TikTok ging snel van de app waar Leah Kate’s carrière voor het eerst ontplofte naar de “ergste nachtmerrie” van de muzikant tijdens haar huidige tour met Chase Atlantic. Tijdens de pandemie kreeg de poppunkzangeres – verantwoordelijk voor break-up-bops “10 Things I Hate About You” en “Fuck Up This Friendship” – haar grote doorbraak in de app voor het delen van video’s, waar ze 600.000 volgers heeft en bijna 22 miljoen heeft vind-ik-leuks in haar video’s. Maar deze zomer werden de berichten over haar op de app negatief.

Slechts een paar shows in de tour, Kate begon viraal te gaan op Titkok Chase Atlantic-fans begonnen video’s te plaatsen van de menigte die haar tijdens de show trollde, met name tijdens haar uitvoering van haar kinderrijm-satire “Twinkle Twinkle Little Bitch”. De video’s – sommige met bijna 10 miljoen – legden concertbezoekers vast die hun telefoons in de lucht hielden alsof ze haar aan het opnemen waren, maar bij een nadere blik bleek dat ze gewoon de rekenmachine-app op hun scherm lieten zien. Anderen speelden spelletjes zoals Subway Surfers en Candy Crush of hielden de woorden ‘Ga hier weg’ of ‘Ik heb niet voor deze BS betaald’ op hun telefoon.

“Het was even mijn ergste nachtmerrie”, vertelt Kate Rollende steen. “Als je op internet gaat, kan het aanvoelen als de hele wereld.”

Maar na bijna twee weken de haat te hebben doorstaan, realiseerde ze zich backstage: “Je kunt je ofwel laten neerhalen door deze haters en er verdrietig over zijn, of je kunt meedoen aan de grap, een dikke huid laten groeien en je kracht nemen rug.”

Ze sprak die dag met haar productieteam en besloot de grap in haar voordeel te gebruiken. Tijdens haar nummer ‘FU Anthem’ veranderde Kate het achtergrondscherm van haar logo in het spel Subway Surfers. Ze hield ook een rekenmachine omhoog terwijl ze zong: “Al je neppe vrienden die denken dat ze rocksterren zijn / This is my fuck you anthem.”

@itsmelwatson

In antwoord op @superspicyx hield ze een rekenmachine omhoog en als je merkt dat het scherm op de achtergrond metrosurfers speelt #leah #leahkate #chaseatlantic #coldnightstour

♬ origineel geluid – chase lover (ook bekend als mel<3)

Ze was eindelijk betrokken bij de grap en ze heeft nu ‘de controle over het verhaal’.

‘Ik heb de stroom teruggenomen’, zegt ze. “Ik doe mee aan dit spel. Nu word ik zo opgewonden om door te gaan. Ik heb zoiets van, ‘Wie gaat de video vanavond maken?’ Laten we gaan!”

“Ik hoop dat ik oogcontact maak met iemand die het probeert. Het voedt me volledig”, voegt ze eraan toe. “Ik ben niet bang meer.”

Nu, met een geheel nieuwe kijk op de situatie, channelt ze diezelfde “Als je met me gaat rotzooien, fuck you” energie die ze in haar muziek stopt in haar aanwezigheid op het podium terwijl ze haar tour voortzet.

Maar Kate is niet de enige. Haar situatie weerspiegelt de ervaring van verschillende artiesten de laatste tijd – vooral degenen die zich openstellen voor grotere artiesten. Vorige week liep Kid Cudi het podium af nadat het publiek waterflessen en projectielen op het podium begon te gooien terwijl hij optrad in Rolling Loud nadat hij Kanye West in de line-up had vervangen. En vorig jaar werd Rico Nasty uitgejouwd door fans van Playboi Carti terwijl ze zijn show opende.

“Ik heb elke dag minstens twee uur nodig om gewoon te huilen”, schreef Rico in inmiddels verwijderde tweets uit die tijd. ‘Ik wou dat ik net zo dood was als jullie me allemaal vertrouwen.’ (De tweets van Rico leidden artiesten als Megan Thee HengstStadsmeisjes nieuwsen Sappige J om hun steun voor Rico te tweeten. Playboy bleef stil.)

Charlie Puth noemde het gebrek aan respect tegen artiesten zelfs een groeiend trends. “Ik zie een verontrustende nieuwe trend van concertbezoekers die artiesten op het podium schaamteloos minachten”, schreef hij. ‘Besef alsjeblieft dat het niet de gemakkelijkste is om zo kwetsbaar te zijn voor duizenden mensen, alleen om in ruil daarvoor een hoop stront naar je te krijgen. Je zou niet willen dat jou dat overkomt…’

Kate zegt dat het iets is waarvan ze denkt dat het “zeker door meer artiesten moet worden aangepakt”, hoewel ze geen wrok koestert tegen de fans van Chase Atlantic en zelfs zei dat ze dankbaar is voor de steun van de groep tijdens de tour.

Hoewel de band weigerde commentaar te geven op: Rollende steenChase Atlantic vroeg hun fans om “niemand online of op shows pesten” vorige maand op Twitter. Ondertussen, gitarist Christian Anthony schreef“Mensen pesten is verdomde stomme jongens … En als ik iemand op mijn tijdlijn onze opener zie pesten, word je niet meer gevolgd.”

Kate gebruikt de trollenhaat als brandstof voor haar optredens en weet dat de virale video’s er onvermijdelijk toe leiden dat mensen haar muziek bekijken en haar volgen op TikTok. Sinds het begin van de tour is haar TikTok-aanhang met 12 procent toegenomen en haar video’s hebben de afgelopen maand meer dan 20 miljoen views verzameld, volgens haar managementteam.

Het moment heeft ook gezorgd voor een nieuwe band tussen Kate en haar fans. Tijdens een recente show hield een groep meisjes op de eerste rij rekenmachines op hun telefoons – maar in plaats van cijfers op het scherm, luidde het vergelijkingsgedeelte van de rekenmachine: “WE LOVE YOU.”

“Ik heb mijn kracht teruggekregen. En hierdoor sta ik op zo’n sterkere plek’, zegt ze. ‘Ik weet dat het gek is, want het is pas drie weken geleden. Maar ik heb het gevoel dat met wat me emotioneel is overkomen, ik echt als een nieuw persoon uit deze tour kom.”

“Ik heb er echt geen last meer van”, zegt ze. “Op dit moment lach ik er nu om.”

Categories: Homephone app

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *