“Het momenteel niet-gereguleerde karakter van augmented reality-inhoud, -generatie en -weergave, in combinatie met de overvloed aan augmented reality-octrooien die eigendom zijn van een grote verscheidenheid aan entiteiten en individuen, kan een vrij grote risico-opbrengstanalyse vormen voor winkelexploitanten.”

augmented reality - https://depositphotos.com/132749268/stock-photo-hand-holding-smart-phone-use.html

Met de komst van augmented reality-systemen ontstaan ​​er unieke kansen voor retailbedrijven. De mogelijkheid om dynamische en gelaagde advertenties aan te bieden, kan een nieuwe dimensie en effectiviteit toevoegen aan het aantrekken van consumenten naar een fysieke winkellocatie. Er lijken echter een aantal valkuilen op het gebied van intellectueel eigendom te zijn voor retailers die het opkomende augmented reality-platform gebruiken om klanten te bereiken en aan te trekken. Een detailhandelaar kan bijvoorbeeld ontdekken dat hij niet de exclusieve rechten bezit om augmented reality-inhoud aan klanten weer te geven, ondanks dat de klanten fysiek aanwezig zijn in hun eigen winkel.

De mogelijkheden

Door de integratie van digitale inhoud met fysieke locaties, hebben augmented reality-systemen een nieuwe wereld geïntroduceerd voor retailers met persoonlijke winkels en inventaris. In tegenstelling tot traditionele billboards die zich op bekende locaties met relatief statische inhoud bevinden, kan augmented reality afbeeldingen, video en grafische afbeeldingen leveren die zijn toegewezen aan weergave op het persoonlijke apparaat van een gebruiker bij het bereiken van een fysieke locatie of het herkennen van een product. Het weergeven van digitale inhoud in augmented reality-systemen biedt inderdaad mogelijkheden om voorheen onintelligente fysieke ruimte, zoals muren, plafonds, vloeren of deuren, te gebruiken om informatie, advertenties en bewegwijzering over te brengen die de klanttevredenheid verbetert en mogelijk de inkomsten verhoogt.

De toewijzing van digitale inhoud om te verschijnen als reactie op acties van een klant, maakt dynamische advertenties en inhoud mogelijk die is aangepast aan specifieke locaties, zoals aangewezen geofences in en rond een winkel. Technologie van augmented reality-systemen kan analyse van gebruikersacties mogelijk maken om op maat gemaakte advertenties en informatie over producten die beschikbaar zijn voor verkoop te bieden, wat de verkoop en klanttevredenheid kan verhogen zonder het winkelpersoneel ter plaatse te belasten. Het gebruik van augmented reality om het afrekenen van producten, retourzendingen van klanten en productproblemen te ondersteunen, kan de efficiëntie van de medewerkers op locatie verder optimaliseren om het aantal medewerkers op locatie te verminderen en tegelijkertijd een grotere effectiviteit van overheadkosten in de detailhandel te bieden.

Mogelijke valkuilen

Met augmented reality is de vraag niet of een detailhandelsbedrijf digitaal mag adverteren, maar waar is adverteren geschikt en welke digitale inhoud is legaal om aan een consument te adverteren? Het genereren en gebruiken van augmented reality-inhoud is niet gereguleerd en er moet nog een juridisch precedent worden geschapen dat als richtlijn dient om te bepalen wie waar en voor welke inhoud mag adverteren. Als zodanig brengt het gebruik van augmented reality risico’s met zich mee voor een detailhandelaar in verband met inbreuk op intellectueel eigendom, stroperij van advertenties en diefstal van intellectueel eigendom. Dat wil zeggen dat een detailhandelaar te maken kan krijgen met intellectuele eigendomskwesties die overeenkomen met wie het recht heeft om digitale inhoud binnen een winkellocatie weer te geven, ongeacht of de detailhandelaar augmented reality gebruikt om met consumenten te communiceren.

Elke keer dat een detailhandelaar een afbeelding van fysieke inhoud, logo’s, merknamen of slogans die niet tot de detailhandelaar behoren, gebruikt, weergeeft of ertoe aanzet een klant vast te leggen, kan inbreuk op het auteursrecht of handelsmerk mogelijk zijn. Het veiligste plan is om alleen originele inhoud te gebruiken voor augmented reality-activering en de augmented reality-inhoud. Hoewel uitzonderingen, zoals redelijk gebruik en afgeleide werken, een detailhandelaar kunnen uitsluiten van inbreuk op auteursrechten en handelsmerken, kan het gebruik van inhoud die mogelijk eigendom is van anderen een onnodige aansprakelijkheid voor een detailhandelaar met zich meebrengen.

Hoewel de creatie en het gebruik van digitale augmented reality-inhoud toekomstige bedreigingen voor handelsmerk- en auteursrechtinbreuken met zich mee kan brengen, vormt de aanwezigheid van talrijke verleende patenten in de Verenigde Staten actuele risico’s voor retailers die augmented reality gebruiken om contact te leggen met klanten. Verschillende patenten dekken over het algemeen de apparaten, het genereren van augmented reality-inhoud, interactie met augmented reality-inhoud, het kopen van echte items via augmented reality en dynamische inhoudaanpassingen als reactie op waargenomen activiteit van een gebruiker. *Zie Amerikaanse patentnummers. 10.282.911; 10.943.229; 9.613.463; 10.859.834; 7.693.702.

In een voorbeeld van hoe het bestaan ​​van verleende patenten maagzuur kan veroorzaken bij winkeliers, kunnen augmented reality-systemen die een licentie hebben voor of eigenaar zijn van uitgegeven Amerikaanse patenten, zoals 9.390.563 of 10.127.735, ongunstige advertenties in verband brengen met fysieke locaties binnen de faciliteit van een andere winkeleigenaar. Een autodealer kan bijvoorbeeld een augmented reality-advertentie voor een concurrerende dealer aantreffen wanneer een klant naar de voordeur, het bord of de ingang van de faciliteit van de autodealer kijkt. Als een ander voorbeeld kan een kledingwinkel augmented reality-advertenties kopen die een uitverkoop, sweepstakes of andere verlokkingen bieden als reactie op een klant die naar een jurk in een andere winkel kijkt. De geavanceerde mogelijkheden van gepatenteerde augmented reality-technologie kunnen directe en dynamische reclame mogelijk maken op basis van de gedetecteerde gezichtsgebaren, looproutes, tijd in een bepaalde winkel en aankoopgeschiedenis, wat mogelijk kan leiden tot agressieve en krachtige beïnvloeding van klanten zonder kennis van de activiteit door een winkeleigenaar.

Risico beloning

De momenteel ongereguleerde aard van augmented reality-inhoud, -generatie en -weergave, in combinatie met de overvloed aan augmented reality-octrooien die eigendom zijn van een grote verscheidenheid aan entiteiten en individuen, kan een vrij grote risico-batenanalyse vormen voor winkelexploitanten. Een detailhandelaar zou bijvoorbeeld het slachtoffer kunnen worden van advertenties van concurrenten die bedoeld zijn om klanten vanuit hun eigen winkel te stropen met één augmented reality-apparaat, terwijl ze product- en kassa-informatie in de winkel verstrekken met een ander augmented reality-apparaat. Dergelijke voordelen en risico’s werken allemaal onder de dreiging van inbreuk door verleende octrooien die, aantoonbaar, eigenaar zijn van het genereren, toewijzen of weergeven van digitale inhoud als onderdeel van een augmented reality. Dienovereenkomstig kan een detailhandelaar aansprakelijk zijn voor octrooi-inbreuk ondanks het gebruik van augmented reality om zijn eigen producten of bedrijf aan te vullen.

Het lijkt erop dat augmented reality onvermijdelijk zal worden gebruikt door het consumerende publiek. De aanbevolen reactie voor een detailhandelaar is om aanvallend en verdedigend te spelen om zich te wapenen tegen stroperij van advertenties van concurrenten en om het risico van inbreuk op intellectueel eigendom te verkleinen. Een bedrijf dat een overtreding begaat, kan acties ondernemen om verleende octrooien en handelsmerken in licentie te geven die verband houden met hun type detailhandelsverkopen, terwijl defensieve acties kunnen inhouden dat de exclusieve rechten worden verkregen om augmented reality-inhoud in hun eigen winkel weer te geven. Naarmate augmented reality evolueert en op grotere schaal wordt toegepast, kunnen retailers het beste rekening houden met de intellectuele eigendomsrisico’s en de voordelen die het potentieel van augmented reality met zich meebrengt.

Afbeeldingsbron: Foto’s storten
Afbeeldings-ID: 132749268
Auteursrecht:ake1150sb


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *