Ik ben niet technisch onderlegd en vermijd liever een callcenter of een smartphone-app, dus hoe vind ik de beste filiaalspaarrekening?

Ten goede of ten kwade, ik ben niet technisch onderlegd en doe mijn bankzaken liever in een filiaal met een mens dan met een callcenter of via een smartphone-app.

Aangezien de rente is gestegen, wil ik mijn spaargeld verplaatsen naar een betere rente. Hoe vind ik de beste filiaalspaarrekening? MO, Huddersfield, West Yorkshire

Ruth Jackson-Kirby antwoordt: Het goede nieuws is dat de spaarrente het hele jaar gestaag is gestegen dankzij herhaalde verhogingen van de basisrente van de Bank of England. De best betalende instant-toegangsspaarrekening betaalt nu 1,9 procent.

Slimme saver: bijna alle best-buy-tarieven zijn gereserveerd voor alleen online of op smartphone gebaseerde accounts

Slimme saver: bijna alle best-buy-tarieven zijn gereserveerd voor alleen online of op smartphone gebaseerde accounts

Maar velen van ons hebben nog steeds geld wegkwijnen op spaarrekeningen die slechts 0,1 procent betalen. U bent dus terecht op zoek naar een nieuwe woning voor uw spaargeld.

Helaas zijn bijna alle best-buy-tarieven gereserveerd voor alleen online of op smartphones gebaseerde accounts. Een deel van de reden hiervoor is dat deze rekeningen minder duur zijn voor banken en hypotheekbanken om te beheren – het is bijvoorbeeld niet nodig om een ​​personeelslid te betalen om achter een balie te staan.

De andere reden waarom u voor sommige van de beste tarieven internetvaardig moet zijn, is omdat ze worden aangeboden door challenger-banken die eenvoudigweg niet op straat aanwezig zijn. Veel van de nieuwe banken, zoals Starling, Atom en Chase, vereisen dat je een smartphone-app hebt.

Hierdoor is er een discrepantie ontstaan ​​tussen de tarieven die beschikbaar zijn voor technisch onderlegde spaarders en die voor spaarders – zoals u – die hun account liever via een kantoor, telefoon of per post beheren.

Van de 20 beste eenjarige spaarobligaties is er bijvoorbeeld slechts één offline beschikbaar, zo blijkt uit onderzoek van rentecontroleur Savings Champion. Evenzo bieden van de top 20 gemakkelijk toegankelijke accounts slechts vijf spaarders een andere optie dan internet of een mobiele app.

‘Het is moeilijk voor traditionele spaarders’, zegt Anna Bowes, medeoprichter van Savings Champion. ‘Ze lopen de beste beschikbare tarieven mis omdat steeds meer banken de online-only benadering gebruiken. Zelfs oude favorieten zoals NS&I bieden nu alleen online accounts aan.’

Dit alles betekent dat u een lagere rente krijgt als u geen online rekening kunt openen. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een instantaccess-spaarrekening, is de beste rente 1,9 procent van Al Rayan Bank, maar deze moet online worden geopend.

Als u bereid bent uw rekening via de telefoon te openen en te beheren, kunt u 1,86 procent krijgen van Shawbrook Bank.

Maar voor toegang tot filialen daalt het beste tarief tot 1,6 procent van Monmouthshire Building Society voor bedragen van £ 25.000 of meer op hun Escalator Instant-account – maar ze hebben geen filiaal in de buurt van Huddersfield (de 22 filialen en agentschappen zijn voornamelijk gevestigd in Wales).

Rachel Springall, financieel expert bij tariefscrutineer Moneyfacts, zegt: ‘Als iemand geen online toegang heeft, zou het verstandig zijn als ze hun familie of vrienden vragen om ze online te krijgen, zodat ze de hoogste tarieven kunnen aanvragen.’

Een vriend of familielid kan u helpen bij het aanvragen van een online account, aangezien veel hiervan telefonisch of per post kunnen worden beheerd zodra ze actief zijn. Als iemand u bijvoorbeeld kan helpen om de rekening online te openen, kunt u de best-buy instant access-rekening van Al Rayan Bank krijgen voor 1,9 procent. U kunt het account dan telefonisch of per post beheren.

Evenzo betaalt de eenjarige spaarobligatie met vaste rentevoet van Tandem Bank 3,3 procent rente en kan deze telefonisch worden bediend zodra u de rekening online hebt geopend. Als je geen hulp kunt krijgen bij het openen van een account, wanhoop dan niet. Er zijn verschillende rekeningen die op andere manieren kunnen worden geopend en toch fatsoenlijke rentetarieven bieden.

Bowes zegt: ‘Het compromis in retourzendingen van het gebruik van een postrekening is vaak niet zo grimmig als enige angst – vooral als je het gebruik van de grote banken vermijdt. Er zijn enkele providers die nog steeds opties voor het openen van een post-, filiaal- of telefoonrekening aanbieden. Dat gezegd hebbende, het kunnen aanbieders zijn die je niet kent.’

Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een Isa in contanten, biedt UBL UK over de hele linie de beste tarieven. Al haar rekeningen kunnen geopend worden in een kantoor, per post of online. U kunt een tarief krijgen van 2,51 procent voor een eenjarige vaste rente Isa, oplopend tot 3,1 procent voor een vijfjarige deal.

Bowes voegt toe: ‘Spaarders moeten misschien een goed geïnformeerde sprong in het diepe maken. Maar zolang de gekozen aanbieder deel uitmaakt van het Compensatiestelsel Financiële Diensten of een Europese equivalent, is er geen reden om niet te overwegen een onbekende naam uit te proberen.’ De FSCS waarborgt besparingen tot £ 85.000 als een bedrijf failliet gaat.

De beste niet-Isa-rekeningen met opties voor het openen van de post en in de vestigingen worden aangeboden door bouwfondsen. Buckinghamshire biedt bijvoorbeeld een eenjarige spaarobligatie met een vaste rentevoet van 3 procent.

Het biedt ook een driejarige obligatie die kan worden beheerd in een filiaal of per post, die met 3,35 procent vast net achter de beste aankopen zit.

Mansfield heeft een spaarrekening met een opzegtermijn van 90 dagen met een rentepercentage van 2,25 procent.

Advertentie

.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *