SpaceX zou zijn volgende generatie Super Heavy-raket al volgende maand op zijn eerste testvlucht kunnen sturen.

Als onderdeel van de voorbereidingen voor de krachtigste raket ooit gebouwd, heeft het bedrijf deze week op de grond testbranden van de booster uitgevoerd in zijn faciliteit in Boca Chica, Texas.

De allereerste testbrand van de Super Heavy vond plaats op dinsdag, hoewel het maar een paar seconden duurde. Een tweede vond plaats op donderdag en duurde ongeveer 20 seconden, waarbij een massa stof opwaaide. Je kunt het in de onderstaande video bekijken:

SpaceX Booster 7 voert statische brandtesten uit

Commentatoren op NASA Spaceflight suggereerden dat elke test slechts één van de 33 Raptor-motoren van de raket vernietigde, terwijl ingenieurs proberen te bevestigen dat de raket klaar is voor zijn debuutvlucht. We kunnen binnenkort verdere tests verwachten waarbij meer van de motoren van de raket tegelijkertijd worden gebruikt, waardoor we een realistischer beeld krijgen van de geweldige kracht van de booster.

SpaceX-ceo Elon Musk gezegd in een tweet dat de procedure was ontworpen om “autogene drukverhoging” te testen, beschreven als “het gebruik van zelfgegenereerd gasvormig drijfgas om vloeibaar drijfgas in raketten onder druk te zetten.”

SpaceX heeft dinsdag ook zijn Starship-ruimtevaartuig getest. In onderstaande video kun je beelden van het evenement bekijken. Het Starship zal bovenop de Super Heavy zitten wanneer de raket de ruimte in schiet tijdens zijn eerste orbitale testvlucht, die naar verwachting in september of kort daarna zal plaatsvinden.

SpaceX start voor de eerste keer Starship 24 en Super Heavy Booster 7!

SpaceX, gezamenlijk bekend als het Starship, is van plan het herbruikbare voertuig in te zetten voor missies naar de maan, Mars en mogelijk daarbuiten. In een spannende missie gepland met NASA, zal een speciale versie van het Starship de eerste vrouw en eerste persoon van kleur op het maanoppervlak plaatsen, mogelijk al in 2025.

De maanlander van het Starship zal de astronauten van het geplande Lunar Gateway-station naar het maanoppervlak brengen. De astronauten zullen de Gateway bereiken aan boord van het Orion-ruimtevaartuig, dat in een baan om de aarde zal worden gebracht door NASA’s nieuwe Space Launch System (SLS) -raket.

Hoewel de timing van de maanlandermissie van Starship daarom in grote mate afhangt van hoe NASA het doet met de eerste vluchten van zijn nieuwe SLS-raket als onderdeel van de vroege Artemis-missies, moet SpaceX ook succes boeken met de vroege orbitale vluchttests van de Super Zware en Starship-ruimtevaartuigen om de langverwachte bemande maanmissie een kans te geven in het midden van dit decennium.

Er is nog veel werk aan de winkel door zowel SpaceX als NASA, en de verschillende datums van missies kunnen heel goed verlopen, maar beide gaan niettemin gestaag naar het begin van een nieuw tijdperk van verkenning van de diepe ruimte.

Aanbevelingen van de redactie


Categories: HomeMobile

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *