Tien jaar geleden veegde Google al zijn Android-eigendommen, inclusief de Android Market, onder de banner van Google Play. Destijds waren er volgens Google slechts 400.000 actieve Android-gebruikers. Vandaag, het bedrijf claimt 2,5 miljard mensen toegang hebben tot Google Play. App-trackingsite Statista laat zien dat de Android Market van bovenaf is gesprongen 600.000 apps 10 jaar geleden tot meer dan drie miljoen apps vandaag. De Google Play Store is meer dan 50% groter in het aantal apps dan de Apple App Store.

Om de verjaardag van deze waardevolle Android-app storefront te herdenken, besloot ik een kijkje te nemen naar de apps die op mijn huidige Android-telefoon waren geïnstalleerd, een Samsung Galaxy S21 Ultra, en bepaal welke een standvastige zijn op mijn apparaat daterend uit het begin van Google Play. Dit zijn de apps die ik 10 jaar heb bewaard:

Golf Live Achtergrond

Wave Live Wallpaper app-pictogram

(Afbeelding tegoed: Google Play)

Golf Live Achtergrond (opent in nieuw tabblad) (uitgegeven: april 2012) is niet het behang dat ik altijd gebruik; het is het behang dat ik gebruik als ik wil pronken. Live wallpaper is een Android-truc die teruggaat tot de vroegste dagen. Natuurlijk, het verbruikt een hoop batterij, maar als je indruk wilt maken op iPhone-vrienden zonder een woord te zeggen, laat ze dan een kijkje nemen in de prachtige, golvende golven van kleur en patronen die dansen terwijl je door je startschermen bladert.

IMDB – De internetfilmdatabase

IMDB app icoon

(Afbeelding tegoed: Google Play)

Ik kijk constant tv en vraag “Wie is dat? Ik weet dat ik ze in iets anders zag.” Daarom IMDB (opent in nieuw tabblad) (uitgegeven: juni 2010) staat al 10 jaar op het startscherm van mijn telefoon. Het biedt een uitgebreide database met cast en crew over films, tv-shows, videogames en meer. Je kunt zelfs terugbellen naar specifieke afleveringen van een show om gaststerren te vinden. Er is altijd nog de IMDB-website, maar met een speciale app kun je gemakkelijk inloggen en je favoriete programma’s volgen, je zoekopdrachten onthouden en delen wat je hebt gevonden.

SoundHound

SoundHound Betaald app-pictogram

(Afbeelding tegoed: Google Play)

Op de hielen van IMDB, SoundHound (opent in nieuw tabblad) (uitgegeven: juni 2010) beantwoordt voortdurend mijn vraag “Welk nummer is dit?” Ik bewaar een SoundHound-widget op het startscherm van mijn telefoon, zodat ik er snel op kan tikken terwijl ik naar een commercial kijk, of tijdens een film op de bank, om de titel van dat ongrijpbare deuntje te onderscheiden. Als je dapper bent, kun je zelfs proberen te neuriën naar SoundHound en het zal zijn beste gok doen. Zodra je je nummer hebt gevonden, is het gemakkelijk om rechtstreeks naar je favoriete muziekspeler te linken om het in zijn geheel te horen.

Zillow

Zillow-app-pictogram

(Afbeelding tegoed: Google Play)

Ik ga een guilty pleasure toegeven – als ik rondrijd en ik zie een fascinerend huis, dan check ik het op Zillow (opent in nieuw tabblad) (uitgegeven: maart 2010). Huis op een berghelling? Controleer de laatste verkoopprijs. Dat rare moderne huis dat te koop stond? Zillow heeft de foto’s. Ik heb Zillow ook gebruikt om te winkelen voor huizen om te kopen en huizen om te huren, maar meestal gebruik ik het om erachter te komen hoeveel het enige herenhuis in mijn buurt kost.

Bank tot 5K

Pictogram van de bank tot 5k-app

(Afbeelding tegoed: Google Play)

Ik kon geen mijl joggen zonder te stoppen toen ik op de middelbare school zat. Ik weet niet zeker wat me motiveerde om opnieuw te gaan joggen, maar de Couch to 5K (opent in nieuw tabblad) app(uitgegeven: maart 2012) was een grote hulp, en ik bereikte het resultaat dat ik 5 kilometer onafgebroken kon joggen zonder te stoppen. Wat het meest hielp, was dat de app de controle over mijn tempo overnam, zodat ik mezelf niet opbrandde toen ik in het begin te hard probeerde te rennen. Door het programma te volgen, heb ik me eigenlijk opgewerkt tot de grote/kleine run.

Weegschaal – Gewichtsmanager

Weegschaal - Gewichtsmanager app-pictogram met meetlint rond een weegschaal

(Afbeelding tegoed: Google Play)

Weegschaal (opent in nieuw tabblad) (uitgegeven: maart 2010) is een zeer eenvoudige app voor het bijhouden van gewichten. Het gebruik van Libra was de eerste keer dat ik mijn gewichtsverlies zag met een bijbehorende trendlijn en niet alleen mijn gewicht als een simpele grafiek. Ik heb talloze slimme weegschalen, fitnessmonitoren en gezondheidsregistratieservices gehad, en ze doen allemaal wat Libra kan doen, maar het hebben van één app voor mijn gewichtsregistratie heeft me geholpen toen ik tussen alle andere wisselde, om ervoor te zorgen dat ik verlies mijn geschiedenis niet.

Untappd

Untappd app-pictogram

(Afbeelding tegoed: Google Play)

Mijn favoriete sociale netwerk is Untappd (opent in nieuw tabblad) (uitgebracht: september 2011), niet omdat ik zoveel van bier houd (ik ben een fan van ambachtelijk bier), maar omdat het een sociaal netwerk is dat precies doet wat ik wil en meer niet. Het helpt me bier te vinden, vrienden te vinden die van bier houden en ervaringen te delen. Het wordt niet politiek. Het promoot geen nieuwsberichten of producten die niets met bier te maken hebben. Het helpt me mijn geschiedenis bij te houden om te onthouden wat ik leuk vond en wat ik wil vermijden. Serieus, als elk sociaal netwerk zo gefocust en nuttig zou kunnen blijven, zou de wereld misschien een betere plek zijn.

Een decennium van innovatie

Categories: Homephone app

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *