Vernieuwen

iPhone 13 Pro in roze

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Laten we allemaal achterover leunen en dwalen door meer schuchtere geruchtenpaden nu, waar we de lekken op de nieuwe iPhone 14-kleuren ‘onderzoeken’.

Dit is veel meer wankele grond, omdat de lekken vaak ongebreideld zijn in de opbouw, maar zo vaak onjuist zijn gebleken, dus wat we tot nu toe ‘weten’ zou volslagen balderdash kunnen zijn, om een ​​zwaar Britse uitdrukking te gebruiken.

Dit is het gerucht: de iPhone 14 Pro-reeks zal de groene en Sierra Blue-opties laten vallen (wat verschrikkelijk zou zijn, omdat de blauwe er geweldig uitziet) en zal deze vervangen door een paarse optie.

De iPhone 14-modellen gaan door met wit, zwart, rood en blauw, verliezen de roze en groene keuzes en komen ook hard binnen met een paars aanbod.

De basis van dit gerucht blijkt uit een bericht op de Chinese sociale netwerksite Weibo (opent in nieuw tabblad) dat is sindsdien verwijderd, dus lees dat wat je wilt – het is ook van een paar maanden geleden, dus zelfs toen was het waar, het had nu allemaal veranderd kunnen zijn.

Close-up van de iPhone 13 Pro-inkeping.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Laten we (kort) stoppen met de vraag hoe de iPhone 14 en 14 Pro zouden kunnen verschillen – er is nog veel meer te doen – en praten over een belangrijke upgrade die de kosten van de nieuwe 14 Pro zou kunnen compenseren: grotere opslag.

Een notitie in juni van onderzoeksbureau Trendforce voorspelde dat de iPhone 14 Pro zal beginnen bij $ 1.099, maar om te beginnen 256 GB aan opslagruimte zou bevatten, in plaats van de 128 GB die wordt aangeboden voor de 13 Pro.

Beide gaan nog steeds tot 1 TB aan opslagruimte, maar voor de ‘gemiddelde’ professional die die extra capaciteit aan boord heeft, is het een grote zegen om meer 8K-video uit te bouwen (als dat gebeurt).

Gratis iPhone

(Afbeelding tegoed: Apple)

Misschien zal de A15 toch verdwijnen – ik kwam zojuist een interessant idee tegen van een soms correcte leaker die met Forbes sprak (opent in nieuw tabblad).

LeaksApplePro heeft gesuggereerd dat de iPhone 14 ZAL worden geleverd met een A16 Bionic-chipset – maar het zal een rebadged A15 zijn en de iPhone 14 Pro zal een ‘A16 Bionic Pro’-chip inpakken.

Nu heeft Apple hier eerder: de S6-chip in de Apple Watch 6 was in wezen net omgedoopt tot de S7 voor de Watch 7, zij het met capaciteit voor sneller opladen.

Zou Apple zoiets gewaagds doen met de iPhone 14? Dit merk heeft veel moeite gedaan om te zeggen hoe krachtig het silicium is, en om daar overheen te skaten met een kleine upgrade zou een grote verandering zijn.

iPhone 13

(Afbeelding tegoed: Apple)

Nu we het er toch over hebben, een van de sterkste (en meest geloofwaardige) geruchten over Apple dit jaar is dat de iPhone 14 en 14 Pro-modellen (en de gerelateerde Max-apparaten) verschillende chipsets zullen hebben.

De nieuwe iPhone 14 blijft bij de A15 Bionic-chipset, waar de iPhone 14 Pro de A16 zal hebben, en waarschijnlijk een beetje meer RAM erin.

Hoewel je zou kunnen zien dat Apple de iPhone 14 slechter maakt (en ik veronderstel dat het dat is, gezien tot nu toe elke iPhone altijd de allerbeste CPU heeft gehad), zie ik het als een goede zaak om consumenten te helpen beslissen.

Want hoewel de Pro-reeks altijd op de markt wordt gebracht door creatievelingen met een hoog vermogen en mensen die veel stroom nodig hebben, zijn ze in werkelijkheid populair omdat ze gewoon de beste iPhone zijn.

Dus duidelijker maken dat de Pro-reeks echt de telefoon voor de professional is – net zoals de MacBook Pro versus MacBook – zal de keuze voor velen vereenvoudigen.

Dat brengt ons echter terug bij de prijs – tenzij Apple de kosten van de iPhone 14 hetzelfde houdt als die van de iPhone 13, vanwege een vergelijkbare engine, dan zal het niet eerlijk zijn tegenover de klant.

Natuurlijk, maak de iPhone 14 Max duurder dan de iPhone 13 mini – hij is groter en alle grotere componenten kosten meer – maar laten we anders hopen op gelijkheid.

iPhone 13 Pro Max

(Afbeelding tegoed: Ditching)

OK, de volgende discussie is jouw vriend en de mijne: de iPhone 14 Max.

Ik kan je niet vertellen dat ik opgewonden was toen ik eind vorig jaar begon te horen dat deze telefoon begon te lekken, omdat het de telefoon was waarvan ik dacht dat Apple die jaren zou moeten maken.

Wat is het? Het is de iPhone Pro Max zonder de Pro-bit – dus mijn verwachting is dat de 14 Max de A15 Bionic-chipset binnenin (vanaf 2021) en slechts twee lenzen aan de achterkant zal hebben, waarbij de 14 Pro Max het beste van alles heeft.

Wacht! Negeer het nog niet – waar ik graag de 13 Pro Max voor heb gebruikt, is gewoon de levensduur van de batterij, en een grotere 14 Max zou dat kunnen hebben zonder de kosten van de Pro Max.

Natuurlijk, de beste camera is iets briljants – en ik heb een aantal prachtige foto’s van de 13 Pro Max – maar in deze meest prijsbewuste tijden denk ik dat de 14 Max een winnaar zal zijn.

Dat betekent dat we de iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max zullen zien – dat is een mooie symmetrie daar.

Man met iPhone in de hand

Krediet: Getty/Anita Kot

We hebben onlangs een goede analyse gemaakt van de releasedatum van de iPhone 14 – laten we het hier nog eens overlopen, want ik heb hier een redelijk goed gevoel over.

Mijn voorspelling is dat de iPhone 14 lanceerdatum zal zijn 13 septemberen dan – regelmatig als een uurwerk – aan 23 september we zullen het in de winkelrekken zien.

Ik kan dit zeggen omdat ik alle fysieke iPhone-lanceringen heb bijgewoond sinds iPhone 6, vele jaren geleden – en ze zijn altijd op of rond mijn verjaardag geweest. De geruchtmakende lanceringsdatum van 6 september past daar niet bij, daarom moet het de week erna zijn.

Ik klaagde ooit tegen een collega-journalist dat ik altijd een verstoorde verjaardag had vanwege de lancering van de iPhone, en hij keek me verdrietig aan en vertelde me dat hij zijn hele 40e verjaardag had gemist omdat hij de datumgrens overschreed en de dag gewoon verdween om naar een iPhone-onthulling te komen.

Ik zweeg daarna.

De iPhone 13 Pro Max liggend op een tafel, met de voorkant naar boven, met het startscherm

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Over live gesproken, we hebben zojuist een verhaal gepubliceerd dat Apple geen hit verwacht voor zijn bestellingen van de nieuwe iPhone 14-reeks, ondanks dat de kosten van levensonderhoud de afgelopen maanden zo hoog zijn gestegen.

Dat klopt, ondanks de aangevoerde prijsstijging van 15%, meldt Bloomberg dat Apple 90 miljoen stuks van zijn telefoons heeft besteld, er duidelijk van overtuigd dat het ze in de loop van het jaar kan verplaatsen en anticipeert op geen vertraging van de vraag.

Dat is verrassend en raakt iets waar ik later uitgebreider op in zal gaan: de verwachte afwezigheid van de iPhone 14 mini. Om de bestellingen op dat niveau te houden, wat naar verluidt in lijn is met voorgaande jaren, toont dit op dit moment echt vertrouwen – en betekent dat Apple nieuwe functies moet hebben waarvan het denkt dat ze bij de consument zullen resoneren.

Apple-evenement september 2021

(Afbeelding tegoed: Apple)

Juist, laten we beginnen met een live: de prijs van de iPhone 14. Onlangs wees de gerespecteerde analist Ming-Chi Kuo op enkele sterke resultaten van een van de iPhone-leveranciers, waarbij hij zei dat ze geloofden dat het een overgrote meerderheid van de iPhone-modellen zou gaan maken.

Dat productiebedrijf, Hon Hai / Foxconn, heeft zijn financiële vooruitzichten plotseling verhoogd, wat Kuo ertoe brengt zijn overtuiging te bevestigen dat de kosten van de iPhone met ongeveer 15% zullen stijgen.

Bekijk meer

Wat zou dat voor u betekenen als u een van de nieuwe iPhone 14-modellen wilt kopen?

Op basis van het feit dat Apple zijn iPhone-prijzen graag laat eindigen op $ 49 of $ 99, vermoed ik dat de nieuwe iPhone 14 zal beginnen bij $ 799 en de kleinere iPhone 14 Pro tot $ 1099. Dit is op dit moment echter slechts een gefundeerde gok – de genoemde ASP (gemiddelde verkoopprijs) betekent dat het zou kunnen zijn dat Apple de kosten over het bereik spreidt om het in evenwicht te houden.

iPhone 4S rand van het scherm

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Juist, dus hier zijn we dan – onze eerste live, on-the-go dissectie van enkele van de topgeruchten die we de afgelopen week hebben gezien (en een klein beetje van de dingen waarvan we vrij zeker zijn dat we ze volgende maand zullen zien, gebaseerd op op de consistente lekken in het afgelopen jaar).

Ik schrijf sinds 2008 over iPhone-lanceringen en behandel deze, en een ding dat duidelijk is, is dat we sinds de iPhone 6 of zo veel meer hebben zien lekken van belangrijke elementen van de telefoons in de aanloop naar de lancering, een ver huilen sinds de dagen dat de iPhone 4 in een bar werd gevonden (opent in nieuw tabblad) en iedereen verliest zijn verstand…

Categories: HomeMobile

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *