HTC heeft vandaag aangekondigd dat het zowel gezichts- als eye-tracking-eenheden uitbrengt voor zijn Vive Focus 3 stand-alone VR-headset.

Het bedrijf zegt dat zijn nieuwe trackers “meer natuurlijke en meeslepende VR-ervaringen zullen bieden, nieuwe opties voor bedrijven om gebruikersreacties te meten, en nog toegankelijkere interactiemethoden zoals blikcontrole.”

De eenheden zijn geprijsd op $ 100 voor de Facial Tracker en $ 250 voor de Eye Tracker, maar dat is zo’n beetje een druppel in de emmer in vergelijking met de zakelijke prijs van de Vive Focus 3 van $ 1.300.

De nieuwe Vive Focus 3 Facial Tracker legt uitdrukkingen vast door wat HTC zegt: “38 mengvormen over de lippen, kaak, wangen, kin, tanden en tong om nauwkeurig levensechte gezichtsuitdrukkingen en mondbewegingen op avatars vast te leggen.” Het apparaat, dat wordt aangesloten op de USB-C-poort van de headset, is gebouwd rond een mono-trackingcamera met een kloksnelheid van 60 Hz.

Afbeelding met dank aan HTC

Ontwikkelaars kunnen zowel gezichts- als eye-tracking implementeren in Vive’s Wave SDK en binnenkort via OpenXR, met integratie beschikbaar in Unity, Unreal Engine en Native.

De Vive Focus 3 Eye Tracker is ook een plug-and-play-oplossing, die magnetisch in de headset past en gemakkelijk het normale IPD-afstelbereik van de headset mogelijk maakt.

Zoals in veel van dergelijke aftermarket-opstellingen, is het inzetstuk bezaaid met IR-illuminators rond de lens en uitgerust met dubbele camera’s die naar de ogen van de gebruiker zijn gericht, waarvan wordt gezegd dat ze gegevens vastleggen voor de oorsprong en richting van de blik, pupilgrootte en -positie en openheid van de ogen.

Afbeelding met dank aan HTC

HTC noemt enkele van de grote voordelen van eye-tracking in het algemeen met het apparaat, met als meest voor de hand liggende de mogelijkheid om de sociale onderdompeling te vergroten. Er is echter een lange lijst met voordelen van eye-tracking, waaronder weergave met weergave, handsfree UI-manipulatie en niet te vergeten de berg gegevens die u kunt afleiden uit de blikrichting van de gebruiker, de duur van de blik, de reactie van de leerling, enz.

Hoewel je misschien denkt dat HTC een inhaalslag speelt door nu de aftermarket-bits aan te bieden die overeenkomen met Meta’s aankomende Project Cambria (waarschijnlijk Meta Quest Pro) spec voor specificaties, is dit niet de eerste keer dat HTC de technologie in zijn headsets aanbiedt.

In 2021 bracht het bedrijf een consumentenversie uit van zijn Vive Facial Tracker voor Vive Pro en Vive Pro Eye, waarvan de laatste werd geleverd met eye-tracking met dank aan Tobii. Dit zullen echter de eerste interne aftermarket-units van het bedrijf zijn, waarbij derden zoals Droolon, 7invensun en Pupil Labs die specifieke leemte hebben opgevuld met op maat gemaakte eye-tracking-apparaten.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *