toetsenborden. Hier kunt u een nieuw toetsenbord toevoegen, de reeds geïnstalleerde toetsenborden bewerken en toetsenbordfuncties in- of uitschakelen.


SPRING NAAR BELANGRIJKE SECTIES

Toetsenbordopties op de iPhone

Laten we eerst eens kijken naar enkele van uw opties als het gaat om het iPhone-toetsenbord.

Native toetsenbordopties

De eerste twee zullen later in meer detail worden bekeken, maar hier is een kort overzicht van de andere.

ios native toetsenbordopties
  • Zelfkapitalisatie — als u een zin typt, wordt de eerste letter automatisch in hoofdletters geschreven.
  • Automatische correctie — spreekt voor zich. Als de telefoon denkt dat u een woord hebt gemist, wordt dit voor u gecorrigeerd. Dit kan om voor de hand liggende redenen potentieel riskant zijn, dus misschien wilt u het uitschakelen als uw spelling goed genoeg is.
  • Schakel caps-lock in — spreekt voor zich. De Caps Lock-toets is ingeschakeld.
  • Slimme interpunctie – een vrij nieuwe functie, beschikbaar met iOS 11. Het converteert automatisch rechte aanhalingstekens naar gekrulde aanhalingstekens, naast het converteren van twee koppeltekens (-) naar een em-streepje (-).
  • Karaktervoorbeeld — wanneer dit is ingeschakeld, wordt deze door op een letter te tikken groot op het scherm weergegeven, zodat u weet welke letter u zojuist hebt geraakt. Dit is van onschatbare waarde bij het typen van wachtwoorden die verborgen zijn achter sterretjes. Het vermindert typefouten.
  • “.” Snelkoppeling – een echt geweldige functie waarbij door op de spatiebalk te tikken een punt wordt ingevoegd gevolgd door een spatie. Hierdoor gaat het typen wat sneller.

Toetsenborden van derden

Hoewel het native iOS-toetsenbord best goed is, vinden sommige mensen het basistoetsenbord misschien niet genoeg voor hun behoeften. Als dat het geval is, zijn hier drie toetsenborden van derden die hoog aangeschreven staan ​​door gebruikers.

gboard

gboard-toetsenbord

Gboard moet het beste toetsenbord van derden ooit zijn, en een must-have als je een grote Google-fan bent. De voorspellende tekst is fantastisch en er zijn verschillende Google-services in verwerkt, waaronder mijn favoriet aller tijden, Translate. Als u berichten in een vreemde taal verzendt, vertaalt Gboard direct voor u, wat absoluut van onschatbare waarde is. Je kunt ook meerdere talen en verschillende thema’s installeren.

We zullen zeer binnenkort een uitgebreide gids voor Gboard schrijven die diep in de functies zal duiken.

Sneltoets

Swiftkey-toetsenbord

SwiftKey is overgenomen door Microsoft, en in tegenstelling tot andere producten die meestal snel verslechteren als ze door Microsoft worden gekocht (hoest, Skype), lijkt SwiftKey een van de uitschieters te zijn. Het heeft goede recensies ontvangen en een trouwe gebruikersbasis.

Het heeft een aantal van dezelfde dingen als Gboard: aanpasbare thema’s, autocorrectie, GIF’s, Microsoft Translator, swipe-typen en meer.

grammaticaal

grammaticaal toetsenbord

Als je iets nodig hebt om je spelling en grammatica te controleren, maar je wilt er liever meer controle over hebben, dan is Grammarly de beste keuze. Terwijl u typt, worden fouten gemarkeerd en worden verbeteringen voorgesteld, maar het verandert dit niet automatisch voor u zoals standaard autocorrectie zou doen.

Je zou elke suggestie moeten goedkeuren of afwijzen, wat je meer gemoedsrust zal geven dat je niet per ongeluk een sms naar je baas stuurt met onbeleefde, automatisch gecorrigeerde woorden erin.

Hoe het toetsenbord op de iPhone te veranderen

ios toetsenbord wijzigen

Als je ervoor kiest om een ​​toetsenbord van derden te installeren, open dan de toetsenbord-app en volg de instructies om het te installeren. Wanneer het is geïnstalleerd, gaat u naar een app die uw toetsenbord opent. Tik op de wereldbol in de linkerbenedenhoek van het scherm en er verschijnt een menu met uw geïnstalleerde toetsenborden. Tik op degene die je wilt en de iPhone springt ernaartoe.

Hoe u uw iPhone-toetsenbord kunt aanpassen

Nu u uw toetsenbord hebt geïnstalleerd, gaan we kijken naar verschillende manieren waarop u het kunt aanpassen om het uniek te maken.

Tekstsnelkoppelingen (Algemeen->Toetsenborden->Tekstvervanging)

Tekstsneltoetsen moeten een van de beste iOS-toetsenbordfuncties zijn. U kunt snelkoppelingen instellen die, wanneer ze worden getypt, worden uitgebreid tot langere zinnen en berichten.

In de onderstaande schermafbeelding kun je de paar zien die ik heb ingesteld. De eerste is een automatisch SOS-bericht dat ik naar mijn vrouw kan sturen als ik medische hulp nodig heb. Ik heb er ook een ingesteld om het gemakkelijker en sneller te maken om mijn e-mailadres en mobiele nummer in te typen.

ios tekstvervanging

Toetsenbordtaal wijzigen (Algemeen->Toetsenborden->Toetsenborden)

Als je een nieuw ingebouwd iPhone-toetsenbord in een andere taal wilt toevoegen, moet je hier zijn. Tik Voeg nieuw toetsenbord toe.

ios nieuw toetsenbord toevoegen

Kies nu uw taal en het taalpakket wordt gedownload en geïnstalleerd.

ios andere toetsenborden

Als u de toetsenbordtaal op een toetsenbord van derden wilt wijzigen, gaat u naar de app voor dat toetsenbord. Er zal een sectie zijn voor het toevoegen van een nieuwe taal.

Toetsenbordindeling wijzigen (Algemeen->Toetsenborden->Toetsenborden)

ios toetsenbordindeling

Niet alle toetsenborden zijn hetzelfde. In het VK en de VS zijn toetsenborden bijvoorbeeld QWERTY, maar in delen van Europa zijn ze QWERTZ. Het is dus mogelijk dat u hier uw toetsenbordindeling moet specificeren om ervoor te zorgen dat u niet de verkeerde letters raakt.

Zet kleine letters uit (Toegankelijkheid–>Toetsenborden)

ios toon kleine letters

Als je moeite hebt met zien, kunnen kleine letters moeilijk voor je zijn om te typen of te lezen. In dat geval kan het voorzichtig zijn om kleine letters uit te schakelen en alleen hoofdletters te gebruiken. Houd er echter rekening mee dat schrijven alleen in hoofdletters waarschijnlijk veel mensen zal storen met wie u communiceert, omdat het wordt beschouwd als het typende equivalent van tegen iemand schreeuwen.

Als je het nog steeds wilt doen, ga dan naar Instellingen–>Toegankelijkheid–>Toetsenbordenen schakel uit Toon kleine letters.

Het toetsenbord groter maken (Control Center)

ios groter toetsenbord

Als je dikke vingers hebt, waardoor je veel typefouten maakt, is het misschien tijd om te overwegen het toetsenbord in de liggende modus te zetten om het groter te maken.

Dit is eenvoudig. Veeg omlaag vanaf de rechterbovenhoek van het scherm om het Control Center te openen. Tik op het pictogram met een hangslot met een pijl tegen de klok in eromheen. Dit ontgrendelt de schermoriëntatie. Draai nu je telefoon en het scherm beweegt mee.

ios scherm terugzetten

Sluit de iPhone aan op een extern toetsenbord (Toegankelijkheid–>Toetsenborden–>Volledige toetsenbordtoegang)

Je weet misschien niet dat als je problemen hebt met het gebruik van het touchscreen vanwege een fysieke of mentale handicap, je in plaats daarvan je iPhone kunt bedienen met behulp van snelkoppelingen op een Magic Keyboard.

ios volledige toetsenbordtoegang

Mark O’Neill / Android-autoriteit

Bedien uw iPhone met behulp van sneltoetsen door te tikken op Bestellingen. U krijgt dan de volledige lijst met beschikbare opties.

ios-toetsenbordopdrachten

Mark O’Neill / Android-autoriteit

Maak het toetsenbord met één hand (Algemeen->Toetsenborden->Eenhandig toetsenbord)

ios toetsenbord met één hand

Als u liever met één hand typt, kunt u de toetsenbordtoetsen naar één kant van het scherm laten schuiven. Selecteer aan welke kant van het scherm u de toetsen wilt hebben (uiteraard op basis van uw schrijvende hand), en ze zullen bewegen.

Tekstvoorspelling in- en uitschakelen op een iPhone

ios voorspellende tekst

Voorspellende tekst is wanneer het toetsenbord probeert te voorspellen wat u vervolgens wilt zeggen en relevante en geschikte woorden voorstelt. U kunt dan gewoon op het gewenste woord tikken en het toetsenbord voegt het toe aan uw bericht.

Het bespaart veel tijd, maar sommige mensen vinden het misschien onaangenaam dat hun telefoon hun schrijfstijlen leert en hen vertelt hoe ze moeten schrijven. Als je er echt last van hebt, kun je het uitschakelen door naar de toetsenbordinstellingen te gaan en uit te schakelen Voorspellend. Als u echter een toetsenbord van derden gebruikt, moet u voorspellende tekst uitschakelen via de app van het toetsenbord.


Lees verder: 10 beste Android-toetsenborden voor alle soorten typisten

Categories: Homephone app

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *