Ik moet bekennen: soms 5G verbaast me nog steeds. Een van de vragen die mij vaak worden gesteld, is: “Ik kan thuis 5G op mijn telefoon krijgen, maar ik kan het 5G-thuisinternetproduct van mijn provider niet krijgen. Hoe komt dat?”

Ik liep hier zelf tegenaan toen ik eerder dit jaar overstapte van vervoerder. ik ging van AT&T tot t-Mobile en was meteen onder de indruk van de 5G-prestaties op mijn telefoon. Maar hoewel ik thuis T-Mobile 5G mobiele service kreeg, kwam mijn adres niet in aanmerking voor zijn Internetservice voor thuis. Mijn directe reactie: Wat geeft?

Het is niet alleen T-Mobile. Hetzelfde geldt voor Verizon, te. Het 5G-thuisinternetproduct is ook niet categorisch beschikbaar op alle adressen die worden gedekt door de eigen 5G-dekkingskaart van het bedrijf. Zelfs als je Verizon’s hebt Ultrabreedband service in uw buurt, het is niet zeker waarvoor u zich kunt aanmelden Verizon 5G Thuis Internet.

Wacht, begin bij het begin. T-Mobile en Verizon bieden 5G thuisinternet aan?

Ja. T-Mobile en Verizon gebruiken elk mobiele ether om speciale 5G-internetabonnementen voor thuis aan te bieden. Het abonnement van elke provider biedt duidelijke, all-inclusive prijzen die apparatuurkosten, datalimieten, termijnovereenkomsten en andere extra problemen bevatten die vaak worden geassocieerd met internetserviceproviders.

T-Mobile Home Internet biedt één abonnement voor $ 50 per maand ($ 30 voor in aanmerking komende Magenta Max-klanten). Verizon biedt twee abonnementen: Verizon 5G Home ($ 50 per maand) en Verizon 5G Home Plus ($ 70 per maand). In aanmerking komende mobiele abonnementen van Verizon Unlimited kunnen ook 50% korting geven op de prijs van beide abonnementen. Eenvoud en een directe aanpak lijken voor beide bedrijven de sleutelwoorden.

Op dit moment heeft AT&T geen 5G-thuisinternetaanbod.

Is het thuisbreedbandbedrijf slechts een bijzaak voor deze providers?

Ik kwam in de verleiding om te denken dat het spelen van het ISP-spel gewoon een leeuwerik was voor deze bedrijven, maar telecom-insider Jeff Moore, directeur van Wave7 Research, ziet meer in het spel.

“Mobiliteit is de kernactiviteit van T-Mobile en voor het grootste deel de kernactiviteit van Verizon”, zegt Moore. “Maar vooral T-Mobile vertelt Wall Street dat naast verkopen… [home internet] diensten aan bedrijven, zegt het ook dat het steeds meer het platteland van Amerika binnendringt. Ik denk niet dat het gewoon een pr-stunt is.”

T Mobile 5G wifi-gateway

T-Mobile Home Internet-gateway.

t-Mobile

Sommige van de eerste cijfers ondersteunen de beoordeling van Moore. Half april kondigde T-Mobile trots aan dat het in slechts een jaar na de landelijke lancering van het product 1 miljoen klanten had bereikt. T-Mobile Home Internet is beschikbaar voor meer dan 40 miljoen huishoudens, en per T-Mobile staat een derde van die huizen in landelijke gemeenschappen en kleine steden.

Over het algemeen is T-Mobile behoorlijk agressief geweest in zijn pitch naar klanten. In mei begon het zijn Internet Freedom-push, die neigt naar De ontevredenheid van Amerikanen over ISP’s en moedig consumenten aan om “te breken met Big Internet” door T-Mobile Home Internet te proberen. Om klanten te lokken, biedt het een gratis proefrit van 15 dagen (zodat u het kunt proberen zonder van huidige provider te hoeven veranderen), een prijsgarantie (u betaalt $ 50 per maand zolang u klant blijft, zonder aanhoudende angst voor prijsstijgingen na een jaar, zoals het geval is bij veel internetserviceproviders), en extra besparingen van $ 20 per maand met in aanmerking komende mobiele abonnementen van Magenta Max.

Verizon is ook ambitieus geweest met zijn aanbiedingen, maar klinkt minder als een “ISP’s zijn slecht”-noot. Dat komt waarschijnlijk omdat Verizon Fios — de glasvezelinternetdienst van het bedrijf — is een ISP en een van de weinige die regelmatig hoog gewaardeerd wordt. In hun geval lijkt 5G-thuisinternet minder een slag tegen “Big Internet” en meer een spel om het Verizon-thuisinternetspel uit te breiden tot buiten het noordoosten (de speeltuin van Verizon Fios) en naar de rest van het land.

Als T-Mobile en Verizon serieus zijn over thuisinternet, waarom is het dan nog steeds niet zo algemeen beschikbaar als hun algehele 5G-dekking?

Wanneer mijn collega Eli Blumenthal heeft Verizon 5G Home getestmerkte hij op dat de 5G-verbinding op zijn iPhone beter was dan die voor zijn 5G Home-hub.

Ik denk dat hij iets van plan is.

Een woordvoerder van Verizon vertelde me via e-mail dat het zijn netwerk heeft ontworpen met zijn mobiele klanten in gedachten. “We blijven spectrum toewijzen om ervoor te zorgen dat onze mobiele klanten de betrouwbaarheid hebben die ze van Verizon gewend zijn”, zeiden ze. “Naarmate we meer spectrum inzetten – meer dan wat onze modellen laten zien dat we nodig hebben voor de hoogste betrouwbaarheid voor onze mobiele klanten – kunnen we ook 5G Home-service aanbieden.”

Verizon 5G Home Gateway-router op een oranje achtergrond

De Verizon 5G-homegateway.

Sarah Tew/CNET

5G zorgt voor een grotere verbindingsdichtheid – ongeveer 1 miljoen apparaten per vierkante kilometer – dan eerdere generaties mobiele connectiviteit. Is dat veel? Ja, het is ongeveer 100 keer beter dan 4G, maar het is niet onbeperkt. Omdat een thuisinternetproduct veel capaciteit op een mobiel netwerk gebruikt, is Moore van mening dat T-Mobile ook oordeelkundig is geweest over de manier waarop het thuisinternet verkoopt.

Hij wees me op een recent YouTube-interview dat werd gegeven door Kendra Lord, directeur van geospatiale engineering en analyse van T-Mobile, waar ze de beschikbaarheid van 5G thuisinternet belangrijker vond dan het aantal stoelen in een vliegtuig.

“Het is niet alleen het aantal huishoudens dat we denken te kunnen krijgen [T-Mobile Home Internet]’, zei ze, ‘maar tegen hoeveel binnen een bepaalde sector zouden we ja kunnen zeggen.’

Toen ik contact opnam met T-Mobile voor meer inzicht, bevestigde een woordvoerder die mentaliteit. “Er zijn nog steeds veel huishoudens die nog niet in aanmerking komen voor thuisinternet, ook al krijgen ze 5G op hun mobiele apparaat – en dat is opzettelijk”, vertelden ze me via e-mail.

“Ons vaste draadloze Home Internet draait op de extra capaciteit op ons draadloze netwerk. In sommige gebieden hebben we extra capaciteit op het netwerk, in andere niet. Daarom wijzen we de toegang tot thuisinternet per sector en per huis toe.”

Met andere woorden, het is heel goed mogelijk dat ik 5G-mobiele service in mijn huis zou kunnen krijgen, en mijn buurman heeft misschien zelfs T-Mobile Home Internet, maar mijn adres is mogelijk nog steeds niet bruikbaar voor dat internetproduct voor thuis vanwege de capaciteit limieten voor de mobiele dekking van mijn gebied.

Dus de volgende keer dat u vraagt: “Waarom kan ik geen 5G-thuisinternet krijgen, ook al heb ik thuis 5G op mijn telefoon?” Ik raad je aan om vol te houden – beide providers werken actief aan het optimaliseren van hun netwerken voor mobiel eerst, thuis internet als tweede, in een dynamisch proces dat van maand tot maand verandert.

Categories: Homephone app

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *