Elk jaar besteedt Apple behoorlijk wat tijd aan het doornemen van zijn grote items als het gaat om zijn nieuwste mobiele besturingssysteem, en het was dit jaar niet anders voor iOS 16. Als je het nog niet hebt gehoord, SMS-bericht niet verzenden et un opnieuw ontworpen vergrendelscherm zal binnenkort naar je iPhone komen, maar dat is slechts aan de oppervlakte. Hieronder zul je enthousiast zijn om te horen dat er verschillende nieuwe verborgen functies zijn die de manier waarop je je iPhone gebruikt volledig kunnen veranderen.

Als je enkele van de verborgen juweeltjes van iOS 16 van dichterbij wilt bekijken, zoals met een wachtwoord beveiligde fotoalbums en gemakkelijk toegankelijke wifi-wachtwoordendit is wat u moet weten.

Lees verder: Zal uw iPhone iOS 16 uitvoeren? Sommige zullen niet compatibel zijn

En als je meer wilt weten over het nieuwste mobiele besturingssysteem van Apple, hebben we: nieuwe iOS 16-functies waar je dol op zult zijn en een stel Apple Maps-functies die de manier waarop u reist verbeteren.

Je kunt nu ook iOS 16 in handen krijgen. Bekijk hoe u Download en installeer de eerste bèta op je iPhone.


Nu aan het spelen:
Kijk dit:

iOS 16 testen (verzonden berichten bewerken/verwijderen, nieuw vergrendelscherm…


16:22

Verborgen en recent verwijderde albums zijn nu beveiligd met een wachtwoord

Het album Verborgen in de Foto’s-app is duidelijk niet verborgen, aangezien je het gemakkelijk kunt vinden, waardoor het onpraktisch is om privéfoto’s en -video’s adequaat te verbergen. Hoewel Apple een optie heeft om het Verborgen album ‘onzichtbaar’ te maken, kan iedereen met toegang tot je telefoon het weer zichtbaar maken en alles erin bekijken.

Dankzij iOS 16 kun je het Verborgen album nu vergrendelen. U hoeft eigenlijk niets te doen om deze functie in te schakelen. Als je het wilt bekijken, start je de Foto’s-app en ga je naar de Albums tabblad onderaan het scherm. Als je naar beneden scrolt, zie je een klein slotje naast de Verborgen en Onlangs verwijderd plakboeken. Gebruik Face ID of uw toegangscode om te zien wat erin zit.

Het verborgen album in Foto's

Voor de albums Verborgen en Onlangs verwijderde is nu Face ID vereist.

Nelson Aguilar/CNET

Opgeslagen wifi-wachtwoorden bekijken en delen

Apple staat iOS-gebruikers al een tijdje toe om wifi-wachtwoorden te delen, maar alleen door twee Apple-apparaten bij elkaar in de buurt te plaatsen. En als die functie niet automatisch werkte, kon je het wachtwoord niet zomaar uit je instellingen halen. En als je een opgeslagen wifi-wachtwoord met iemand anders wilde delen, zoals een Android-gebruiker of iemand op een computer, moest je het wachtwoord weten. Tot nu.

Lees verder: U kunt eindelijk uw opgeslagen wifi-wachtwoorden op een iPhone zien

Ga in Instellingen naar Draadloze en tik op het kleine informatiepictogram rechts van het netwerk waarvoor u het wachtwoord wilt hebben. Om het netwerkwachtwoord te bekijken, tikt u op de Wachtwoord sectie en gebruik vervolgens Face ID of voer uw toegangscode in om deze te bekijken. U kunt dan op . tikken Kopiëren om het wachtwoord naar uw klembord te kopiëren en te delen.

Wi-Fi-netwerkinstellingen op iOS 16

Je kunt het wachtwoord bekijken van elk wifi-netwerk waarmee je ooit verbinding hebt gemaakt, zolang je er momenteel mee verbonden bent of zo dicht in de buurt dat het wordt weergegeven onder Mijn netwerken.

Nelson Aguilar/CNET

Vind en verwijder dubbele foto’s en video’s

Misschien heb je dezelfde foto meerdere keren opgeslagen of een video meer dan eens gedownload, en heb je dus duplicaten in je fotoalbum gelezen. Het is misschien geen probleem als je de opslagruimte over hebt, maar als dat niet het geval is, is het misschien een goed idee om terug te gaan en elk duplicaat te verwijderen – wat nu gemakkelijk te doen is op iOS 16.

In Foto’s > Albumsje zou nu een nieuwe . moeten zien Duplicaten album onder Hulpprogramma’s, waar Apple door al je foto’s scant en je elke foto of video laat zien die je meer dan eens hebt opgeslagen. Van daaruit kunt u eventuele duplicaten verwijderen of gewoon op drukken samenvoegendie de foto met de hoogste kwaliteit (en relevante gegevens) behoudt en de andere naar de prullenbak verplaatst.

Dubbele map in Foto's

Door samen te voegen blijft de foto van de hoogste kwaliteit behouden en wordt de rest verwijderd.

Nelson Aguilar/CNET

Hoewel je waarschijnlijk elke set duplicaten wilt doornemen, om er zeker van te zijn dat het exacte kopieën zijn en geen vergelijkbare foto’s, kun je ook klikken op Selecteer > Selecteer alles > samenvoegen om elke foto en video waarvan Apple denkt dat het een duplicaat is, in één keer te verwijderen.

Zet je favoriete tabbladen vast in Safari

Safari beperkt uw geopende tabbladen tot 500, en als u die limiet nadert, kan het behoorlijk moeilijk zijn om het exacte tabblad te vinden waarnaar u op zoek bent. Je zou eindeloos kunnen scrollen, maar er is nu een gemakkelijkere manier om het exacte tabblad te vinden dat je zoekt.

Als je in Safari op een geopend tabblad drukt, heb je nu de mogelijkheid om op . te klikken Pin-Tab. Hierdoor wordt dat tabblad naar de bovenkant van Safari verplaatst, waar het zal bestaan ​​als een klein tabbladvoorbeeld, daar permanent vastgemaakt, waarop u vervolgens kunt tikken om het te bekijken.

Een tabblad vastzetten in Safari

Al uw vastgezette tabbladen verschijnen bovenaan Safari.

Nelson Aguilar/CNET

Als u op een tabblad drukt en het losmaakt, wordt het naar de eerste plaats in uw raster met geopende tabbladen verplaatst.

Koppel Nintendo Switch Joy-Cons met je iPhone

Apple staat je al lang toe om controllers van derden, zoals de PS5 Sony DualSense en Xbox Core Controller, te koppelen aan je iPhone en iPad, om comfortabeler mobiele videogames zoals de Apple-arcade bibliotheek, Minecraft en Call of Duty. En je kunt nog een consolecontroller aan die lijst toevoegen.

Als u eigenaar bent van een nintendo-schakelaarje kan nu koppel je Joy-Con-controllers aan je iPhone of iPad met iOS 16. Houd om te beginnen de kleine zwarte koppelingsknop op de Joy-Con ingedrukt totdat de groene lampjes heen en weer gaan. Dit betekent dat het apparaat zich in de koppelingsmodus bevindt. Open vervolgens je iPhone en ga naar Instellingen > Bluetooth en selecteer de Joy-Con van de lijst. Herhaal deze stap met de andere Joy-Con.

Categories: Homephone app

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *